ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Looking for the summer (I)

On Februarie 13, 2016, in Leadership Expert, by Neculai Fantanaru

Recunoaşte ceea ce vezi şi ceea ce este ascuns de la tine ţi se va descoperi.

Soarele. Oare această super-putere atotluminatoare, bătrânul astru al universului, ascundea şi tâlcul vieţii mele? Oare din pricina lui simţeam osânda legării de un loc al meu, atât de familiar şi prietenos, un loc al stării de bine, acolo unde se face cunoscută energia aparte a viselor şi a lucrurilor măreţe care te poartă departe?

Doar tu îmi cunoşti orele dorului după măsura unei singure dorinţe, nemăsurata mulţumire sufletească, declanşând în mine pe durată extinsă acel ceva care lipseşte, strigând cu infinit avânt: "Să nu abandonezi în nici un fel visul." Doar tu îmi încălzeşti sufletul cu frumuseţile zilelor de vară, simţindu-mă ca şi când s-ar materializa comuniunea mea cu Dumnezeu printr-un ecou de tipul "Nu uita de speranţă".

Căci tu însemni mult mai mult decât cunoaşterea infinită ce o port în mine ca pe-un talisman cu semnificaţii profunde, doar tu reuşeşti să-mi oferi gradul înalt de conştientizare a unei experienţe de unire cu un fel de tandreţe plină de gingăşie pe care mulţi n-o pot accesa. Doar tu, fără întârziere, îmi trezeşti în fiecare dimineaţă dorul unei poveşti care la finalul zilei face înconjurul lumii. And still I stand this very day / With a burning wish to fly away.

Neîncetat, sunt târât într-un fel de rotire în jurul unui punct de pe pământ care face să aibă sens mişcarea aproape obsesivă de du-te vino, plecare şi întoarcere. Nu rătăcirile scurte spre tainicele sensuri ale liniştii, ci potolirea dorului după ceva care nu se mai termină. Aş fi probabil înţeles greşit dacă aş spune că sunt prins într-un proces de repetare a unei scene trăite în prealabil prin colaborarea dintre "Just Today" și „Leave behind”...

"Fără acest punct de care eşti legat n-ai iubi nici restul lumii, n-ai avea unde să te duci, căci n-ai fi nicăieri", remarca unul din cei mai valoroşi romancieri pe care i-a dat literatura fostei Iugoslavii în secolul XX. Poate v-ați face astfel o idee cât de dificilă este transformarea unei fracţii finite dintr-un act de trăire impus de o forță intangibilă, într-un fenomen parametric exhaustiv. This ain't no game of kiss and tell !

Leadership: Poți să te formezi în vecinătatea unui punct din care se elimină însuşi punctul, încât să reprezinţi un sens de creaţie diferit faţă de cel spre care te îndrepţi de obicei?

Noutatea în construcția dezvoltării personale constă în schimbarea perspectivei tradiţionale și totalizatoare asupra ideii de apartenență la un „punct de referinţă” care trece prin mijlocul segmentului existenţial. Punctul acesta nu este o încărcătură a expresiei de tip solar, de o stenică claritate a comunicării, nu este o expresie de gratitudine faţă de o călăuză spirituală, ci realitatea unei transformări ce trece prin luciditatea relației cu ceea ce ai creat până acum în viața ta.

Nu este o chestiune de atitudine, valori și curaj, ci mai mult o chestiune de prevenție a unor căderi „în gol” în corelație cu acceptarea unor stări de emoţie profundă.

În acest punct Eul fiinţei îşi rămâne sieşi loial, la confluenţa dintre nevoi și dorințe, în fondul de producere a demonstrabilităţii unui Adjusted-Life. Aici sunt surprinse toate aspectele unei înnoiri cuprinzătoare, toate aspectele fremătătoare ale unei lumi care se naște în virtutea unor valenţe de personalizare a cerinţelor de funcţionalitate proprii.

Cu alte cuvinte, funcţionezi atâta timp cât reușești să te lași în voia unei forţe depline din care să extragi o nouă imagine de sine. Această forță își poate avea corespondenţa în sinceritatea cu care zugrăveşti un nou tablou al lumii, în sinceritatea cu care îți deschizi inima în faţa propriei persoane sau în faţa unei iubiri adevărate, nu în desfătarea pe care ți-o produce un lucru sau altul. Numai în acest punct există frumosul și sublimul.

Leadership: Poţi să captezi un anumit moment din viaţa ta într-un complex unitar al personalităţii, ca raport de forţe între trăirea unui sentiment unic şi apartenenţa la o realitate care se oferă contemplării?

Leadershipul este o vecinătate oarecare a acestui punct din care se elimină însuşi punctul, rămânând o stare de claritate absolută, sau o stare de pace neîntreruptă și uniformă, trăită în prealabil prin colaborarea dintre "Just Today" și „Leave behind”, în care poți manifesta o afinitate faţă de o singură configuraţie a realităţii.

O realitate în care tot ceea ce există este ceea ce spui tu că este, compusă prin expresia unor trăiri intense provocate de unirea cu o putere mai presus de tine, una închipuită sau una născută din contemplarea a ceea ce numai tu poți vedea. Aşa cum spune Iisus: "Recunoaşte ceea ce vezi, şi ceea ce este ascuns de la tine ţi se va descoperi."

O realitate care se oferă contemplării este prilejul unui moment de reflecţie în care te întorci la tine însuţi, trecutul revărsându-se în prezent, când înţelegi ce simţi faţă de lume, faţă de viaţă, şi începi să profiţi de această înţelegere pentru a-ţi contura şi defini acea latură a personalităţii care te împinge înainte.

Nu poţi accede la un nivel mai înalt de evoluţie dacă nu cunoşti măsura adâncirii tale într-o stare care te îndreptăţeşte să presupui că exişti în relaţie cu o entitate superioară de "lumină" şi supraveghere. Soarele este ochiul lui Dumnezeu, el te priveşte şi te ocroteşte numai dacă îţi impui comparaţia cu acea frumuseţe de caracter care este de mare preţ înaintea Sa.

Trăirea unui sentiment unic de grandoare în faţa unei surse imense de energie este strâns legat de izbânda conştiinţei de sine în spaţiul dialogului dintre existenţa trecătoare a muritorului şi eternitatea cosmosului.

Looking for the summer este încercarea de a descoperi frumosul şi sublimul în desăvârşirea unei clipe, câştigată cu preţul pierderii de sine într-un presupus absolut care are puterea să-ţi schimbe perspectivele asupra lumii.* Notă: Chris Rea - Looking For The Summer

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us