ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Modul de manifestare al leadershipului

On Aprilie 12, 2008, in Leadership Mindware, by Neculai Fantanaru

Felul cum te raportezi la ipostazele în care experimentezi “Drumul Virtuţii” oglindeşte modul în care realizezi conexiunea dintre ceea ce îţi asumi ca datorie şi ceea ce îţi asumi într-o situaţie de ignoranţă.

S-a întâmplat apoi ca un prieten, proprietar al unei fabrici de sticlă din Antwerp, care era foarte gras, să îi ceară lui Butler să îl scape de kilogramele în plus. Irlandezul i-a dat o mică bucată de piatră, sfătuindu-l să o atingă cu limba în fiecare dimineață. După trei săptămâni, am văzut cum irlandezul a slăbit dintr-odată, fără însă ca sănătatea să îi fie afectată. Între timp, am trimis pe cineva la Vilvord, rugându-l pe Butler să îmi trimită un leac pentru o otravă ce mi-a fost dată de un dușman secret. Eram în chinuri groaznice - încheieturile mă dureau teribil, iar pulsul îmi era intermitent, fapt pentru care leșinam foarte des și îmi pierdeam puterea văzând cu ochii.

Butler, care se afla încă în închisoare, i-a spus servitorului pe care îl trimisesem să îi aducă o mică sticlă de ulei de măsline. După ce a atins de ulei pietricica pe care o folosise și înainte, a trimis sticla la mine, dându-i instrucțiuni servitorului să mă ung cu o singură picătură de ulei acolo unde mă doare, sau peste tot, dacă durerea este atât de mare. Am făcut după cum a zis, însă nu am simțit nici o ameliorare. între timp, dușmanul meu se afla pe patul morții și a cerut să fie iertat pentru păcatul pe care l-a făcut asupra mea. Astfel am aflat că fusesem otrăvit, ceea ce și suspectam. Am avut apoi grijă să elimin veninul, ceea ce, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit.

După ce am mai asistat ulterior la tratarea mai multor femei, l-am întrebat pe Butler de ce acestea au fost vindecate atât de ușor, în vreme ce eu (deși m-am aflat la un pas de moarte și am fost chinuit de dureri groaznice) nu am simțit nici o ameliorare?

M-a întrebat atunci care a fost boala de care am suferit și a înțeles că otrava îmi pricinuise necazul. Mi-a spus că uleiul trebuia luat pe cale internă sau piatra ar fi trebuit atinsă cu limba, fiindcă sursa bolii era în interior. A mai observat și că uleiul nu fusese bine alcătuit, pentru că proprietățile tămăduitoare se aflau numai la suprafață, piatra fiind doar puțin atinsă de lichid. Același om a vindecat și o măicuță, care vreme de optsprezece ani a avut mâna dreaptă umflată, fără să o poată mișca, având degetele foarte rigide. Tămăduirea s-a produs prin simpla atingere a pietrei cu limba.

La aceste miracole au fost martori mulți oameni, iar ei suspectau că se petrece vreo vrajă ascunsă sau vreun meșteșug diabolic. De când lumea, oamenii obișnuiți au prostul obicei de a considera că orice lucru pe care nu îl înțeleg datorită ignoranței lor este opera unui spirit rău. *

Leadership: Poţi să justifici concepţia pe care o ai despre înţelegerea obţinută prin descoperirea semnificaţiei valorii şi a integrării informaţiei în contexte aplicabile efectelor lor de tip "feedback" şi, prin urmare, să te justifici în legătură cu ceea ce te face să te simţi superior?

Este de ajuns să vedem ce se întâmplă când încercăm să explicăm o realitate complexă doar din perspectiva unei experienţe de cunoaştere câştigată prin cercetare şi inovare - asta este ca şi când am încerca să redăm inefabilul viziunii divine. În acest caz, lumea ne va întoarce spatele atunci când încercăm să o ajutăm fiindcă ea crede mai mult în miracole şi în coincidenţe decât într-un capital intelectual facilitat şi susţinut intens de puterea de asimilare a cunoaşterii şi a unor direcţii noi de gândire.

