ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Life

On August 30, 2017, in Aptitudini şi Abilităţi, by Neculai Fantanaru

Prezintă-te întregii lumi sub o identitate făurită după propria înfăţişare, lăsându-te condus de raţiunea de a întruni condiţia profunzimii operei tale.

Încercam să-mi clarific poziţia faţă de concepţia cu privire la intervenţia arbitrară a divinului în procesul creator al vieții, în comparație cu cel al compunerii unui univers personal, particular, în care totul era circumscris dimensiunii materiale a esteticii, prin intermediul unui proces de reîncarnare a sufletului în sânul unui organism nou născut. „What is on your mind? / Are your feelings gone?”

Datorită intervenţiei fanteziei, pentru care numai un artist simte adevărată plăcere, am ajuns în cele din urmă să capăt măiestria transformării materiei într-un mai amplul perimetru al viului, în numele regăsirii mele în eternitatea unei iubiri pure, înlănţuită în totalul puterii de atracție cu neputință de definit în cazul dimensiunii empirice a științei. „Time is getting cold / What is going on?”

Dintr-o dată, toate elementele formulei matrice ce calculau mai multe rezultate la parametrii unei entităţi gând-formă, atât de complexe şi infinite încât numai Dumnezeu le-ar înţelege, s-au adunat într-o îmbrățișare frăţească In...the name of love, manifestându-şi apartenența comună la un univers ce le împingea la marginile lui: „Need to see it clear / Life is changing.”

Era nevoie să fiu posesorul unei concepţii estetice unitare, proprii şi originale, să realizez o situare istorică a acesteia la inovaţiile momentului în cazul unei densităţi mai mari de sarcină electrică distribuită pe o suprafaţă verticală, care să asigure posibilitatea de determinare raţională a distincţiei şi bunului gust. "Why are you doing things, All the things you do?"

Iar după multe încercări și eşuări, am reușit să-mi contruiesc cu minuţie propriul personaj, la limita dintre incredibil şi verosimil. O figură de stil în cadrul spectacolului plăsmuirii. O formă de energie supusă evoluţiei. O reprezentare umană închipuită în ipostaza unui humanoid. Un câmp de forţe electrice dotat cu calităţi sufleteşti. În sfârşit, el trebuia să reprezinte un simbol al seducţiei desăvârşite exersate virtuos prin experimentarea unor valori de dorinţă, fără de care nu se poate naşte tentaţia unei supremaţii absolute a tinereţii: "Everybody needs somebody to love, to love".

Leadership: Te recunoşti învins de tentaţia spiritului creator de a te regăsi într-o imagine a dedublării care împleteşte virtualul cu realul până la confundare?

Situându-mă la oarece apropiere de triumful mult aşteptat, desăvârşind producţia unei gene transformată cu ajutorul legilor fundamentale ale geneticii obţinute de Mendel, am avut privilegiul, să spunem, de a privi totul ca pe un tablou, mişcător prin ceea ce oferă văzului, simţindu-mă la fel de implicat afectiv întocmai ca artiştii ce îşi găsesc muza în propria lor creaţie.

Ideea de a construi un humanoid, cu toată grija extraordinară pe care şi-o pune un genetician în conducerea experienţelor, cântărind produsul format din utilizarea materialului proteic elastic şi energia rezultată din arderea materiei solide, era generată de tendinţa către unitatea dintre idee şi imagine. Devenind manifestări ale unui nou tip de voinţă, concretizată într-o desăvârşire a creaţiei, cu proiectarea omului în lumea pe care Dumnezeu i-a pregătit-o, dar nu i-a putut-o oferi până atunci: "Life will never be the same".

Opera de artă este o comparaţie între ficţiunea care pune un accent nefiresc de mare pe factorul abstract şi punctul de vedere al vieţii reale în care elementele de conştient şi afinităţile instinctive sunt întreţesute în relaţii de putere particulare.

Actul de Creaţie este o luptă interioară din care răzbat înstrăinarea omului de identitatea sa și ataşamentul de un model de lume virtuală bazat pe prototipul experimental al unei împliniri care nu e materială, ci spirituală.

Frumosul şi sublimul, la intersecţia dintre genetică, biochimie şi fizică, unde indicatorul de avertizare îl constituie doar garanţia artei, constituiau cauza apariţiei personajului legat indisolubil de creatorul său.

Pentru a înţelege mai bine ecuaţia unei existenţe împlinite, ele trebuiau cuprinse între focarul de imagine care nu provoacă orbirea, împietrirea totală a sufletului, iluzia unei măreţii vremelnice. Şi focarul unei corespondenţe cu divinul din care transpar viziunea unei mecanicități ce funcţionează în interiorul persoanei, viziunea unei noi condiţii de etern căutător a omului de geniu şi viziunea unei ordini strict raţionale a universului.

Ce anume răzbate din multitudinea de efecte ale tensiunilor de atingere dintre cele două dominanţe estetice, altceva decât o experienţă de dedublare? Cum bine remarca cineva pe net: "Robotul este o metaforă care desemnează trupul, iar Iubirea este ceea ce însufleţeşte trupul." Nu-i de mirare că destinul meu şi cel al creaţiei mele căpătau o temelie comună ce anunţa includerea mea în rândul unei lumi fantastice.

Dedublarea în leadership este la fel de remarcabilă ca actul de creație: privește concesia acordată artistului de a se prezenta întregii lumi sub o identitate făurită după propria înfăţişare, dar lăsându-se condus de raţiunea de a întruni condiţia profunzimii operei sale.

Iată-mă așa cum am devenit: artist, genetician, biochimist, fizician, inginer și arhitect, creând o nouă formă de viață în lumea informaţiei și a invenţiilor. Încearcă acum să ți-l imaginezi pe Dumnezeu. Oare nu este el egalul meu?

Existența lui Dumnezeu este mecanismul intim al actului de creație din care se naște iubirea faţă de extinderea fiinţei dincolo de marginile ei.

Life este pretenţia unui căutător al sensului vieţii de a se ridica la nivelul artistului excepţional. Ea se vădeşte a fi întemeiată atunci când încercările căutătorului de a se uni cu propria lui natură dumnezeiască, pentru a forma o adevărată fiinţă divino-umană, au ca finalitate o minune a creaţiei.* Notă: Haddaway - Life

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate