ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Legea revelatoare a magicianului (II)

On Noiembrie 14, 2012, in Legile Conducerii, by Neculai Fantanaru

Modul cum îţi modelezi percepţiile privind realitatea obiectivă, determină modul în care abordezi leadershipul.

Ceea ce mă frământa mai mult decât orice era misterul. Misterul oricărei necunoscute, oricărei creaţii, oricărei existenţe, oricărei fiinţe umane. Forţa chemării înflăcărate, cu adevărat periculoasă prin însăşi efectul pe care-l producea, ce se opunea oricărei idei inoculate de alţii. Voiam să străpung misterul cunoaşterii şi să-l accept netăgăduit, indiferent de cost.

Ca un om curajos ce se aruncă în mare pe timp de furtună dintr-un exces de adrenalină, mă afundam în cercetări asupra existenţei şi însuşirilor ce defineau misterul. Prin cele mai întunecate cărări ale necunoscutului rătăceam numai ca să-mi liniştesc sufletul, dorinţa cea mai râvnită. Răspunsul la căutările mele, înlănţuindu-mă cu aripile sale largi în jurul unei realităţi contrafăcute în mod artificial, nu cumva făcea parte din acele stări pe care era mai bine să le trec sub tăcere?

Cât eram de orb ! Parcă-mi luase cineva minţile. O reacţie tot mai violentă împotriva vechilor tipare şi prejudecăţi. Făceam oare bine să continui să propag pur şi simplu idei neverificate de alţii, să las pornit non stop acceleratorul inspiraţional în căutare de noi provocări? Căci era o orbire ce nu vine de la aparatul optic, ci cealaltă, mai cumplită, care pune întrebări, caută răspunsuri, care face ca creierul să absoarbă inconştient toate informaţiile aşa cum marea ia cu sine micile mormane de nisip.

Nimic nu mai rămânea în urmă decât un mare gol, ştiinţa care nu-şi găsea raţiunea de a fi. Orbirea, rătăcirea, întunecarea minţii pe fondul acumulării cunoştinţelor şi elucidării misterelor. Astfel se ţesea fără încetare, fără să ştiu, propria mea identitate. Una care reflecta o imagine ce nu mai era în concordanţă cu realitatea pe care o ştiam, ci cu bogăţia misterului inefabil, al revelaţiei. Al unei confruntări destul de brutale cu ceva, de care nu mă puteam dezobişnui.

Vestitul “As” al magiei

Magicianul trăia un destin la fel de încurcat ca şi cel al marelui alchimist Bötger care, străduindu-se să fabrice aur, descoperi cu acest prilej porţelanul – de o mie de ori mai important. Şi la unul şi la celălalt, ideea de bază nu făcea decât să transmită un puternic imbold interior, o stăruinţă care excludea orice fel de compromis.

Era o esenţă în el care se schimba mai rar decât se crede. Un adevăr care ascundea un mister, un pretext, un joc încâlcit, o înlănţuire de revelaţii, în ritmul unor palpitaţii intense. Purtând în ele impulsul descoperirilor extraordinare care l-au condus spre o teorie, un simbol, o “piatră de hotar” cu largi semnificaţii.

Şi astfel, magicianul şi-a conturat în stilul lui personal vestitul “As” al magiei, mult controversatul “Hocus-Pocus”.

Se potriveşte leadershipul tău cu beat-urile melodiei “Who I am”?

Înainte de a încerca să-ţi faci o idee despre "Om", încearcă să-ţi faci o evaluare corectă a propriei tale persoane. Un film despre tine însuţi, realizat în cea mai mare parte din însuşirile individuale ale celor mai importante elemente din structura ta, care să te surprindă cu adevărat. Un film care să dea identitate şi sens existenţei tale, cu acea temă dinamică şi valoroasă, cu acele secvenţe, repetiţii, efecte, sincronizate după beat-urile melodiei “Who I am”, – indicatori care să te ajute la monitorizarea dezvoltării durabile a leadershipului.

A înţelege leadershipul, trainicul firmament de care sunt suspendate ca nişte lămpi calităţile şi defectele tale, înseamnă să străpungi misterul cunoaşterii propriei identităţi şi să-l accepţi netăgăduit indiferent de cost. Înseamnă, uneori, să rătăceşti ca un pribeag prin cele mai întunecate cărări ale necunoscutului în căutarea acelei “bijuterii magice”, cu ajutorul căreia să-ţi eliberezi resursele şi să-ţi reinventezi menirea de “a fi”.

Leadership: Poţi realiza acel “Hocus-Pocus” care să scoată din umbră esenţa personalităţii tale?

Celebra actriţă, Oana Pellea, a pus punctul pe I în ceea ce priveşte evoluţia ei afirmând: “Nu cunosc voluptate mai mare decât acest proces de căutare de sine, de încercare de a mă cunoaşte, de depăşire de sine.”

Şi tu, ca potenţial lider, ca om de succes, te afli într-un permanent proces de căutare de sine. Ca un joc amuzant, parcă lipsit de reguli, în care ai sau n-ai noroc, şi în care trebuie să te surprinzi pe tine însuţi. Obligat fiind să-l joci până la capăt.

Căutările tale, acest du-te-vino care te învie, te reînnoieşte, te ridică până acolo unde greu să ajungi, dar care la fel de bine încearcă să te deruteze şi chiar să te epuizeze psihic, stau la baza dezvoltării tale personale şi a leadershipului tău.

Aşa cum cititorul înrăit acceptă textul ca un joc unde el se întâlneşte cu sine, în care se identifică pe timpul lecturii cu anumite personaje, tot astfel omul care persistă în căutarea cunoaşterii de sine, ajunge în cele din urmă să-şi accepte cu mai multă uşurinţă personajul din povestea vieţii sale.

Acea esenţă din el, care se schimbă mai rar decât se crede, în sfârşit se solidifică şi se materializează într-un alt fel de a fi. Irigându-şi parcă întreaga lume cu un fluid misterios care-i pătrunde în tot trupul, în circuitul închis, restabilindu-i astfel armonia tulburată de percepţiile eronate ale realităţii.

Îţi faci periodic o evaluare corectă a propriei tale persoane? Îţi poţi materializa esenţa personalităţii într-un alt fel de a fi? Ascunde personalitatea ta un adevăr, un mister, un pretext de a nu aplica o schimbare majoră? Poţi realiza acel “Hocus-Pocus” care să scoată din umbră esenţa personalităţii tale?

Modul cum îţi modelezi percepţiile privind realitatea obiectivă, determină modul în care abordezi leadershipul.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us