Când doctorul prescrie un medicament, de fapt el apelează la latura lui emoţională, apelează frecvent la fluxul conştiinţei, apelează la subiectul cunoaşterii, la practicile de utilizare ne-abuzivă a informaţiilor privilegiate. Experienţa lui îndelungată, posibilitatea lui de a-şi adânci cunoaşterea de sine într-un mediu prielnic unic, favorabil inovării și schimbărilor, devine rentabilă în momentul în care el găseşte un motiv pentru a experimenta “Drumul Virtuţii” - care începe cu credinţa de a găsi înţelegere şi omenie în fiecare sprijin pe care îl acordă lumii.

Hai să spunem că doctorul este o aducere aminte a minunilor divine traduse printr-o cunoaştere superioară care, culminând cu percepţii suprasensibile, l-ar putea substitui pe Dumnezeu.

Şi chiar dacă nu este împăcat cu tot ce se întâmplă şi îi este greu să ia o decizie, doctorul ştie foarte bine de unde îi parvine toată tematica aspectului care urmează a fi elucidat cognitiv, ştie foarte bine cum să facă pe cineva să înţeleagă necesitatea prioritizării corecte a cerinţelor care definesc un caracter bun, făcându-l unic, statornic, conştiincios şi simţitor. Doctorul se impune printr-un fel de împărtăşire a stării sale de satisfacţie şi împlinire către persoane cu emoţii similare.

Iar prin feedbackul primit de la pacienţi, chiar şi răspunsul lor negativ la schimbare, doctorul îşi justifică concepţia pe care o are despre înţelegerea obţinută prin descoperirea semnificaţiei valorii şi a integrării informaţiei în contexte care leagă activitatea profesională de viaţa cotidiană. O asemenea concepţie la care poate ajunge doctorul poate de felul: "viaţa este cea care formează conştiinţa, dar conştiinţa se va simţi inferioară atunci când două gândiri se află în opoziție în raport cu obiectul de referință."

A te justifica în legătură cu ceea ce te face să te simţi superior înseamnă să înţelegi că modul tău de gândire este mai profund şi mai eficient decât al celorlalţi oameni, prin faptul că rezultatele propriilor cercetări şi descoperiri reuşesc să îndeplinească rolul de garant al evoluţiei sustenabile a generaţiilor.

Modul de manifestare al leadershipului poate fi întâlnit pe parcursul avansului cunoaşterii în care se transmit informaţii preţioase referitoare la relaţia dintre adevăr şi realitate, dintre cercetare şi descoperire, dar mai ales referitoare la relaţia dintre fenomene şi cauza lor absolută.

Doctorul este un adept al determinismului nu doar fiindcă reuşeşte să asigure starea de bine a pacienților și să administreze tratamentul adecvat bolilor de care aceștia suferă, ci pentru că insuflă oamenilor setea de cunoaştere, deschidere şi autoperfecţionare. El este un om superior fiindcă ştie să facă diferenţa dintre ceea ce se vede şi ceea nu se vede, dintre ceea ce se întâmplă în realitate şi ceea ce se petrece în mintea oamenilor, dintre ceea ce se întâmplă în mod normal şi ceea ce are să se întâmple după intervenţia lui.

Cele mai importante ipostaze ale doctorului sunt: cea de luptător, în care a clădit și lăsat ceva în urma sa; şi cea de fiinţă neasaltată de spiritul meditativ şi de obsesiile conştiinţei. Drumul virtuţii sale oglindeşte modul în care el realizează conexiunea dintre ceea ce îşi asumă ca datorie şi ceea ce îşi asumă ca dăruire şi dragoste în situaţia în care ceilalţi oameni dovedesc ignoranţă.

Te poţi afla într-o situaţie de ignoranţă atunci când oamenii nu sunt pregătiţi să facă un pas înainte spre cunoaştere, când ei nu sunt pregătiţi să intuiască faptul că tocmai tu eşti printre puţinii doctori care îşi tratează pacienţii cu respect şi le oferă toate informaţiile şi explicaţiile necesare pentru a face posibilă justificarea cunoașterii empirice şi a implicaţiilor sale etice.* Notă: Barrett, Francis - Magul, Editura Esoteris, 2008.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate