ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Olympic Flame

On Martie 23, 2018, in Leadership V8, by Neculai Fantanaru

Învaţă să te conectezi la propria persoană, motivându-te în permanenţă să obţii maximum calitativ a ceea ce îi defineşte pe ceilalţi asemănători ţie.

Ascult "Dj Tiesto - Olympic Flame", din uimirea pură pe care o trăiesc în faţa unei intervenții complicate a artei în rostirea unui nou mod de gândire specific esteticii unei mărturisiri care e mai valoroasă atunci când e privită din partea practică a formelor de raportare la alteritate, decât atunci când mă ţine pe loc într-o plăsmuire a subconştientului emoţional.

De atâta ori am încercat să simt ritmul acestei melodii în gama percepţiilor despre mine, în interiorul conştiinţei unui destin emanat din veșnicie, de la care se trage începutul unei aventuri în marele infinit integrat câmpului vizual al filozofiei vieţii, transpus într-o literatură care tinde a descoperi noi valenţe de evocare artistică ieşite din comun.

O ascult neîncetat, în aceeaşi măsură cu care artistul îşi revede cu multă atenţie tabloul înainte de a-l transpune pe pânză, fără teama de ce mi-ar putea rosti direct în minte o singură parte a universului cunoscută ca având viaţă - eterna artă a exprimării nuanţate, intelectuale, care mă aduce până la urmă la acel imperativ "aminteşte-ţi de tine însuţi" în marea cuprindere a imaginii artistice plasată într-un plan ficţional.

Leadership: Eşti obligat sub presiunea actului de creaţie să reconsideri conceptul de PUTERE cu toate ecourile sale, privindu-i pe ceilalţi oameni “Diferiţi, dar egali cu tine” într-un context de trăire autentică la care trebuie să revii?

Nu-ţi ia mult timp să descoperi că genul meu literar, cerând însuşiri de mare fineţe, se supune combustiei dintre trance, techno şi house, câteodată rock sau slow, între allegro şi presto, culminând cu un andante folosit pentru a ilustra unitatea unei lumi organice. O lume demonstrată şi justificată prin nişte umbre care se plimbă pe o pânză cu ţesătură rară, prin intermediul căruia artistul îşi schiţează în gând ce vrea să deseneze.

Adesea trec de la un punct de vedere la altul, imaginea de ansamblu fiind singura cale de a descifra un înţeles care de multe ori scapă minţilor firave ce uită tot mereu că geniul este o stea misterioasă care iese din contextul firesc al naturii şi pe care artiştii o admiră fără binoclu, printr-un geam imens numit "experienţă perceptivă" sau "iluzie optică".

Tiesto este corespondentul artistului care îşi dezvăluie propria existenţă pentru a face cunoaşterea sinelui să progreseze şi pentru a plasa arta în realitatea socială, este omologul meu pe tărâmul muzicii, iar el nici măcar nu bănuieşte acest lucru. Nici măcar nu mă cunoaşte. Deocamdată. Poate doar atunci când va stărui să compună din scrierile mele un nou refren îşi va da seama cât de mică este lumea.

El este partea mea auditivă şi vizuală, eu îi întregesc originalitatea prin sensul ce-l atribui ritmului alert în care sunetele par a fi coliniare cu punctele dintr-un univers unde simbolul nu are nevoie de protecţie.

Scrierile mele, acoperind acordurile melodiilor sale, sunt imaginate printr-un transfer energetic a formulelor de definire şi promovare a unei arte invincibile prin unicitatea sa, ca un fel de legătură strânsă între miile de generaţii care ne-au precedat şi miile de generaţii care vor veni. N-am uitat faptul că în altă viaţă am fost cel mai probabil muzician.

Leadership: Reprezentarea propriei experienţe lăuntrice reprezintă o bună ocazie de a atrage atenția, într-un context de mare vizibilitate, asupra existenţei unei entităţi omnisciente şi eterne?

Dincolo de reflecţia sunetelor propagate într-un şir lung de cuvinte, dincolo de gândurile pe care le răscoleşte un construct energetic, dincolo de tot ceea ce este temporar, există o adiere fără de formă a Infinitului care anunţă prezenţa intrinsecă a unui hiper-semnal difuz, armonizat într-o inteligenţă universală, demnă de un artist care se străduieşte să zugrăvească o entitate omniscientă după deviza: „Omul este măsura tuturor lucrurilor”.

În greceşte, Amfisbena înseamnă "care merge în două direcţii". Îmi asum acest termen prin convertirea lui într-un singur semnal ce trebuie transmis mai departe, amplificat de trăirea plină de înfiorare a unei experienţe care sfidează trecerea timpului.

Ca urmare, încep a pune pe primul plan al creaţiei două moduri diferite de a face artă: prin sunete (prima mişcare a puterii creatoare) care determină înţelesul acordat scânteii divine din interiorul meu, şi prin puterea de generare a ideilor ce o deţin pentru a crea mereu noi universuri. Din care, şi tu cititorule, faci acum parte.

O grupare de sunete are cel puţin un înţeles pentru mine, ca şi pentru Jorge Luis Borges: "Gloria să fie cu Cel care nu moare ! "

Leadership: Taina artei de a te cunoaşte pe tine însuţi constă în a-ţi afla reflecţia într-o formă de creaţie pe care şi-o construieşte o altă identitate sub aspectul unei multiplicări a prezentului?

De fiecare dată când ascult "Olympic Flame" simt nostalgia cărţii pe care trebuie s-o scriu, o adevărată saga între privirea aruncată în lumea artei şi genealogia sinelui care verifică împlinirea făgăduinţelor făcute de Dumnezeu celor care îşi ţes existenţele în două lumi diferite, dar unite de aceeași abordare creativă.

Sunt un scriitor între muzicieni, un sculptor printre pictori, un zeu printre muritori, un trecut absorbit într-un prezent care îşi scormoneşte viitorul, sunt riguroasa carte de nisip a lui Borges transpusă în memoria lui Shakespeare. Sunt Tiesto într-o permanentă căutare a celor mai profunde sensuri ale muzicii, transpuse într-o sumă de cuvinte îmbrăcate cu emoţiile aferente unei experienţe de sinceritate.

Toate lucrurile vor rămâne ceea ce sunt, piatra va rămâne piatră, cuvintele vor rămâne cuvinte. Eu, printre ecourile altei fiinţe, voi rămâne singura variantă care mă va face să mă simt deasupra tuturor, posesorul cunoaşterii infinite, creatorul şi umbra lui. Voi rămâne Tiesto al unui sound desfăşurat continuu pe linia timpului ce acţionează ca purtător al unei cantităţi nebănuite de forme de exprimare a universului interior.

Negreşit, simt că mă voi reîntoarce la o abordare personală a piesei "Olympic Flame", într-o exprimare plină de emoţii, într-o manieră originală de a face artă, individualizându-mă prin curajul pictorului de a evita ceea ce place prea mult. Dar de ce este aşa, nu ştiu. Probabil flacăra trebuie să se menţină aprinsă în marea olimpiadă a stelelor din lumea veşniciei.

Mă voi regăsi atunci când mă voi întoarce.

Marea capodoperă a creaţiei universale poate fi percepută ca o continuă pendulare între două sau mai multe identităţi particulare ce îţi asumă o istorie a prezenţei “eternului” în lume.

Olympic Flame evidenţiază reacţia ta în faţa unei situaţii ce impune alegerea: a fi un prezent continuu în mentalitatea umană sau a fi un viitor în trecutul amintirilor tale?* Notă: Dj Tiesto - Olympic Flame

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate