ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Oglinda leadershipului

On Septembrie 22, 2010, in Leadership Real, by Neculai Fantanaru

Stăpâneşte sensul vieţii unui om şi vei fi stăpânul inimii lui.

În finalul filmului “Tears of the sun (2003)” Arthur Azuka, fiul preşedintelui Samuel Azuka, s-a apropiat de doctoriţa Kendricks şi i-a spus cu o sinceritate şi o admiraţie fără margini:

- Nu voi uita niciodată. Nu voi uita niciodată sacrificiile pe care le-ai făcut pentru mine, pentru poporul meu.

Doctoriţa Kendricks vărsa lacrimi mişcătoare. Îl asculta cu atenţie pe băiat păstrând cea mai stoică atitudine în timp ce-l îmbrăţişa cu duioşie pe unul dintre copiii salvaţi. Nu ştia exact ce simte: părea independentă, liberă şi tare. I-ar fi plăcut să înceapă o viaţă nouă. Nu avea nici un conflict de conştiinţă, căci a făcut ceea ce trebuia, a făcut tot ce-a putut ca să-i salveze pe oamenii aceia din misiunea St. Michael. Altfel ar fi fost ucişi de regimul dictatorial al generalului Mustafa Yakubu.

Totul vădea în ea o mulţumire deplină, o linişte uimitoare pentru toţi acei nigerieni ce se strânseseră în jurul ei, salvaţi de la moarte, ce-i aminteau dragostea adâncă, afecţiunea aparte pe care le-o purta lor. Sensul vieţii lor era însăşi libertatea.

Leadership: Sufletul tău se oglindeşte în faptele bune pe care le urmăreşte investigaţia unei variabile de decizie în care se salvează valoarea ta de vârf returnată de adâncimea concepţiilor despre viaţă şi moarte?

În acel moment de înaltă trăire sufletească era numai ea cu sine însăşi. Cât de mult o putea încânta izbânda ei. Niciodată nu dovedise în acţiunile ei o asemenea desăvârşită siguranţă. Ce s-ar fi întâmplat, se întreba probabil în sinea ei, dacă nu ar fi intervenit în sprijinul acelor oameni? Ce s-ar fi întâmplat dacă prin voinţa ei, prin dorinţa ei nemaipomenită nu i-ar fi salvat pe localnicii nigerieni din infernul în care se zbăteau?

În acel moment de luciditate şi-a dat cu adevărat seama cine este ea cu adevărat. S-a recunoscut pe ea însăşi, şi-a recunoscut bunătatea sufletului ei. Intervenţia ei salvatoare, acţiunile pe care le-a întreprins în sprijinul acelor localnici pe tot parcursul drumului, au fost ca o oglindă în care s-a reflectat omenia ei, sau mai degrabă aş spune că au fost o oglindire a sufletului ei măreţ, divin. Era cuprinsă de o pace sufletească adâncă şi de o mulţumire fără margini.

Leadershipul este o oglindă în care îţi vezi sinele, în care îţi poţi vedea propriul tău suflet. Este o oglindă în care îţi priveşti trecutul, îţi estimezi faptele şi vezi cât de mult sau cât de puţin s-a schimbat lumea datorită ţie.

Leadershipul este o oglindă care îţi reflectă cel mai bine personalitatea, starea interioară, atitudinea şi aptitudinile de conducător. Este o oglindă care îţi reflectă toate calităţile şi defectele, şi îţi scoate la iveală laturile ascunse în tine - latura întunecată sau luminoasă, fericită sau tristă, pozitivă sau negativă. Este o oglindă în care se reflectă stările tale sufleteşti, este oglinda care reflectă activitatea ta de lider după ce ţi-ai încordat toate puterile pentru îndeplinirea unei misiuni.

Să priveşti în profunzimea oglindirii retrospective a evoluției tale înseamnă să înţelegi continuu că ceea ce trăieşti în interiorul tău este un fel de continuare a ceea ce te reprezinţi în viaţa celorlalţi.

Isteţimea, bunătatea, francheţea şi frumuseţea doctoriţei Kendricks erau ca un scut puternic creat localnicilor salvaţi de la moarte. Ei vedeau în ea cea mai drăguţă şi mai bună dintre fiinţele din lume. După toate cele întâmplate nu mai exista îndoială pentru ei că ea era un înger al Domnului, ajutorul cerului care a coborât în acele clipe de restrişte la rugile lor. Privind-o aveau senzaţia că sunt faţă în faţă cu ei înşişi, cu trecutul lor, cu cele mai adânci rădăcini ale lor plasate adânc în inconştient, cu sursa întregii lor fiinţe.

Leadershipul este o oglindă în care se reflectă atât lumea exterioară cât şi lumea interioară. Este o oglindă în care se reflectă oamenii din jur, faptele tale, succesul sau eşecul tău. Este o oglindă în care oamenii îşi regăsesc adevărata lor calitate umană. Este o oglindă în care dacă ştii cum să te uiţi poţi vedea totul.

Oamenii te vor percepe întotdeauna ca pe o oglindire a sufletului lor doar atunci când ceea ce eşti în prezent pe plan decizional corespunde cu ceea ce ţi se întâmplă în realitatea pe care ei o livrează în versiunea unei trăiri autentice.

Oglinda leadershipului este reflexia întregii activităţi a unui conducător. A străbate lungul drum pentru atingerea scopului propus, fără a te dispensa de calităţi şi sentimente specific umane este bineînţeles de admirat şi dă naştere în sufletul liderului unei mulţumiri interioare, unei satisfacţii deosebite şi demonstrează că treaba bine făcută nu a fost în zadar.

Îţi lărgeşti perspectivele de recunoaştere a valorii personale într-o oglindă care întotdeauna reflectă părţile cele mai bune din tine?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us