ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Piesa minune a renaşterii intelectuale

On Decembrie 20, 2013, in Leadership On/Off, by Neculai Fantanaru

Oferă modelului tău de leadership o transformare fără precedent, concentrându-ţi toate forţele de excelenţă într-un sistem de gândire care să asigure noi abordări.

O bună parte din viaţă mi-am consacrat-o muncii ştiinţifice, în propriul laborator, înconjurat de retorte şi creuzete. Cu chibzuinţa unui alchimist care cercetează noi reţele de transformare a metalului în aur, am pornit la descifrarea unor taine deosebit de complexe. Şi, cu răbdare, am reuşit să elimin variantele necorespunzătoare de prelucrare a necunoscutelor, prin accesarea eficientă a datelor şi rezultatelor analizate.

Vreme îndelungată, stăruitor, zi de zi, mi-am îndreptat dezvoltarea spre o Intellectuale Renascentiae, reunindu-mi analizele într-o teorie a materiei pe baza unor noi legi şi principii. Ireproşabil, am reuşit să creez un nou spaţiu de înţelegere a relaţiei dintre taine şi înţelesuri. Şi, astfel, am putut să recunosc efectele unui sistem de forţe concurente care acţionează asupra unui punct şi în raport cu o axă.

Celebrul alchimist, Van Helmont, a scobit o adâncitură într-o cărămidă, a pus în ea busuioc mărunţit, apoi a acoperit adâncitura cu o altă cărămidă. A expus micuţa structură la soare şi, după câteva zile, mireasma din busuioc acţionând ca o maia a transformat iarba în adevăraţi scorpioni. Reţeta aceasta a avut o cu totul altă conotaţie pentru mine, un alt conţinut, un înţeles pe care l-am recunoscut în esenţă. Şi anume, totul era posibil pentru cel care reuşea să menţină în echilibru forţele de acţiune şi reacţiune ale acestei lumi.

Trecând cu abilitate peste fiorul inexplicabil al plăsmuirii ce transforma toate obiectele din jur în regiuni de cercetare, excluzând cu prioritate toate generalităţile goale de conţinut, am reuşit în final să descopăr esenţa, profunzimea din care sunt constituite elementele. A căror variaţii şi interacţiuni pot să producă o mare cantitate de forţă într-un timp foarte scurt.

Leadership: Poţi să-ţi etalezi capacitatea de a distinge limbajul ştiinţei vieţii de ”poarta” spre o cunoaştere detaliată a tot ce este în jurul tău, fără să te constitui drept rezultat al unei puteri care continuă să te stăpânească?

Nu puteam să renunţ la halatul alb, aveam încă de limpezit mult taine în lupta cu imaginaţia şi adevărul. Făceam tot mai multe experienţe şi observaţii. Stimulatoriu, mă slujeam de forţele de sens contrar, ţinând cont de alternanţa şi unitatea lor, astfel încât modulul rezultantei lor să fie maxim.

Din tentaţie în tentaţie, din provocare în provocare, în experimentele trăite atât prin intensitate cât şi prin durată, depăşind barierele gândurilor, uzând de tendinţa de a face din orice o entitate vie, am reuşit să aşez toate aceste forţe de sens contrar într-o nouă construcţie, într-un sistem de gândire care viza asigurarea unor noi abordări.

Esenţa creaţiei, starterul acesta care mă menţinea în priză, făcându-şi zilnic upgrade, asigura alimentarea unui curent suficient de mare prin filamentele ştiinţei, conturând direcţiile mele viitoare de cercetare. Curentul s-a transformat şi evoluat de-a lungul timpului, ajungând să fie ceea ce trăiesc în ziua de azi: aventura cunoaşterii prin intermediul puterii prezentului. Acesta a fost, de altfel, şi secretul lui Milton.

În ceea ce mă priveşte, limbajul vieţii evidenţiat de o împăcare cu mine însumi, ce ţine de iubirea faţă de tot cei din jur, nu-mi creează nicio imagine în ochii celorlalţi, nu-mi oferă mândrie sau o bucurie de nedescris, fiindcă încă nu mi-am asumat o exteriorizare a sufletului meu printr-o favorabilă îmbinare a frumosului cu utilul. Singura putere care continuă să mă stăpânească este dorinţa de a cunoaşte legile materiei şi de a le folosi în scopul valorizării unei noi raţiuni.

