ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Omul potrivit la locul potrivit

On Martie 25, 2009, in Leadership sX-Experience, by Neculai Fantanaru

Sporeşte-ţi valoarea personală, manifestând o grijă autentică faţă de potenţialul tău de a face lucrurile să funcţioneze.

Se povesteşte că managerul unei companii petroliere s-a confruntat odată cu o dificultate majoră care necesita o soluţionare cât mai urgentă. Compania trebuia să investească 3,5 miliarde de dolari pentru repunerea în funcţiune a unei rafinării care cu puţin timp în urmă fusese devastată de un cutremur uriaş. Pentru că nu s-a putut deplasa personal, managerul a fost nevoit să apeleze la o persoană de încredere care să negocieze în lipsa lui, cu băncile, obţinerea unui împrumut.

El a luat imediat legătura prin telefon cu singurul angajat în care avea încredere, şi i-a spus: “Am nevoie de tine pentru o treabă foarte importantă. Este o îndatorire pentru care puţini sunt potriviţi, dar tu ai fost făcut pentru ea. Vei face tot ce îţi spun eu şi nu vei pune întrebări !

Negocierea a fost încununată de succes pentru că acel angajat a urmat întocmai indicaţiile managerului. Nu peste multă vreme a fost investit în funcţia de director adjunct.

Leadership: Capacităţile tale completează girul verificabilităţii practice în termenii pe care îi stabileşte apropierea de o imagine care te reprezintă printr-o experienţă superioară de conectare la un conformism inevitabil?

Chiar dacă angajatul respectiv nu avea deloc experienţă în negocieri, managerul a apelat la ajutorul lui pentru că a avut foarte multă încredere în el. Managerul a intuit foarte bine care este persoana cea mai potrivită pentru acea misiune, şi nu s-a înşelat. Prin alegerea făcută el a demonstrat că nu întotdeauna angajaţii care ocupă anumite posturi sau care au o anumită experienţă sunt cei mai în măsură să îndeplinească cerinţele pentru îndeplinirea anumitor sarcini.

Un conformism inevitabil este un pas făcut înainte datorită încrederii pe care ţi-o acordă cineva în sprijinul unei cauze care nu fusese niciodată a ta.

Atunci când liderul încredinţează anumite sarcini unui angajat, acesta are responsabilitatea de a le da curs şi a le duce la îndeplinire. Liderii cei mai competenţi intuiesc care sunt abilităţile angajaţilor lor şi de ce sunt aceştia în stare să facă, de aceea, ca să obţină rezultate excelente, ei aleg cu dibăcie persoanele capabile să rezolve problemele cele mai importante. În anumite situaţii s-ar putea ca un angajat de pe o poziţie medie să poată face faţă anumitor sarcini mai bine decât unul care ocupa o poziţie superioară.

Capacităţile respectivul angajat au avut girul verificabilităţii practice. Potenţialul său de a acţiona şi de a reuşi, care au trezit încrederea managerului, a reprezentat propria lui „semnătura” care i-a validat valoarea. Câteva din calităţile sale care îl făceau demn de admirat erau: cinstea, integritatea, capacitatea de a asculta, capacitatea de a se putea conta pe el şi conştiinciozitatea. „Semnătura” lui a avut o reputaţie solidă şi a corespuns caracterului căutat de manager.

Şi tu îţi poţi susţine imaginea printr-o „semnătură” care să se distingă prin ceva fundamental – ca de exemplu competenţă, profesionalism, responsabilitate. Această semnătură îţi dezvăluie personalitatea, lista trăsăturilor tale de caracter şi îţi evidenţiază capacităţile practice de acţiune, nu cele teoretice. Evoluţia ta spre vârf începe de la această semnătură care constituie pentru mulţi un argument de neatins şi anume, verificabilitatea. Cu alte cuvinte performanţele tale vor fi verificate de ceilalţi pentru a nu fie puse la îndoială.

Leadership: Poţi să oferi o convingătoare demonstraţie de continuitate în procesul de estimare a valorii cu care ceilalţi te apreciază, fără să scoţi la iveală componenta de bază a diferenţei dintre ceea ce te defineşte în permanenţă şi ceea ce te defineşte când îmbraci o anumită haină?

Managerii nu pot ignora un angajat care este tot timpul activ, dedicat, pasionat, care se implică cu toată fiinţa în munca pe care o face şi care e pregătit, în orice moment, să îşi îndrepte toate eforturile spre binele companiei. Dimpotrivă, ei caută asemenea oameni care sunt dornici şi capabili să ducă la bun sfârşit sarcinile de lucru în timp util, indiferent de volumul de muncă. (Aceşti angajaţi care pun mereu lucrurile pe roate sunt cei mai bine văzuţi în companie, şi de cele mai multe ori sunt şi cei mai bine plătiţi.)

Aşadar, pentru a evolua în carieră este necesar să câştigi încrederea managerului, iar cea mai simplă cale pentru aceasta este să arăţi că eşti în stare să îndeplineşti sarcinile de lucru care îţi revin. Dacă vei fi mereu omul potrivit la locul potrivit, vei avea mari şanse să creşti în ochii managerului care fără îndoială va apela tot mai des la tine. Nu va dura mult până ce vei fi avansat într-un post de conducere.

După cum originalitatea a fost recunoscută dintotdeauna printre principalele note ale artei, tot astfel potenţialul tău de a fi strălucit va fi recunoscut de toată lumea, mai ales de oamenii de top, numai dacă aptitudinile tale practice corespund cerinţelor lor şi pot fi folosite în diferite situaţii. Componenta de bază a diferenţei dintre ceea ce te defineşte în permanenţă şi ceea ce te defineşte când îmbraci o anumită haină este reprezentată de consistenţa pretentiei de imagine impecabilă cu care rezonezi în orice moment.

Aptitudinile tale practice corespund cerinţelor oamenilor de top cu privire la ceea ce poţi să duci la bun sfârşit fără să fii împins de la spate?

Omul potrivit la locul potrivit evidenţiază concordanţa dintre două entităţi care, chiar dacă aparţin unor niveluri diferite de experienţă şi calificare, au nevoie de o strânsă cooperare pentru a merge înainte.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us