ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Pârghia de aur a leadershipului

On Decembrie 21, 2010, in Leadership Plus, by Neculai Fantanaru

Determină-i pe oameni să conştientizeze sentimentul puterii tale lăuntrice ca să-şi poată optimiza mai eficient resursele necesare desfăşurării activităţilor lor - în concordanţă cu obiectivele tale.

Totul a început în acea noapte de vară târzie. Colonelul Cal Rhodes simţea o nerăbdare stranie care îi dădea fiori. Nu putea dormi, căci imaginea vie a fiului său nu-i dădea deloc pace. Nu se putea împăca cu gândul că acesta murise. Un mic firicel de speranţă rămăsese încă în interiorul său, şi nu-l putea elimina. Încă mai credea că fiul său trăieşte, fiindcă după terminarea războiului din Vietnam autorităţile l-au declarat doar dispărut în misiune, deci nu mort. Cu frică, cu spaima tăinuită, trebuia să plece neapărat şi fără zăbavă în căutarea acestuia.

Începând din acea noapte Cal Rhodes nu a mai avut decât un singur gând, care s-a transformat în cel mai mare scop al vieţii sale: să-şi salveze fiul din lagărul de prizonieri din Laos, căci primise informaţia că acolo s-ar găsi ultimii supravieţuitori ai războiului. Dar singur nu putea să-şi atingă scopul. Aşa că a luat legătura cu foştii camarazi de arme ai fiului său, şi cu multă greutate a reuşit să-i convingă să renunţe la vieţile lor liniştite în schimbul unei ultime misiuni de salvare, dar care în acelaşi timp era deosebit de periculoasă.

Leadership: Te agăţi de o misiune prin care ceilalţi pot conştientiza sursa puterii tale lăuntrice, pornind de la premiza că sentimentul este un mod de a recunoaşte interacţiunea dintre remuşcare, îndoială şi sinergie?

Cal Rhodes trebuia să se agaţe de misiunea aceasta, pe care singur o plănuise. Dorinţa lui, intensificată de spaima că fiul său ar fi fost torturat şi chiar ucis, l-a determinat să plănuiască cu atenţie strategia pentru atingerea scopului propus. Cu un entuziasm fără limite, un entuziasm care putea sparge orice bariere, Cal i-a antrenat şi i-a pregătit pe cei şase camarazi pentru a înfrunta situaţiile de mare risc. Între ei s-a legat o strânsă prietenie. Gustul dulce a acestei asocieri a fost şi faptul că toţi au fost obligaţi să împartă aceeaşi viziune, acelaşi ţel şi acelaşi entuziasm.

Cal Rhodes simţea atât ură şi mânie împotriva celor care i-au sechestrat fiul, cât şi mândria că va fi salvatorul lui. Acest lucru i-a dat un oarecare prestigiu, i-a întărit demnitatea de comandant şi i-a dezvoltat talentul de conducător. Cei şase camarazi au ajuns să aibă o foarte mare încredere in el, încrezându-se în capacităţile sale de a conduce o echipă. Colaborarea dintre ei a fost mai mult decât agreabilă, căci s-a făcut sub imperiul unei obligaţii morale – cu toţii au fost convinşi de Cal că salvarea fiului său era un motiv foarte serios pentru munca în echipă.

Pentru faptul că a crezut cu îndârjire în leadershipul său, Cal le-a câştigat încrederea celor şase camarazi. Aceştia au conştientizat sentimentul puterii sale lăuntrice de a-i conduce (depăşindu-şi limitele personale, impunându-şi voinţa numai cu scopul de a-şi găsi fiul pierdut în misiune) - şi, impulsionaţi de avântul lui sufletesc, s-au mobilizat mai bine ca niciodată pentru a-l ajuta în acea imensă sarcină pe care şi-o luase asupra sa.

Puterea lăuntrică este rezultatul unor gânduri care te străbat mereu într-un format de tipul "n-am să uit niciodată rănile aplecate asupra mea", inspirate din realitatea tranziţiei de la producerea unei tragedii până la triumful unei vieţi regăsite.

Leadership: Poţi să-ţi construieşti o influenţă de tipul "persuasiunii emoţionale" care să cauzeze acea constantă de referinţă numită sinergie?

Să nu uităm că acest act de bravură – iniţierea unei misiuni de salvare deosebit de grea – denotă o minte tânără, cu toate că Cal Rhodes era un moşneag trecut de pensionare, cu deplina conştiinţă a primejdiilor eventuale şi ulterioare. Deşi era în vârstă, el era genul de om care ştie cum să procedeze şi să aranjeze toate problemele. Nu exista nimic care să-l împiedice, să-l reţină cumva din tot ceea ce şi-a propus. Fiul său trebuia salvat cu orice preţ.

Dacă aţi urmărit filmul "Uncommon Valor" (1983), ştiţi că misiunea a fost doar pe jumătate o reuşită, căci echipa condusă de colonelul Cal Rhodes a reuşit să salveze doar o parte din deţinuţi, cu preţul vieţii a doi dintre membrii ei, iar fiul lui murise cu mult timp înainte să ajungă ei acolo.

Totuşi, ceea ce merită de reţinut din film este acea unitate de gândire şi acţiune care s-a creat între colonel şi cei şase camarazi, o puternică sinergie bazată pe împărtăşirea unei viziuni comune şi pe înţelegerea mutuală, o sinergie bazată pe curaj, dreptate, respect, integritate şi eficienţă.

Aşa cum un pictor ia în considerare întotdeauna structura formei şi a culorii pentru a putea optimiza calitatea imaginii, tot aşa şi tu trebuie să iei în considerare chemarea sufletească spre împlinirea unei misiuni aproape imposibile pentru a putea să perfecţionezi mijloacele de întărire ale vieţii cu noi posibilităţi de dezvoltare personală.

Persuasiunea emoţională are ca efect impulsul sentimentului de a comunica o realitate care anulează drama împovărătoare a unei incursiuni în trecut.

Pârghia de aur a leadershipului este mecanismul interior care îţi conferă forţa de propulsare necesară atingerii unui nivel superior; ea reprezintă acel impuls sufletesc uriaş prin care poţi să te înalţi singur în faţa oamenilor; constituie acea indestructibilă credinţă în tine însuţi prin care poţi să depăşeşti orice limite şi orice bariere în vederea realizării scopurilor propuse; este esenţa care pune în mişcare energia corespunzătoare acţiunilor tale; este cea mai eficientă modalitate prin care poţi să măreşti valoarea leadershipului tău.

Marele savant grec Arhimede a spus: "Daţi-mi un punct de sprijin şi voi urni Pământul din loc". Ca orice pârghie, "pârghia de aur a leadershipului" trebuie să aibă şi ea un punct de sprijin. Iar acest punct de sprijin nu este altceva decât echipa unită în jurul tău, pe care trebuie să o antrenezi şi să o dezvolţi în vederea atingerii unui obiectiv comun.

Pârghia de aur a leadershipului desemnează acel ansamblu în care acţionează mai multe forţe: impulsul lăuntric al liderului, cât si competenţele, abilităţile şi aptitudinile, atât ale lui cât şi ale echipei sale, la care se adaugă conlucrarea, cooperarea şi coeziunea dintre ei.

Tu ţi-ai construit o astfel de pârghie?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us