ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Looking for the summer (I)

On Februarie 13, 2016, in Leadership Expert, by Neculai Fantanaru

Recunoaşte ceea ce vezi, şi ceea ce este ascuns de la tine ţi se va descoperi.

Soarele. Oare această super-putere atotluminatoare, bătrânul astru al universului, ascundea şi tâlcul vieţii mele? Oare din pricina lui simţeam osânda legării de un loc al meu, atât de familiar şi prietenos, un loc al stării de bine, acolo unde se face cunoscută energia aparte a viselor şi a lucrurilor măreţe care te poartă departe?

Doar tu îmi cunoşti orele dorului după măsura unei singure dorinţe, nemăsurata mulţumire sufletească, declanşând în mine pe durată extinsă acel ceva care lipseşte, strigând cu infinit avânt: "Go looking for the summer".

Căci tu însemni mult mai mult decât cunoaşterea infinită ce o port în mine ca pe-un talisman cu semnificaţii profunde, doar tu reuşeşti să-mi oferi gradul înalt de conştientizare a unei experienţe de unire cu un fel de tandreţe plină de gingăşie pe care mulţi n-o pot accesa. Doar tu, fără întârziere, îmi trezeşti în fiecare dimineaţă dorul unei poveşti care la finalul zilei face înconjurul lumii. And still I stand this very day / With a burning wish to fly away.

Neîncetat, eram târât într-un fel de rotire în jurul unui punct de pe pământ care făcea să aibă sens mişcarea aproape obsesivă de du-te vino, plecare şi întoarcere. Nu rătăcirile scurte spre tainicele sensuri ale liniştii, ci potolirea dorului după ceva care nu se mai termina. Dacă ați ști câte persoane mă înțelegeau greșit când spuneam că sunt prins într-un proces de repetare a unei scene trăite în prealabil prin colaborarea dintre "Just Today" și „Leave behind”...

"Fără acest punct de care eşti legat n-ai iubi nici restul lumii, n-ai avea unde să te duci, căci n-ai fi nicăieri", remarca unul din cei mai valoroşi romancieri pe care i-a dat literatura fostei Iugoslavii în secolul XX. Poate v-ați face astfel o idee cât de dificilă este transformarea unei fracţii finite dintr-un act de trăire impus de o forță intangibilă, într-un fenomen parametric exhaustiv. This ain't no game of kiss and tell !

Leadership: Poți să te formezi în vecinătatea unui punct din care se elimină însuşi punctul?

Noutatea în construcția dezvoltării personale constă în schimbarea perspectivei tradiţionale și totalizatoare asupra ideii de apartenență la un „punct de referinţă” care trece prin mijlocul segmentului existenţial. Punctul acesta nu este o expresie, ci o realitate, nu mai este o chestiune de atitudine, valori și curaj, ci mai mult o chestiune de prevenție a unor căderi „în gol” în corelație cu acceptarea unor stări de emoţie profundă.

În acest punct Eul fiinţei îşi rămâne sieşi loial, la confluenţa dintre nevoi și dorințe, în fondul de producere a demonstrabilităţii unui Adjusted-Life. Aici sunt surprinse toate aspectele unei înnoiri cuprinzătoare, toate aspectele fremătătoare ale unei lumi care se naște în virtutea unor valenţe de personalizare a cerinţelor de funcţionalitate proprii.

Cu alte cuvinte, funcţionezi atâta timp cât reușești să te lași în voia unei forţe depline din care să extragi o nouă imagine de sine. Această forță își poate avea corespondenţa în sinceritatea cu care zugrăveşti un nou tablou al lumii, în sinceritatea cu care îți deschizi inima în faţa propriei persoane sau în faţa unei iubiri adevărate, nu în desfătarea pe care ți-o produce un lucru sau altul. Numai în acest punct există frumosul și sublimul.

Leadershipul este o vecinătate oarecare a acestui punct din care se elimină însuşi punctul, rămânând o stare de claritate absolută, sau o stare de pace neîntreruptă și uniformă, trăită în prealabil prin colaborarea dintre "Just Today" și „Leave behind”, în care poți manifesta o afinitate faţă de o singură configuraţie a realităţii.

O realitate în care tot ceea ce există este ceea ce spui tu că este, compusă prin expresia unor trăiri intense provocate de unirea cu o putere mai presus de tine, una închipuită sau una născută din contemplarea a ceea ce numai tu poți vedea. Aşa cum spune Iisus: "Recunoaşte ceea ce vezi, şi ceea ce este ascuns de la tine ţi se va descoperi."

Nu poţi accede la un nivel mai înalt de evoluţie dacă nu cunoşti măsura adâncirii tale într-o stare care te îndreptăţeşte să presupui că exişti în relaţie cu o entitate superioară de "lumină" şi supraveghere.

Looking for the summer este încercarea de a descoperi frumosul şi sublimul în desăvârşirea unei clipe, câştigată cu preţul pierderii de sine într-un presupus absolut care are puterea să-ţi schimbe perspectivele asupra lumii.* Notă: Chris Rea - Looking For The Summer

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us