ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Particularităţile ştiinţei

On Iulie 27, 2016, in Leadership XS-Analytics, by Neculai Fantanaru

Nu poți să dai valoare propriei tale reacţii asupra realităţii, fără să arăţi valoarea infinită a rezistenţei tale în faţa necunoscutelor ei.

Epidemia se răspândeşte vertiginos, tot mai mulţi indivizi sunt blocaţi într-un soi de moarte parţială, o stare de unificare cu răul cel mai agresiv, malign ca un cancer subtil de care nu-ţi dai seama că eşti infectat până ce nu te transformi într-un undead being. Boala continuă să rămână la fel de încifrată, de neoprit, an evil among all things that are done under the sun, al cărui efectul atipic devine atât de presant că nimeni nu-l mai putea tăinui, sau nega.

Numai un suflet rătăcitor priveşte cu ochii senini înspre acolo unde ştie că nu va ajunge - în iad, fiindcă el însuşi este antidotul acestei molime care transformă orice fiinţă într-un animal feroce. Numai Gerry Lane, un investigator, un curajos al acestei sorţi plină de vină, numai acest savant care în adâncul inimii sale crede în marea suveranitate a ştiinţei, are dreptul să găsească provocări cheie în formularea necunoscutelor unei lumi virusate de un factor nemaiîntâlnit.

Dar înainte de a-şi implica în luptă toate forţele raţiunii, atenţiei şi analizei cele mai eficiente, el are de ales între două decizii majore: hotărârea neînduplecată de a trăi în continuare pentru un scop medical "to find the cure", sau de a trăi pentru totdeauna infestat, ca un damnat, egal cu un "undead being created through the reanimation of a human corpse".

În realitatea unei lumi decăzute, numai chimistul care se manifestă prin particularităţile ştiinţei, prin prisma unui algoritm de diagnostic bazat pe analiza complexă a profilului celor ocoliţi de virus, și totodată prin revelarea formulei unei substanţe organice complexe, determinată dintr-o probă de sânge recoltată din propriul organism însămânţat cu un catalizator de reacţie, are şanse de supravieţuire şi de leadership. *

Leadership: Te asiguri că imaginea pe care o deschizi asupra provocărilor din viața ta are o valoare ridicată, folosind opţiunea „On” sau opţiunea „Off”?

Cel care umblă pe calea sinuoasă a luptei dintre două decizii capitale, sub pretinsa lor coexistenţă contradictorie, datorează responsabilitate atât faţă de sine cât şi faţă de lume, fără să se vulnerabilizeze. Un asemenea individ se supune proceselor de gândire raţională, de analiză şi discernământ, care îl fac să privească altfel lucrurile și situaţiile, ajutându-l să-și găsească un echilibru în ceea ce presupune identificarea elementelor care determină o anumită atitudine și o anumită certitudine.

Asigurarea puterii personale într-o formă optimă de răspuns la efectele de ordin psihologic și la divergenţele de ordin identitar, printr-o reglare a oglinzii realităţii (de unde apare și o anumită comparație a elementelor secundare ale cauzei cercetate) este una din variantele de a accede la leadership. Psihologia este o parte a identităţii care spune: „Nu te închina unei realităţi din care a fost omisă viziunea şi influenţa ta asupra ei.”

Prim planul în care ești surprins în mijlocul evenimentelor, te încadrează în una din cele două decizii majore: hotărârea neînduplecată de a trăi mai departe pentru un scop, sau de a trăi pentru totdeauna ca o victimă.

Totodată, prim planul relevă o câştigare a esenţialului tău prin experimentarea unei stări de compatibilitate sau incompatibilitate cu prezentul incert, și aduce în atenție un fenomen adesea ignorat de practicanţii de leadership: nu poți să dai valoare propriei tale reacţii asupra realităţii, fără să arăţi valoarea infinită a rezistenţei tale în faţa necunoscutelor ei.

Imaginea pe care o deschizi asupra provocărilor din viața ta poate avea o valoare ridicată folosind opţiunea „On” atunci când te manifeşti cu încredere prin particularităţile ştiinţei care pot îmbunătăţi răspunsul dat de factorii de decizie.

Sau, aceeaşi imagine poate avea o valoare ridicată folosind opţiunea „Off” atunci când nu reușești să anticipezi efectul ei de bază, sau când efectul ei nu aduce în contact toate capacităţile tale: în primul rând raţiunea de a te servi de condiţiile de dezvoltare și de replicabilitate ale efectului general, pentru a reuși să te conduci spre o altă traiectorie a cursului vieții tale.

Particularităţile ştiinţei sunt coerent expresive numai în raport cu ansamblul impulsurilor, sentimentelor, dorinţelor şi ideilor, aflate de multe ori în discordanţă, în faţa unei realități de neevitat.* Notă: World War Z

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us