ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Nu pot spune o minciună

On Ianuarie 18, 2015, in Leadership de Succes, by Neculai Fantanaru

Ridică-te la înălţimea măreţiei tale, găsind adevărul suprem din tine însuţi.

O minciună nu poate fi niciodată anulată. Nici măcar adevărul nu este de ajuns. Eu sunt părinte şi ştiu lucrurile acestea. Adu-ţi aminte ce s-a întâmplat cu părintele ţării noastre. A tăiat cireşul şi apoi i-a spus tatălui său: „Nu pot spune o minciună.” Puţin mai târziu, a aruncat moneda spre celălalt mal al râului.

Aceste două istorioare reprezintă nişte evenimente cruciale din istoria americană. George Washington a tăiat copacul, iar apoi a aruncat moneda. Înţelegi? El ne spunea încă de pe atunci un adevăr esenţial. Şi anume că banii nu cresc în copaci. Asta a făcut ca ţara noastră să fie aşa de măreaţă, Peter. Acum chipul lui George Washington se află pe fiecare bancnotă de un dolar. *

Leadership: Poţi să descoperi măreţia fiinţei tale, trăind în lumina reflecţiilor asupra formării şi devenirii?

Una dintre experienţele comune liderilor, născută din încercările şi provocările întâmpinate, dar mai ales prin căutarea şi însuşirea treptată a învăţăturilor, ideilor, adevărurilor extrase din cunoştinţele dobândite şi din fiecare aspect al relaţionărilor sociale, este experienţa lui „Eu sunt“. La rândul ei, urmată de experienţa bilanţului vieţii.

"Eu sunt", mai presus de semnificaţia esenţială a realităţii în care te formezi, într-un replay continuu ce reflectă în mod adecvat uscurşurile şi coborâşurile pe care doar cu ochii sufletului le simţi, le vezi, le înţelegi, este pus în valoare prin intermediul adevărului din care se ravarsă mândria de a face parte dintr-un plan mai mare.

Procesul de formare este un scenariu aprobat la cel mai înalt nivel de trecerea ta spre o nouă abordare a relaţiei dintre “adu-ţi aminte” şi judecăţile pe care le împlineşti.

Este posibil ca toţi aceşti promulgatori ai evoluţiei în zona socio-profesională, să fi conştientizat sensul real al propriei lor autenticităţi şi să se împotrivească opacităţii celorlalţi, resimţind o enormă diferenţă. Aceasta reprezintă o imagine de sine cu un enorm impact asupra lumii, dar în acelaşi timp imaginea unei realităţi complexe care ia conturul unei individualităţi pentru care diferenţa este mai importantă decât asemănarea.

Aici leadershipul vizează raportul esenţial între ceea ce faci şi ceea ce eşti, care conţine constatările de integritate inserate în actul formării şi devenirii. Integritatea, ca element de valoare, înseamnă să gândeşti nu atât în termenii unei ţinte impuse de aşteptările propriei raţiuni, experienţe sau situări sociale. Ci mai curând în termenii propriei tale înţelegeri asupra a ceea ce eşti şi a ceea e valorezi.

Manifestarea lui "Eu sunt" este ceea ce trece testul experienţei de a face din simple lecţii de viaţă noi orizonturi de formare şi dezvoltare.

Dacă ţi s-ar permite o mai mare putere de control asupra realităţii (în care se intersectează reflecţiile, ideile şi experienţele de viaţă), fără să iei în calcul dimensiunea consecinţelor limitative ale exploatării individuale, atunci ai reuşi lesne să te impui ca factor de progres. Dar şi ca factor împlinire a raţiunii care se vrea deţinătoarea unor adevăruri etern valabile.

Un lider este condus de raţiunea creării unei lumi noi, prin descoperirea legilor şi principiilor care acţionează concentrat în cadrul propriei sale auto-valorizări.

Conştiinţa sinelui te ajută să te delimitezi de ceilalţi spre a-ţi manifesta individualitatea. Totodată te ajută să-ţi impui autoritatea în procesul de tranziţie spre un nivel mai superior de împlinire: acea măreţie a cărei amprentă rămâne întipărită în mintea celorlalţi. Să ne amintim ce spunea marele filosof Friedrich Nietzsche: "Măreţia omului constă în faptul că el este o punte şi nu un ţel la care să ajungi.”

Nu pot spune o minciună evidenţiază acel element al măreţiei omului aflat într-o continuă schimbare sub presiunea ineditului şi a experienţelor de viaţă. Un om de mare caracter, ce dispune de fineţe în gândire, atribuie acestor experienţe semnificaţii precise, le sortează, le organizează şi le valorifică transmiţându-le mai departe celor care vor să-i urmeze exemplul.* Notă: Paul Auster - Trilogia New York-ului, Editura Univers, 2007.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate