ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Poarta Marii Enigme (II)

On Aprilie 15, 2013, in Leadership GT-Accent, by Neculai Fantanaru

Fundamentează-ţi ştiinţa în concordanţă cu evoluţia ta, astfel încât individualitatea ta ca întreg să se manifeste în orice moment.

Totul orbita în jurul unei iluzii aparte, senzaţionale. Magicianul se trezea zi de zi, mobilizat de combustibilul ideativ pe care i-l oferea mintea şi pregătirea lui. O legătură intimă stabilindu-se între felul lui de a gândi şi a fi. Un flux puternic ce-i pătrundea până în străfundul fiinţei, transformat şi împins către exterior, concretizându-se într-un val de inspiraţie ce se cerea valorificat la modul optim.

Magicianul îşi îndrepta virtuţile unicat ale ştiinţei sale spre fundamentul operei căreia i se consacrase, adevărata magie, apropierea de punctul fix, care stabilea regulile observaţiei şi interpretării noii sale compoziţii. Trebuia sa-si joace ultima carte în încercarea de a crea o mare enigmă.

O legătură covalentă, formată din perechi de electroni, gravitau în jurul a două nuclee: “de ce?” şi “cum?”, stabilind o singură configuraţie moleculară: “când?”. Continuând acest raţionament magicianul putea găsi sursa unei noi iluzii, printr-o nouă interpretare a realităţii ce guverna relaţiile dintre particular, absolut şi universal. Un progres fundamental către controlul complet al marii sale opere, printr-un soi de efort de cercetare la care contribuiau fiecare dintre metodele anterioare de magie, luate în mod izolat.

Şi numai această iluzie, singulară şi oportună, putea introduce un nou standard în arta lui interpretativă. Care-i permitea ca gândind, lucrând totodată şi cu sufletul, respectând principiile magiei, să creeze noi reguli adaptate realităţilor momentului, oferind publicului maximum de performanţă posibilă.

Iluzia, misterul insondabil care stătea la baza spectacolului, făcea parte din acea categorie fundamentală: dispari - apari în altă parte. Uşor de realizat prin plasarea oglinzilor, folosirea lumii, distragerea atenţiei şi “sfidarea legilor naturii”. Dar combinarea efectelor, care produceau la rândul lor alte cauze şi efecte, într-o adevărată înlănţuire, constau într-o perturbare temporară în schema normală de funcţionare a magiei.

Magicianul ajunsese la cea de-a doua poartă, mult mai greu de trecut decât prima. Iar în această poartă stătea înfiptă o cheie minusculă, ruginită, care când se vedea, când dispărea. Între apariţie şi dispariţie se scurgeau câteva secunde.

Aceasta era cheia misterului care învăluia relaţia dintre iluzie şi realitatea percepută de public.

Leadership: Îţi pui întreaga nădejde în împingerea uriaşului mecanism de gândire pe drumuri noi?

Unde se găseşte indiciul cheie care te poate ajuta să ieşi din zona brăzdată de incertitudini şi temeri privind evoluţia ta? Evoluţia ta orbitează în jurul unei noi iluzii, senzaţionale? O legătură ritmică se stabileşte între felul tău de a gândi şi a fi? Efectele operei tale produc la rândul lor alte cauze şi efecte? Poţi deschide cea de-a doua poartă?

Schimbările pe care le efectuezi asupra operei tale, spre îmbunătăţirea şi optimizarea ei, cunosc o extraordinară dezvoltare în special atunci când păşeşti pe covorul roşu al terenului tău de antrenament. Abia în acest moment îţi demonstrezi priceperea şi capacitatea cognitivă superioară, prin faptul că îţi dai seama că "more îs more", punându-ţi întreaga nădejde în împingerea uriaşului mecanism de gândire pe drumuri noi.

Acesta este motorul noului tău fel de a fi, care îţi permite să treci cu uşurinţă de la nivelul “junior” la “senior”. Toate căile cunoașterii pleacă de la acest nivel. Trecerea de la minim la maxim fiind limitată doar de ruta pe care operezi, se realizează în funcţie de capacitatea ta de a crea noi reguli adaptate realităţilor momentului, care să-ţi permită să afli ceea ce ai nevoie pentru a “străluci” în activitatea ta.

Leadershipul, în acest caz, se caracterizează prin producţia de elemente stimulative, declanşatoare de noi demersuri de dezvoltare, atât la nivel personal cât şi profesional, decorate în spiritul desăvârşirii cu cele mai fine compoziţii şi inovaţii.

Folosind la mare eficienţă combustibilul ideativ pe care ţi-l oferă mintea şi pregătirea ta, printr-un soi de efort cercetare, vei putea să-ţi mobilizezi potenţialul, să-ţi depăşeşti blocajele şi să descoperi noi standarde în arta de a-ţi exprima individualitatea.

Leadership: Susţii o zonă în care perfecţionarea continuă devine un scop principal?

Legătura ritmică care se stabileşte între felul tău de a gândi şi a fi, pe parcursul trecerii spre nivelul superior de măiestrie, stabileşte modul în care personalitatea, talentul şi iscusinţa îţi pot favoriza interesul pentru dobândirea ştiinţei de a te descoperi pe tine însuţi, deloc neglijabilă în contextul acestui stadiu. Dar şi pentru acumularea de cunoştinţe privind aspectele fundamentale ale unui cadru de referinţă viitor, în care nu există chei invizibile.

Susţii zona în care perfecţionarea continuă să devină un scop principal, sau aştepţi să descoperi cheia care să-ţi descuie poarta spre înţelegerea propriei tale valori?

Aşa cum un dirijor acordă atenţie fiecărui instrument din orchestră, tu trebuie să distingi orice element de instabilitate care să poată induce o altă percepţie asupra gestionării calităţii procesului tău de funcţionare.

Poarta Marii Enigme desemnează, în acest context, finalizarea unei investigaţii, a unui studiu minuţios asupra sistemului tău funcţional. Un punct de plecare pentru o cercetare mai amplă a ştiinţei tale, menită să-ţi întărească individualitatea. Nevoia de a-ţi exprima potenţialul la adevărata lui valoare pe parcursul desăvârşirii.

Desăvârşirea în leadership, ca şi în orice alt domeniu, începe cu zona unde se găseşte prima poartă şi se termină cu zona unde se găseşte cea de a doua poartă. Distanţa dintre porţi corespunde unei zone libere pe care trebuie să ţi-o rezervi pentru dezvoltarea ta, unui spaţiu de inspiraţie şi creativitate care se reinventează constant. Ce poate conduce, valorificat în mod optim, la definirea sau redefinirea stilului propriu.

Fundamentează-ţi ştiinţa în concordanţă cu evoluţia ta, astfel încât individualitatea ta ca întreg să se manifeste în orice moment.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us