ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Meridianele tuturor lumilor tainice

On Ianuarie 19, 2014, in Leadership V8, by Neculai Fantanaru

Atribuie ştiinţei tale o arhitectură plină de originalitate, ca să fii capabil să manipulezi elementele de fond ale unei realităţi mai adânci.

Mergeam în linie dreaptă pe drumul plin de serpentine al incognoscibilului, în care şerpuiau cu repeziciune tot felul de presupuneri și interpretări. Mintea-mi funcționa ca o torță care nu se stinge, strălucind chiar și în întunericul cel mai de nepătruns, chiar în lumea ce vine de dincolo de acele accepţiuni, maiestuos manevrate, ce mă puneau în contact cu alte zone de cunoaştere.

Pentru a-mi satisface marea pasiune a căutărilor și cristalizărilor în zona experimentului, păstrând aceleași ingrediente și sintagme alchimice disponibile pe alocuri doar în învăţăturile lui Paracelsus, am fost nevoit să recurg la abordări profunde şi detaliate. La utilizări inovative ale conceptelor şi ideilor fundamentale pe care se sprijineau cu nonşalanţă misterele ştiinţei, reperele cele mai puţin sesizabile ale renaşterii sublimului. În acest sens, am fost nevoit să modific codul de dispersie al elementelor: apă, foc, pământ şi aer, înglobându-le în ceea ce se numeşte materia prima.

Dacă voiam să ofer un bogat material pentru clasificarea legăturilor tăinuite dintre cele patru elemente, purificând aşa cum numai eu ştiam catalizatorul care asigura atracţia dintre ele, nu trebuia să mă pierd în succesiunea de procedee necesare confecţionării Marii Opere.

Purificarea materiei

Reuşita, în ceea ce priveşte purificarea materiei, depindea de intensitatea reacţiilor chimice pe care cele patru elemente le puteau suferi. Iar în funcţie de descărcările lor constante de energie puteam să determin, independent de orice condiţii şi relaţii, compoziţia în timp a neînţelesului. Mă simţeam de parcă aş fi încheiat un Legământ cu universul, fiind investit cu puterea de a porunci însăşi elementelor să se armonizeze cursiv într-un ansamblu unic de sensuri şi semnificaţii. Dotate cu proprietatea de a străbate maiestuos toate meridianele acelor lumi tainice, sigilate de magie.

Acest treptat proces de pătrundere, sub presiune, în tainele uimitor de precise ale formulelor echilibrelor şi dezechilibrelor, valori ale semnelor trecute cu vederea de ignoranţi, dar pe care fiecare, în intimitatea sufletului său le cunoştea, mă făceau capabil să manipulez, cu talent de alchimist, elementele Activ și Pasiv din structura materiei vii. Iar să însuflețesc această materie prezentând-o cu profesionalism într-o formulă neobișnuită, anecdotică și inspirațională în același timp, devenise un tipar al producerii noi combinaţii şi interogări de natura epistemologică.

Alchimia este unealta cea mai accesibilă pentru manevrarea incomensurabilul, în marele labirint al proporţiilor de timp nedefinite de nicio lege. Numai cine izbuteşte să descopere firul Ariadnei, în felul lui cel mai propriu, îşi poate însuşi Marea Învăţătură.

Leadership: Poţi crea unhigh-standard” în înţelegerea resorturilor activatoare de noi deschideri?

Prin evaluarea tendinţelor şi perspectivelor de aderare la un nou mod de gândire, pus în slujba leadershipului, se poate obţine contrastul dintre aparență şi esenţa a ceea ce eşti, a ceea ce cunoşti, a ceea ce slujeşti, a ceea ce defineşti şi a ceea ce creezi. Prin aceasta vreau să spun că nu este greu să-ţi cauţi un nou refugiu în apropierea unei surse noi de conţinut, care să-ţi asigure o mai mare legătură cu tot ceea ce există în universul plin de mistere care te cuprinde.

Această sursă nouă de conţinut, îmbinând presupuneri şi interpretări ale unei realităţi mai adânci, repartizând just “dividendele” obţinute din activitatea ta de cercetare, poate crea ceea se numeşte a high-standard în înţelegerea acelor resorturi activatoare de noi deschideri şi posibilităţi. Faţă de utilizarea cunoştinţelor şi informaţiei în sprijinul inovaţiei şi experimentării.

Subaprecierea posibilităţii cunoaşterii pe cale raţională a unei noi lumi pline de perspective, neluând în considerare exigenţele privind experienţa şi nivelul de dezvoltare, pare să sugereze un fel de minus-valoare care se accentuează pe măsură ce înaintezi spre un “mai departe” delimitat de reguli şi rutină. În acest caz nu poate vorbi de o intersectare a mai multor feluri de a te conecta la serverul plin de coduri ale ştiinţei neexplorate, trebuincioase dezvoltării unor abordări profunde şi coerente ale imaginarului care diferenţiază gândirea mediocră de gândirea rentabilă.

Leadership: Componenta dinamică a ştiinţei purtătoare de semnificaţii

Componenta dinamică a ştiinţei purtătoare de semnificaţii, ce poate conduce la formarea unor noi deschideri faţă de provocările evoluţiei, satisfăcând marea pasiune a căutărilor şi cristalizărilor în zona cunoaşterii, se activează printr-un treptat proces de pătrundere în lumea minunată, dar complicată, a cercetărilor ştiinţifice, desfăşurându-se printr-o conlucrare directă cu elementele de fond ale unei realităţi mai adânci.

Obţinută prin experiment, această realitate, nedistorsionată de o cultură a suspiciunii care te împiedică să funcţionezi “peste hotare”, prezintă caracterele unei donaţii de noi particularităţi şi construcţiuni renovate treptat printr-un proces de pătrundere, sub presiune, în tainele formulelor ajustate de o mulţime de variabile modificate aleator, cu scopul de a crea o nouă fundaţie pentru existenţa unei realităţi ascendente. Folositoare la crearea unor noi perspective de leadership.

Acest treptat proces de pătrundere, sub presiune, în tainele uimitor de precise ale formulelor trecute cu vederea de ignoranţi, te fac capabil să manipulezi cu talent de alchimist elementele Activ și Pasiv din structura materiei care, prin însăşi natura sa, nu “stă niciodată pe loc”. Ci se cere a fi, în tot mai mare măsură, dezvoltată şi întregită.

Meridianele tuturor lumilor tainice scoate în evidenţă aspectele tainice ale leadershipului, supus transformării care implică lucrul cu sinele. Cunoaşterea ta profundă şi a felului în care funcţionezi în contact cu zonele de cunoaştere aprofundate, este esenţială pentru a neutraliza orice ieşire din perimetrul marii fortăreţe numite: realitate.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us