ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Martorul tuturor vârstelor lumii

On August 06, 2013, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Testează-ţi limitele de înţelegere a ştiinţei, astfel încât nivelul ideilor tale să nu afecteze tendinţa ta spre excelenţă.

Mă temeam să nu-mi pierd privilegiul asupra măreţei lumi, îndelung căutate şi abia descoperite, prin care dobândisem drepturi depline în a interacţiona cu fluxurile de energie şi forţe care gravitau în jurul unui singur punct central. Noul început. Necesitatea ineluctabilă de a cuprinde altă realitate, devenită conştientă, ce oferea minţii o grijă minuţioasă faţă de tot ceea ce mă înconjura. Una care nu putea fi cuprinsă de nicio descriere exactă, ci doar de o interpretare subiectivă.

Activitatea cerebrală intensificată în acel stadiu al conştiinţei care se exprima pe sine sub forma schimburilor dinamice de impulsuri inteligente între două conexiuni - superiorul şi inferiorul ideilor atinse, realizând o creştere a statusului psihic, îmi dădea posibilitatea de a încerca orice. De a trece orice barieră, de a experimenta ceea ce în lumea reală nu a mai fost încercat.

Totodată, activitatea cerebrală intensă era menţinută în intervalul de timp necesar pentru ducerea la bun sfârşit a procesului de conversie a realităţii şi de instalare a unei noi versiuni a acesteia. Mă dedicam acestei îndeletniciri plin de sârguinţă.

Pe lângă faptul că mă ţinea ocupat, asigurându-mi o anumită dispoziţie în a alege varianta de mutare optimă într-o realitate permanent în schimbare, mă ajuta să mă concentrez cu totul asupra repunerii pe picioare a absolutului. Acest efort intelectual îmi asigura şi o receptivitate plină de constatări esenţiale. Care determinau stabilirea unor obligaţii suplimentare de diseminare şi exploatare a rezultatelor preconizate.

Viaţa mi-a fost complet schimbată în urma acestei experienţe extreme: testarea propriilor limite de înţelegere a fenomenelor revoluţionare şi a mecanismelor de modificare a diferitelor proprietăţi ale materiei.

Deprimant, dar şi motivant în acelaşi timp. De parcă aş fi fost plasat în interiorul unui câmp magnetic, capabil să atragă elemente materiale care aveau suficientă energie încât să formeze centrul productiv corespunzător unei noi traversări spre zona zero, spre poarta deschisă a absolutului.

Astfel aş fi avut privilegiul de a fi stăpânul timpului, al vieţii şi al morţii, devenind singurul martor al tuturor vârstelor lumii.

Leadership: Până la ce punct se poate stabili pulsul ştiinţei tale?

Viaţa ţi-a fost complet schimbată în urma unei experienţe extreme? Poţi experimenta ceea ce în lumea reală n-am mai fost încercat? Cum îţi testezi limitele de înţelegere a ştiinţei?

În spaţiul dintre axele principale ale leadershipului, viziunea şi realitatea curentă, se află libertatea ta de alegere. Unde, după cum observa un filozof, nimic nu trebuie să te obosească. Te poţi transforma într-un creator de viziuni fanteziste, sau te poţi limita la a confirma adevăruri descoperite în funcţie de realitatea de care te înconjori. Şi poţi evalua această realitate în funcţie de limitele libertăţii de experimentare pe care ţi le alegi pe tot parcursul dezvoltării ei.

Ca lider, scormonind în mărturiile timpului prin afirmarea puternică a imaginarului - un proces de mare importanţă pentru devenirea ta - vei simţi ceva palpitant care va face să vibreze aproape încontinuu acea coardă sensibilă ce te determină să vrei să afli mai mult, dând greutate avântului tău spre înălţimi de neatins. Asta este ceea ce îi defineşte în principal pe liderii din domeniul IT, marii inventatori, businessmenii de top ai lumii actuale, în aşteptarea rezultatelor eforturilor căutării lor.

Pulsul ştiinţei înalte la care poţi accede, ca lider, se poate măsura până la punctul dincolo de care nu mai poţi “vedea”. Sau, mai rău, dincolo de care imaginarul se poate întoarce împotriva ta.

Dacă ţii mereu pregătite în conştiinţa ta ameninţările concrete ale descoperirilor tentante, populate şi denaturate de ficţiuni lipsite de orice dovadă sau logică, va trebui să ai în vedere că, încă din perioada începutului tău de drum, leadershipul se va îndrepta în două direcţii.

Prima este cea a mutărilor intermediare prin care vei avansa pas cu pas menţinându-ţi vigilenţa şi capacitatea de concentrare mărită, evidenţiindu-te în mulţime prin dezvoltarea unui produs, a unei viziuni, a unei misiuni sau a unui sistem de valori aparte.

Alta este cea pe care am putea-o numi a „înlocuitoarelor” de fundamente şi valori credibile, solide, practice, sănătoase, care îţi vor distrage atenţia de la ceea ce este important. Distrugându-ţi încetul cu încetul performanta şi relaţia cu leadershipul.

În leadership nu este acceptat întotdeauna imaginarul şi ambiguitatea. Mai mult sunt răsplătite unitatea şi continuitatea în spaţiu şi timp, în exploatarea imenselor izvoare de gândire care se încapsulează în reguli și norme riguroase, creând o anumită relevanţă pentru sectorul business.

Martorul tuturor vârstelor lumii aduce în prim plan limitele realului şi imaginarului în leadership. Un lider poate deveni un vizionar de succes. Sau poate ajunge un iluzionist care reuşeşte să impresioneze doar propriul său Eu, nu şi pe ceilalţi, pierzându-şi suporterii.

Îndepărtarea de la realitatea într-adevăr într-o permanentă schimbare, şi persistenţa în imaginar pot fi periculoase, îndepărtându-te de excelenţă.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us