ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Nu-i uşor să ajungi lider pe piaţă

On Aprilie 10, 2009, in Leadership-Y5-SuperZoom, by Neculai Fantanaru

Scopul unei companii nu trebuie să fie acela de a supravieţui, ci de a învinge într-o zonă care se ridică la înălţimea statutului de oportunitate pe care-l reprezintă un anumit Start-Up.

A-ţi întemeia o companie şi a pătrunde pe o piaţă aflată în continuă dezvoltare este, din anumite puncte de vedere, asemănătoare cu intrarea într-o bătălie. Dacă vrei să-ţi înfiinţezi o companie doar ca să supravieţuieşti, ca să-ţi asiguri un trai decent, cu siguranţă vei pierde în faţa celor care pornesc încă de la început cu gândul că vor fi victorioşi, că vor reuşi să se impună pe piaţă cu performanţe vizibil mai mari faţă de orice competitor. În acest caz tu vei face doar ceea ce este necesar pentru a pluti pe apă în timp ce competitorii, mult mai hotărâţi, vor face totul ca să te înece.

Ceea ce vreau să spun este că dacă te hotărăşti să-ţi întemeiezi şi să conduci o companie trebuie să pui osul la treabă serios. Trebuie să te pregăteşti din timp pentru o mutare rapidă şi eficientă. Nu este de-ajuns să crezi cu toată fiinţa că vei ajunge în fruntea clasamentului, trebuie să te implici cu tot curajul şi puterea ta. Stabileşte-ţi o strategie care să cuprindă obiective realiste şi care să-ţi permită o dezvoltare pe termen lung. Dincolo de toate acestea este imperios necesar să fiţi ambiţios, perseverent si tenace.

Leadership: Poţi susține apăsat și hotărât un punct de vedere opus celui dominant pe piaţa de produse, încadrându-te într-o zonă care nu are nevoie de nicio prezentare pentru a putea fi folosită pentru exploatare comercială de un marketing vizual?

În cartea "Cele 75 dintre cele mai bune decizii manageriale", jurnalistul englez Stuart Crainer preciza:

"La fel ca cele mai bune firme de calculatoare, Apple şi-a început viaţa într-un garaj. În 1977, Steve Jobs a conceput Apple 1, considerat de mulţi ca fiind primul calculator personal. Jobs şi strălucitul său partener tehnic, Steve Wozniak au construit primul calculator în acel garaj.

Însă decizia firmei Apple de a obţine trofeul pentru producerea primului calculator personal accesibil a creat o industrie. Varianta Apple 1 a condus la varianta Apple 2, apoi la varianta VisiCalc şi, în final, a fost lansat pe piaţa în 1984 computerul Mac. De asemenea, decizia firmei Apple a aruncat un văl acoperitor asupra deciziei firmei Xerox de a nu continua dezvoltarea calculatoarelor, după ce echipa ei care lucrase la calculatorul PARC realizase un progres vital."

A-ţi dori să ajungi primul mai ales pe o piaţă extrem de dinamică care atrage an de an tot mai mulţi jucători, este o motivaţie destul de puternică care te va face să lucrezi mai repede şi mai bine. Însă pentru a-ţi asigura succesul trebuie să ţii cont de anumite lucruri. În primul rând nu îţi poţi permite să intri pe o piaţă unde concurenţa este acerbă fără să oferi servicii de calitate. De aceea este esenţial să-ţi măreşti valoarea serviciilor în domeniul tău, astfel încât să câştigi un avantaj în raport cu concurenţa. Pe de altă parte trebuie să observi tendinţele clienţilor, să ştii să le exploatezi astfel încât să oferi ceva cât mai nou şi cât mai bun.

Un marketing vizual care are scopul de a susţine un model de business repetabil și scalabil se distinge atât prin accesibilitatea cu care îşi face cunoscut produsul, cât şi prin modul în care doreşte ca publicul ţintă să perceapă identitatea companiei/mărcii. Acest gen de marketing se conduce după motto-ul: "O ocazie ratată este o taxă în plus la Fisc şi un punct în minus la capitolul onestitate".

În marketing, accesibilitatea cu care îţi obişnuieşti consumatorii seamănă cu vârful unei umbrele care nu poate fi "escaladat" decât prin folosirea unor indicatori precum: posibilitatea de a se transforma într-o armă, sau posibilitatea de a fi folosit ca un concept de orientare spre servicii personalizate.

Concluzie: Dacă vrei să ajungi lider pe o piaţă în care concurenţii accelerează ritmul de expansiune, trebuie să faci din reuşită scopul tău principal. Într-o altă ordine de idei, asta înseamnă să-ţi faci bine temele înainte de a te avânta în afaceri, să ştii pe ce drum să o iei, să acţionezi cu o intensitate mare în direcţia aleasă şi să eviţi pe cât posibil situaţiile riscante.

Dacă vrei să ajungi în vârf aleargă mai repede decât ceilalţi concurenţi şi nu te oprii niciodată.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us