ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Mânuitorul perfect al metaforelor

On August 23, 2014, in Leadership V8, by Neculai Fantanaru

Autoevaluează-ţi experienţa regulat, exersând meticulozitatea necesară pentru materializarea viziunii tale.

Atunci când se filma scoaterea directorului fabricii pe un cărucior, Serghei Eisenstein a voit să folosească o metaforă, asemuind pe director cu o broască râioasă. Regizorul a cerut broasca, filmarea a fost oprită. Toată lumea a plecat într-o expediţie disperată spre iaz, în căutarea unei broaşte.

Un recuziter a fost nevoit să intre, în acea friguroasă zi de octombrie, până la brâu în apă. Totul se dovedi însă inutil, căci Eisenstein refuză toate broaştele care i se aduceau. Le găsea prea mici, ori nu-i plăcea cum arătau. Se aduceau broaşte după broaşte, dar refuzul erau categoric: „Nu merge ! E mică ! Prindeţi alta ! ”

Cineva plecă până la grădina zoologică, dar nici acolo nu se găsi nimic potrivit. Până la urmă broasca fu găsită. Dar prea târziu, se întunecase şi broasca trebui iar aruncată. Lumea se enerva, dar Eisenstein rămânea implacabil. Ceea ce-l interesa era realizarea ideii sale, nu dificultăţile ce se iveau în calea ei.

Întâmplările acestea evoca meticulozitatea regizorului atent la cel mai mic amănunt necesar pentru materializarea viziunii sale. *

Leadership: Creaţia ta îşi descoperă sensul şi veridicitatea prin intermediul unei viziuni care favorizează modelul „open science” atribuit nerăbdării de a experimenta o viziune ce include rodnicia contextelor de semnificare ale "purei vizualităţi"?

Motivele de dezvoltare a experienţei profesionale, în sprijinul procesului de identificare a noilor practici de creaţie, în sensul putinţei de a cere mai mult de la tine şi de la ceilalţi, sunt lesne de înţeles. La niveluri superioare de gestionare a mesajelor bine conturate, în termeni de folosire a unei vizualităţi de excepţie, puterea de dominaţie a ştiinţei este stimulată în special de patternurile de recunoaştere a unor noi "rarităţi" prin valorificarea "backgroundului" de resurse rare existent.

În ceea ce priveşte adeziunea la artă, rarităţile reprezintă ingredientele de tip „metaforă” sau orice alte forme de exprimare a ideilor, care dau puterea de startup în cadrul proiectelor de inovaţie, puse la dispoziţie de acele împrejurări care are atrag o sporire simţitoare a gradului de promovare a perspectivelor de valorificare a creaţiei. Iar leadershipul se poate materializa prin realizarea practică a unui montaj de excepţie, de tip prototip, cuprinzând ideile, concepţiile şi principiile care stau la baza creaţiei alimentate de viziune.

Vizualitatea pură a unei realităţi exterioare se obţine prin distribuirea elementelor vii care devin integrate într-o imagine artistică relevantă, mai profundă, plină de emorii, dătătoare de fascinaţie sau de fiori, de stupoare sau de melancolie. Cu alte cuvinte, vizualitatea pură se caracterizează prin obiectivitatea relatării unui eveniment întâmplat demult, dar explicat prin propria ta experienţă şi viziune asupra vieţii.

Leadership: Poţi să surprinzi realitatea care se configurează cu ajutorul unor sisteme simbolice corelate cu o viziune care nu se poate debarasa de emoții și inhibiții?

Ştiinţa, ca platformă de continuare a procesului de creaţie datorat în exclusivitate unei minţi luminate, depinde în exclusivitate de elementele noi în structurarea materialului de adaos şi de modalităţile de interacţiune cu factorii de mediu, ce trebuie introduse treptat într-o versiune avansată de evaluare a experienţei şi performanţelor individuale.

Se poate spune că te afli pe drumul de a atinge performanţa în leadership atunci când elementele noi sunt validate de o paletă largă de perspective la procesul de constituire a unei capodopere, a unui model viabil şi exemplar de artă.

Sistemele simbolice, corelate cu o viziune care nu se poate debarasa de emoții și inhibiții, cuprind acele elemente de background care pot însufleţi decorul unor evenimente reale. Iar în leadership, elemente precum "broasca râioasă" pot oferi o perspectivă amplă asupra trăsăturilor de caracter ca: îndrăzneală şi prudenţă, încredere şi îndoială, etc.

Modelul „open science” cuprinde practicile şi activităţile de cercetare, iniţiate şi întreţinute de cei care sunt demni de urmat prin grija care o arată faţă de orice formă de organizare, promovare, materializare a creaţiei impetuos novatoare. Creaţia acestor promotori - veritabili artizani – se bazează şi îşi sporeşte valoarea pe numeroase încercări şi tatonări, ce au menirea de a materializa acea viziune proprie asupra modelului „open science”. Aşadar, încercările contribuie eficient la punerea în practică a viziunii, într-o formă inteligibilă, plină de sens, care să fie adoptată de majoritate.

Conturarea unei viziuni este rezultatul curiozităţii de a şti şi de a pune în legătură acele evenimente din viaţa ta care îşi asumă rostul de mecanism de "trecere a vremii".

Mânuitorul perfect al metaforelor este liderul care posedă capacitatea extraordinară de a extrage esenţa a ceea ce creează cu ajutorul viziunii. El găseşte factorii care îi motivează cu adevărat pe oameni să contribuie la consolidarea eforturilor sale. Ceea ce-l interesează pe un asemenea lider este realizarea ideilor sale, nu dificultăţile ce se ivesc în calea lor.

Un lider performant şi ambiţios îşi autoevaluează metodele şi mijloacele de punere în practică a viziunii sale, care trebuie să fie îmbrăţişată şi adoptată de majoritatea susţinătorilor săi. Este un drum greu în care rolul esenţial îl au tatonările şi încercările sistematice care trebuie să fie convingătoare şi să vină în sprijinul unui model de tip „open science”.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate