ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

O triplă schimbare a luminii

On Septembrie 26, 2014, in Leadership de Bază, by Neculai Fantanaru

Preocupă-te de perceperea nemijlocită a esenţei artei, valorificând experienţele acelor concepţii amănunţit elaborate care pot să conducă ulterior la maximizarea raţiunii tale de creaţie.

Preocuparea lui Eisenstein pentru cinematografie este dublată de o alta. Pe planul întâi apare o pasiune aparent insolită: Eisenstein montează pe scena teatrului Bolsoi, opera "Walkiria" de Wagner. O face, cum declară, cu un entuziasm de nedescris şi cu inspiraţie. O face preocupat de perceperea nemijlocită a muzicii şi de întruchiparea ei scenică. O face însă şi cu gândul unor experienţe pe care le va folosi în viitoarele filme.

El îşi verifică ideile despre unitatea dintre sunet şi imagine, despre funcţia dramatică a culorii. În ultimul act, de pildă, compune, în acord cu orchestraţia lui Wagner, o triplă schimbare a luminii pe întregul fundal al scenei...(lumina argintie, arămie şi albastru-azurie) şi pune lupta între nuanţele de lumină albastru-azuriu şi purpuriul flăcărilor în ton cu partitura "Feuerzauber". Asistăm aici, de fapt, la experienţe ale unor concepţii ulterior amănunţit elaborate. *

Leadership: Utilizezi în procesul de cristalizare a ştiinţei mai mult "curentul alternativ" decât cel continuu, folosind contacte de tip „închis-deschis”?

Prin permanenţa sa în construirea şi dezvoltarea unei înalte măiestrii, leadershipul poate fi o armă cu două tăişuri, îndreptându-se fie împotriva celui care practică o formă avansată de artă, fie împotriva celui care nu reuşeşte să-şi înscrie ideile „cu ceva în plus” în sfera unei experienţe de vaste de creaţie. Care înseamnă şi o devenire la nivel de percepţie a formelor de cunoaştere avansată, de intelectualitate superioare, de relevaţie a unor aspecte neştiute.

O orientare spre autenticitatea descoperirii noilor dimensiuni ale artei, printr-o iniţiere în spaţiul consacrat revelaţiilor şi percepţiilor care te recomanda ca artist, poate să te diferenţieze de mulţime prin amprenta imaginaţiei şi originalităţii.

În timp ce verificarea ideilor, slujind unei ştiinţe care extinde conștiința și capacitatea de a experimenta noi trenduri, rezonează – ca expresie a ceea ce faci şi a ceea ce te preocupă – cu ceva din tine, neclar, care trebuie descoperit şi activat. Reflectând mai mult un crescendo al voinţei de a realiza ceva cu care să te identifici în totalitate şi care să contribuie în acelaşi timp la dezvoltarea a ceea ce s-ar putea numi „Personal Leadership”.

Personal Leadership este o reflexie a experienţei folosită în viitoarele realizări ca urmare a interacţiunilor dintre conţinutul de idei pe care îl ai de redat într-o nouă formulare şi nuanţa concepţiilor construite şi promovate pe care le alegi să-ţi evidenţieze aptitudinile.

Această experienţă de sine, revărsându-se pretutindeni în creaţie, reuneşte curiozitatea, dorinţa de a încerca ceva nou, abilitatea de a percepe intuitiv locul artei în manifestarea unor noi entităţi de tipul: „schimbarea se produce prin accesul la o anumită sursă de reînnoire a punctelor de referinţă în definirea unor noi tendinţe”, cu viitoare provocări în materie de gestionare a conceptelor pe care se întemeiază modelele de leadership.

A utiliza în procesul de cristalizare a ştiinţei mai mult „curentul alternativ” decât cel continuu, căutând acea caracteristică a gândirii care conferă valoare sporită de certitudine concluziilor la care ai ajuns şi concepţiilor pe care ţi le-ai format, este echivalent cu folosirea îndelungată şi sistematică a experienţei de creaţie mai mult în sensul de realizare a extinderii normelor de aplicare a cunoaşterii folosite în viitoarele proiecte.

Normele de aplicare a cunoaşterii au ca principală caracterictică performanţele realizate la testarea eficacităţii creaţiei într-un format de tip conceptual (ce descrie relaţiile între om şi artă corelate cu realitatea) pentru a îndeplini rolul de declanşator al efectului de autenticitate.

În timp ce contactele de tip „închis-deschis” sunt de fapt două aspecte ale propriei tale persoane. Primul aspect se referă la posibilitatea de a stagna într-un tipar de gândire contraintuitivă, celălalt ia în calcul posibilitatea de a te perfecţiona printr-o mai bună valorificare a ideilor.

Calea spre autenticitate este rezervată mijloacelor de realizare ale unor concepţii ulterior amănunţit elaborate, tributare unor idei şi tendinţe de viitor, care prin esenţa şi consistenţa lor marchează maniera de redare a unei forme de percepţie asupra interacţiuniii dintre conţinutul şi imaginea pe care o proiectezi asupra lumii.

O triplă schimbare a luminii vizează evaluarea difuză a realităţii pe care o reprezinţi în „febra creaţiei”, lăsând liberă calea către construcţia unor noi tipare de gândire. Ca să reuşeşti să valorifici experienţele acelor concepţii amănunţit elaborate care pot să conducă ulterior la maximizarea raţiunii tale de creaţie, mai întâi preocupă-te de perceperea nemijlocită a esenţei artei care te leagă de ceea ce eşti tu însuţi: un deschizător de orizonturi.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us