Leadership: Poţi să recunoşti efectele unui sistem de forţe concurente care acţionează asupra unui punct şi în raport cu o axă, evaluându-te în raport cu imposibilitatea unei cunoaşteri adevărate care îmbină toate detaliile experienţei de viaţă cu detaliile unei opere de artă?

Leadershipul este rezultatul unui proces de fundamentare a cunoaşterii şi înţelegerii, prielnice unei dezvoltări avantajoase. A produce o mare cantitate de forţă intelectuală într-un timp foarte scurt, este proiectul posibilităţii unei putinţe lăuntrice nelimitate de a construi noi tipare de utilizare a resurselor proprii de formare şi învăţare.

Cunoaşterea reprezintă primul episod dintr-o nouă etapă a regăsirii de sine plină de pasiune, pline de sensul care este sau nu este în fiecare dintre noi. Iar această regăsire reflectă însuşirea de a fi autentic. Este urmarea unei continuităţi, nepusă în lumină în chip sistematic.

Omul care pretinde mai multe de la el însuşi, totuşi, nu ajunge la excelenţă decât rareori, şi numai atunci când analizele pline de experienţă şi intuiţie, ieşind din perimetrul de investigaţie a ştiinţei, încep să-şi făurească o “istorie” personală la care ceilalţi nu au acces. O filozofie la care nu poate participa oricine cu convingere. Aceasta fiind dubla încadrare a determinismului într-un leadership eficient în baza unor eforturi şi idei care îngăduie “priviri din afară” dar nu îngăduie deliberări de grup. În multe cazuri, totul se face individual de-a lungul întregului proces de creare a valorii.

A recunoaşte efectele unui sistem de forţe concurente care acţionează asupra unul punct şi în raport cu o axă înseamnă să pui la dispoziţia propriei tale cunoaşteri o mulţime de date omogene care modelează un sistem sau un proces din lumea reală şi serveşte ca suport unei scheme de înţelegere a necunoscutelor derivate dintr-o analiză complexe. Punctul desemnează profunzimea realităţii, în timp ce axa poate fi reprezentată de patternurile acelor convingeri, considerate de bază, care nu-ţi limitează cunoaşterea şi conturează interpretările personale date aspectelor particulare ale practicii.

O artă perfectă care face cinste ştiinţei de a te constitui drept un rezultat al unei puteri care continuă să te stăpânească este o îmbinare de filosofie care îţi permite să gândeşti orice în termeni de "proces al transformării" şi de valoare atribuită curiozităţii de tipul "privire din exterior".

Această privire din exterior care nu-ţi mai dă pace te face să te întrebi mereu: "oare ce am descoperit astăzi nou, şi care mi-a scăpat ieri" ?

Din tentaţie în tentaţie, din provocare în provocare, în lupta cu necunoscutele, vei ajunge să contribui masiv la formularea unor noi teorii în ştiinţă, uneori prin raportarea la teorii anterioare. Şi asta cu o singură condiţie: să aşezi toate aceste forţe de sens contrar într-o nouă construcţie, într-un nou sistem de gândire care vizează asigurarea unor noi abordări.

Aceste forţe de sens contrar sunt date de noţiunile şi cunoştinţele căpătate în timp, teoretice sau practice, care îţi individualizează cercetările şi sunt utile dezvoltării tale. Dacă intenţionezi să descoperi noi ipoteze sau teorii care să prevestească sau să pregătească dezvoltarea procedeelor de reconstituire a unor aspecte particulare din arsenalul cercetării, atunci slujeşte-te de forţele de sens contrar ţinând cont de alternanţa şi unitatea lor, astfel încât modulul rezultatei lor să fie maxim.

Leadershipul devine din punct de vedere ştiinţific expresia fenomenalizării uneia şi aceleiaşi esenţe de bază a renaşterii intelectuale: cuprinderea materiei, creşterea conţinutului de adevăruri care pot fi înțelese pe măsură ce se transformă în convingeri.

Ordonarea logică a compoziţiilor de informaţii şi a exemplelor de bună practică, din spatele cercetării ştiinţifice, după sistemul evoluat de prelucrare a întrebărilor şi răspunsurilor care produc materia primă a unor noi reflecţii cu adevărat utile, va stărui în multă vreme în jurul aurei perfecţiunii.

Piesa minune a renaşterii intelectuale este cunoaşterea izvorâtă din realitatea care constituie izvorul tuturor transformărilor din natură, mai ales cunoaşterea aprofundată a complexităţii fenomenului numit “om”.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate