ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Mâine e deja departe

On Februarie 28, 2014, in Leadership V8, by Neculai Fantanaru

Dezvoltă-ţi o mai bună înţelegere de sine, care să întreţină maturitatea şi responsabilitatea pe care se construieşte leadershipul.

Mi se pare cu totul inexplicabil cât de greu îmi amintesc ceea ce a urmat. Vreau să spun înlănţuirea tuturor evenimentelor care au urmat. Nu eram deloc sigur de unde să încep, aici era totul. Dar de atunci simţeam că un cuţit mi-ar fi tăiat viaţa în două. Mi se părea a fi o viaţă pentru care nu fusesem pregătit. O înghesuială cumplită de oameni şi de întâmplări în care eu nu mai controlam nimic.

Lucrurile se învârteau în jurul meu fără ca eu să particip la evenimente. Aşa cel puţin mi se părea. Sunt o mulţime de lucruri ce ne şicanează, ne depravează, pe care trebuie să le îndurăm, la care nu ne gândim decât atunci când ne traversează viaţa. *

Leadership: Ai răbdarea de a suporta “transpiraţia” de care sigur nu vei fi scutit în calea ta?

Cel mai adesea, când facem o analiză a propriei persoane, încercând treptat să amplificăm înţelegerea cauzelor şi a evoluţiei de la o etapă de viaţă la alta, uităm de reperele anteriorităţii şi ale devenirii. Iar pe parcursul demersurilor de realizare a modelului de lider, fiind din acest motiv obligaţi să verificăm ipotezele propriei gândiri, ne formăm în mare parte imaginea pe care o avem despre noi înşine. Imagine ce se distinge printr-o succesiune de tranziţii între stări, influenţate de evenimente care declanşează reacţii pozitive sau negative.

O reprezentare incompletă sau neclară despre cantitatea experienţei pe care o putem accepta pentru a avea șansa de a ne promova valorile, fundamentând o anumită concepţie despre lume şi viaţă, are dezavantajul de a ne condiţiona să fim altfel decât lumea din jurul nostru. Dar trebuie să fim pregătiţi să facem pasul decisiv spre dobândirea capacităţii de integrare a “luminilor şi umbrelor” din viaţa noastră, într-o lume nouă, a trăirilor conştiente.

Iar această lume a trăirilor, din imediata vecinătate a complexului de convingeri, ne permite să supunem, într-o concepţie proprie, acel imperiu al erorii de gândire, axat în cea mai mare parte pe distrugerea unităţii fiinţei. Imperiu care s-a născut prin înlănţuirea tuturor evenimentelor şi deciziilor, a quiproquo-urilor (“atunci” în loc de “acum”) stabilite la comanda unor stări de agitaţie sau de aşteptare neîmplinită. Conducându-ne înspre o formă de „a fi” mai puţin elevată, înspre o greşită înţelegere a perspectivelor de evoluţie.

Cineva spunea bine: “Hotărăşte cum vrei să-ţi trăieşti viaţa – indiferent de felul cum ţi-o imaginezi – pentru că numai aşa vei avea răbdarea de a suporta “transpiraţia” de care sigur nu vei fi scutit în calea ta.

Sunt o mulţime de lucruri pe care trebuie să le îndurăm, la care nu ne gândim decât atunci când ne traversează viaţa. Dar această “transpiraţie” stă la baza condiţiei esenţiale pentru obţinerea unei mai bune înţelegeri de sine care poate să întreţină maturitatea şi responsabilitatea pe care se construieşte leadershipul.

Creşterea capacităţii de integrare a experienţei de viaţă în cadrul leadershipului, dacă se măsoară imaginea de sine odată cu determinarea acelei stări pregnante care îţi creează sau anulează bună dispoziţie, permiţând depăşirea acelei bariere care te opreşte să vezi mai departe de aparenţe şi prejudecăţi, se datorează puterii tale de a îndura şi de a controla evenimentele care ţi se întâmplă.

Numai experienţa trăită şi asumată te învaţă să răspunzi la întrebările vieţii, şi cum să integrezi răspunsurile - adevărurile gândirii tale - în leadership.

Mâine e deja departe scoate în evidenţă acea experienţă căpătată pe parcursul vieţii care contribuie la obţinerea unei mai bune înţelegeri de sine, a cărei valoare poate avea un impact major în consolidarea leadershipului.

Fii sigur că viaţa, ori de câte ori îţi umbreşte clipa prezentului de o aşteptare a unei realizări viitoare, de o frustrare a zilei de ieri sau de o emoţie pentru ceea ce va urma, te testează să vadă dacă eşti pregătit pentru examenul maturităţii.* Notă: Agatha Christie - Endless Night

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us