ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Player şi Gamer

On Aprilie 21, 2016, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Demonstrează-ţi superioritatea, extinzându-ţi libertatea de a te manifesta într-un cadru al cărui conţinut se află la intersecția dintre creație, interpretare şi coordonare.

Am ştiut dintotdeauna ce voiam de la mine, cine sau ce mă aştepta într-o parte de lume fabuloasă. O lume desprinsă parcă din jocul League of Legends, reînviind acel plus de strălucire al unui decor de un realism impresionant, inspirat dintr-un aspect de viaţă ireală, chiar dacă uneori totul se întorcea împotriva mea.

În acest caz, atitudinea mea corespundea unui player dropped into a battle arena, fiind altcineva decât am fost iniţial, asumându-mi rolul unui "Summoner", nevăzut, care controlează un "campion" cu abilități unice de luptă împotriva unei echipe formată din alți jucători sau campioni. A scoate în evidenţă superioritea facultăţii de recunoaştere a unei realităţi mai vii, mai alerte, mai evoluate, pe care ceilalţi oameni cu greu ar fi dispuşi s-o accepte, înseamnă să te încrezi într-un om mai apropiat de univers care acceptă provocarea de a se ridica la înălţimea unei legende demne de un Creator de lumi paralele.

Hazardul poate fi admis drept cauză a apariţiei unei provocări din care se scade uitarea în urmă, uitarea înainte, rămânând doar vraja aparenţelor, acea beţie a primilor paşi într-o lume paralelă, somnambula fericire a unui carpe diem epic, pentru care nu există permisiune explicită, nici justificare, ci doar acceptance of a challenge.

Leadership: Experienţa pe care o atribui superiorităţii tale în a mânui partea revelatoare a hazardului deschide orizontul unei tematici mai largi despre interacțiunile dintre intelectualitate și putere?

Părea că sunt controlat de la distanţă de un computer performant. Practic, trebuia să execut comenzile bine stabilite ale unui utilizator născocitor care, utilizând propriile experienţe şi percepţii, încălca orice reguli şi orice limite. Cât timp oare puteam să urmez instrucţiunile acestui user-final? Cum oare să-i trezesc interesul, încât să-mi atribuie o altă axă de orientare în proiectul „game”?

Eu si Userul meu. Player şi Gamer. Împreună am format o conştiinţă, o prezenţă obsedantă, indispensabilă unei evoluţii care părea c-am mai trăit-o. Şi mi-ar plăcea ca cei care nu deţin răspunsurile, să admită asta. Interacţiunea dintre intelectualitate şi putere are ca suport de susţinere a actului de creaţie însăşi acea idee de viitor care poate conduce spre o cale de cunoaştere a realităţii favorizată de întâlnirea cu arta, cu visele, cu viitorul, cu imposibilul, cu o altă variantă a ta de a fi.

Nu ne-am întâlnit pentru a salva lumea din mrejele unui timp care îşi măreşte ritmul de scurgere în mod asimptotic spre o apropiată dată limită, spre acel end of the world prezis de atâtea spirite luminate, ci pentru a pătrunde, ca într-un vis, unul în spaţiul celuilalt. Până când, în tăcerea trezirii surprinzător de dulce, totul s-a dovedit o alternativă la viaţă.

Leadership: Ai început să culegi roadele ambiţiei nemărginite de a fi un fel de dublură a ta care te împinge tot mai departe spre un "acceptance of a challenge" ?

Orice om care vrea să-și dezvolte superioritatea imaginaţiei asupra realului, însuşindu-şi acea cantitate totală de informație dată de suma percepţiilor pe care le experimentează în mod unic, intervine practic în jocul liber al unui erou aflat în concordanţă sau în opoziţie cu creatorul său.

Creaţia și interpretarea sunt două repere ale leadershipului, simetrice sentimentelor și pasiunii care însoțesc implicarea într-o relație, care fac din posesorul unei gândiri avansate, dintr-un revelator al unei evaluări despre această lume, un vestitor al unei forme noi de cunoaştere.

Acceptarea unei provocări se trage din faptul că realitatea pe care o percepi adevărată nu durează decât ca o limită pe care n-o poate întrece nimeni, una pe care n-o mai poţi răbda, nu o mai accepţi fără să asiguri capacitate suplimentară de a te imagina în altă postura, mai puţin obişnuită, cum ar fi cea de erou cu însuşiri profetice şi puteri supranaturale.

Leadership: Poţi aplica o regulă de tipul: "am devenit parte dintr-o lume în care creatorul şi creatul se confundă" în jurul unei viziuni extrasă din efectele unei ficţiuni setată să te facă să te simţi mai mult decât eşti?

A intra în posesia unui bun dobândit - cum ar fi o raţiune situată deasupra definiţiilor faptelor, ceva care capătă sens numai dacă poţi vedea altă versiune a realităţii prin accesarea unei surse de orientare străine, înseamnă a relaţiona cu un gamer care ordonează altfel lucrurile.

Gamer-ul este dublura ta. Este superioritatea ta. Tu eşti reprezentantul individualităţii sale într-un decor fabulos, scoţând în evidenţă acel plus de totalitate care lipsește lumii exterioare. El este aventurierul care în rătăcirile sale descoperă o altă faţă a lumii, găsindu-şi îndestularea în contactul cu ceea ce ești tu la un nivel mai subtil. El este prietenul lângă care ai vrea să stai, chiar dacă ştii că la un moment dat este posibil să dispară. Eşti pierzător sau învingător pe cât de mult este el dispus să te coordoneze în contextul acelui nivel maxim atins al unui joc plin de provocări.

Superioritatea, pe care leadershipul o acceptă ca pe o necesitate stringentă, vizează mai întâi acea trecere de la player la gamer, încălcând orice reguli şi orice limite ale alcătuirii individului, astfel încât el să-și dezvolte acea facultate, într-adevăr excepţională, de a se determina din relația cu elementele unei Existenţei Create.

Percepţia asupra spațiului în care te proiectezi, datorită nevoii de a te manifesta în raport cu alt plan al fiinţei, dominând toate dimensiunile unei realităţi intrinseci, se substituie unei iniţiative private de supraveghere și conducere.

Leadershipul presupune să ai întotdeauna în vedere faptul că altcineva este mai presus decât tine, strălucind prin ceea ce tu treci, dar mai ales prin ceea ce tu alegi să crezi că ți se întâmplă.

Doar astfel se poate obţine egalitate între creație și creatorul ei, între examinare și descoperire. În acest caz, putem concluziona că leadershipul este un act sinergic.

Player şi Gamer evidenţiază acea stabilitate a unui întreg, acea unicitate a experienţei de a-ți extinde libertatea de manifestare într-un cadru al cărui conţinut se află la intersecția dintre creație, interpretare şi coordonare.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate