ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Meridianele tuturor lumilor tainice

On Ianuarie 19, 2014, in Leadership V8, by Neculai Fantanaru

Atribuie ştiinţei tale o arhitectură plină de originalitate, ca să fii capabil să manipulezi elementele de fond ale unei realităţi mai adânci.

Mergeam în linie dreaptă pe drumul plin de serpentine al incognoscibilului, în care şerpuiau cu repeziciune tot felul de presupuneri și interpretări. Mintea-mi funcționa ca o torță care nu se stinge, strălucind chiar și în întunericul cel mai de nepătruns, chiar în lumea ce vine de dincolo de acele accepţiuni, maiestuos manevrate, ce mă puneau în contact cu alte zone de cunoaştere.

Pentru a-mi satisface marea pasiune a căutărilor și cristalizărilor în zona experimentului, păstrând aceleași ingrediente și sintagme alchimice disponibile pe alocuri doar în învăţăturile lui Paracelsus, am fost nevoit să recurg la abordări profunde şi detaliate. Am recurs la utilizări inovative ale conceptelor şi ideilor fundamentale pe care se sprijineau cu nonşalanţă misterele ştiinţei, reperele cele mai puţin sesizabile ale renaşterii sublimului. În acest sens, am fost nevoit să modific codul de dispersie al elementelor: apă, foc, pământ şi aer, înglobându-le în ceea ce se numeşte materia prima.

Dacă voiam să ofer un bogat material pentru clasificarea legăturilor tăinuite dintre cele patru elemente, purificând aşa cum numai eu ştiam catalizatorul care asigura atracţia dintre ele, nu trebuia să mă pierd în succesiunea de procedee necesare confecţionării Marii Opere.

Leadership: Poţi să-ţi exprimi direcţia şi intenţiile ca persoană ce tinde spre generalizare, în căutarea numitorului comun al unei ştiinţe subiective care îşi formulează "prin derivare" semnificaţiile acordate ideii de "Materie a Marii Opere"?

Materia Marii Opere se cere exprimentată prin intermediul comparaţiilor dintre ideile care stârnesc controverse şi elementele compoziţionale ale unui tablou cu subiect enigmatic, având întotdeauna determinații conceptuale particulare. Uneori materia tinde spre generalitate, ca atunci când vorbeşti despre spaţiul cosmic care cuprinde miliarde de stele, având rolul de a obţine o imagine de ansamblu a unei creaţii de o remarcabilă originalitate.

Reuşita, în ceea ce priveşte purificarea materiei, depindea de intensitatea reacţiilor chimice pe care cele patru elemente le puteau suferi. Iar în funcţie de descărcările lor constante de energie puteam să determin, independent de orice condiţii şi relaţii, compoziţia în timp a neînţelesului. Mă simţeam de parcă aş fi încheiat un Legământ cu universul, fiind investit cu puterea de a porunci însăşi elementelor să se armonizeze cursiv într-un ansamblu unic de sensuri şi semnificaţii. Dotate cu proprietatea de a străbate maiestuos toate meridianele acelor lumi tainice, sigilate de magie.

Acest treptat proces de pătrundere, sub presiune, în tainele uimitor de precise ale formulelor echilibrelor şi dezechilibrelor, valori ale semnelor trecute cu vederea de ignoranţi, dar pe care fiecare, în intimitatea sufletului său le cunoştea, mă făceau capabil să manipulez, cu talent de alchimist, elementele Activ și Pasiv din structura materiei vii. Iar să însuflețesc această materie prezentând-o cu profesionalism într-o formulă neobișnuită, anecdotică și inspirațională în același timp, devenise un tipar al producerii noi combinaţii şi interogări de natura epistemologică.

Alchimia este unealta cea mai accesibilă pentru manevrarea incomensurabilul, în marele labirint al proporţiilor de timp nedefinite de nicio lege. Numai cine izbuteşte să descopere firul Ariadnei, în felul lui cel mai propriu, îşi poate însuşi Marea Învăţătură.

Leadership: Poţi sa creezi un „high-standard” în înţelegerea resorturilor activatoare de noi deschideri ale artei „de a nu pierde ceea ce fals crezi că poţi poseda", încât să îţi atingi potenţialul maxim de a trăi într-un univers aparte?

O persoană care tinde spre generalizarea conţinutului anumitor noţiuni şi principii ale acestuia poate să adopte mai uşor o viziune "spaţială" care-i permite în mod automat să ocolească regulile normale ale vieţii, ale timpului, ale cauzalităţii, poate sesiza şi planifica singură o mulţime de rute, dar şi variante alternative, care să asigure legătura dintre ceea ce se vede şi ceea ce nu se vede din realitatea de acum şi dintotdeuna.

Prin evaluarea tendinţelor şi perspectivelor de aderare la un nou mod de gândire, pus în slujba leadershipului, se poate obţine contrastul dintre aparență şi esenţa a ceea ce eşti, a ceea ce cunoşti, a ceea ce slujeşti, a ceea ce defineşti şi a ceea ce creezi. Prin aceasta vreau să spun că nu este greu să-ţi cauţi un nou refugiu în apropierea unei surse noi de conţinut, care să-ţi asigure o mai mare legătură cu tot ceea ce există în universul plin de mistere care te cuprinde.

Această sursă nouă de conţinut, îmbinând presupuneri şi interpretări ale unei realităţi mai adânci, repartizând just “dividendele” obţinute din activitatea ta de cercetare, poate crea ceea se numeşte a high-standard în înţelegerea acelor resorturi activatoare de noi deschideri şi posibilităţi. Faţă de utilizarea cunoştinţelor şi informaţiei în sprijinul inovaţiei şi experimentării.

Subaprecierea posibilităţii cunoaşterii pe cale raţională a unei noi lumi pline de perspective, neluând în considerare exigenţele privind experienţa şi nivelul de dezvoltare, pare să sugereze un fel de minus-valoare care se accentuează pe măsură ce înaintezi spre un “mai departe” delimitat de reguli şi rutină. În acest caz nu poate vorbi de o intersectare a mai multor feluri de a te conecta la serverul plin de coduri ale ştiinţei neexplorate, trebuincioase dezvoltării unor abordări profunde şi coerente ale imaginarului care diferenţiază gândirea mediocră de gândirea rentabilă.

Leadership: Poţi să evidenţiezi componenta dinamică a unei ştiinţe purtătoare de semnificaţii care îşi accentuează mai mult contribuţia determinantă la progresul unei idei capabilă să schimbe decisiv viziunea despre lume?

Componenta dinamică a ştiinţei purtătoare de semnificaţii, ce poate conduce la formarea unor noi deschideri faţă de provocările evoluţiei, satisfăcând marea pasiune a căutărilor şi cristalizărilor în zona cunoaşterii, se activează printr-un treptat proces de pătrundere în lumea minunată, dar complicată, a cercetărilor ştiinţifice. Ştiinţa se desfăşoară printr-o conlucrare directă cu elementele de fond ale unei realităţi mai adânci.

Imaginile care se succed potrivit unei tehnici anticipative de transformare a realităţii, jocul perspectivelor (de la apropiat la depărtat, de la terestru la cosmic), sau permanentul efort de transfigurare a omului obişnuit într-un om superior, sunt câteva din componentele dinamice ale unei ştiinţe purtătoare de semnificaţii care îşi accentuează mai mult contribuţia determinantă la progresul unei idei capabilă să schimbe decisiv viziunea despre lume.

Ideea care mă exalta era aceea de a demonstra că exista o altă realitate care păstra absolut totul într-o memorie universală, în care tot ce a fost, ce este şi ce va fi putea să dobândească semnificaţia de atribut al Fiinţei care se transformă într-un soi de instrument al Creaţiei, al Întâmplării, al Evoluţiei, al Dumnezeirii.

Obţinută prin experiment, această realitate, nedistorsionată de o cultură a suspiciunii, prezintă caracterele unei donaţii de noi particularităţi şi construcţiuni renovate treptat printr-un proces de pătrundere în tainele formulelor ajustate de o mulţime de variabile modificate aleator. Scopul este de a crea o nouă fundaţie pentru existenţa unei realităţi ascendente. Folositoare la crearea unor noi perspective de leadership.

Acest treptat proces de pătrundere, sub presiune, în tainele uimitor de precise ale formulelor trecute cu vederea de ignoranţi, te fac capabil să manipulezi cu talent de alchimist elementele Activ și Pasiv din structura materiei care, prin însăşi natura sa, nu “stă niciodată pe loc”. Ci se cere a fi, în tot mai mare măsură, dezvoltată şi întregită.

Scopul intrinsec al artei este necesitatea de a uni toate domeniile ştiinţei într-o singură concepţie despre lume, încât universul pe care ţi-l creezi să corespundă exact ideilor tale iniţiale despre valoarea personalităţi care te îndeamnă la realism.

Meridianele tuturor lumilor tainice scoate în evidenţă aspectele tainice ale leadershipului, supus transformării care implică lucrul cu sinele. Cunoaşterea ta profundă şi a felului în care funcţionezi în contact cu zonele de cunoaştere aprofundate, este esenţială pentru a neutraliza orice ieşire din perimetrul marii fortăreţe numite: realitate.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate