ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Preţul unui salt uriaş în tainele identităţii

On Februarie 13, 2014, in Leadership Q2-Sensitive, by Neculai Fantanaru

Realizează o extrapolare a percepţiilor tale vizavi de dimensiunea umană, astfel încât evoluţia ta spre o treaptă superioară de înţelegere a leadershipului să nu devină contradictorie.

Procesul meu de evoluţie spre o treaptă superioară de înţelegere a leadershipului nu simplifica deloc lucrurile. Ci mai mult le complica. Efectuând constant măsurători care influenţau prin variaţia lor rezultatele cercetărilor, m-am trezit prins într-o lume a contrastelor. A aparenţelor, a demascărilor şi revelaţiilor care pretindeau să depăşească, să corecteze sau să-mi tulbure convingerile. Confirmând, astfel, faptul că adevărul meu era subiectiv, diferit de adevărul celorlalţi.

Pereţi perfect izolatori nu existau în această mini-galerie de viaţă şi culoare, de personaje, figuri şi portrete alese pentru studiu. Sclipind de atâta inteligenţă şi simţire, de atâta conştiinţă şi voinţă de viaţă. Iar interacţiunea unui sistem de factori de evoluţie, distribuiţi aleatoriu pe un câmp coerent de posibilităţi de înţelegere a coordonatelor lor de impact, în contact cu realitatea concretă şi crudă, se putea realiza numai prin raporturi de forţe diferite.

Realitatea putea fi susţinută numai prin formarea de echilibre care nu afectau structura capacităţii mele de performanţă, de autodepăşire şi de îndeplinire a obiectivelor de cercetare.

Dar în această ecuaţie a iniţierii mele în fascinanta lume a universului uman intervenea problema formelor de plan “în sine”, dincolo de orice finalitate. La o adică, eu însumi reprezentam fondul inepuizabil de cunoaştere ce-mi condiţiona dezvoltarea. Dar acest “Myself” modificat prin idealizarea unor stări şi aptitudini se îmbina cu gândirea greu manevrabilă a unităţii numită “Themself” care viza modele precum eroii, regii, artiştii, oamenii de ştiinţă, exploratorii.

Aveam de-a face cu o extrapolare care pornea de la propria persoană, folosind anumite presupuneri de care era posibil să nu fiu conştient. Şi se extindea spre o dimensiune străină, ambiguă, populată cu o varietate largă de valori şi non-valori, de adevăruri şi falsuri.

Evoluţia leadershipul tău este condiţionată de o reprezentativitate reală a profilurilor targetate?

Într-o societate în care oamenii se ghidează în mod capricios doar după propriile lor reguli, acţionând strict în funcţie de dimensiunea codului lor de recompunere a realităţii, se cere o mai bună implicare în “recrutarea” şi promovarea acelei înţelegeri comune care să nu prezinte condiţionări de tipul “behind the scene”.

Evoluţia leadershipului necesită o analiză mai profundă şi mai detaliată a performanţei la nivel individual, dar şi că întreg, fiind condiţionată de o reprezentativitate reală a profilurilor targetate şi de o profunzime a înţelegerii pe măsură. În acest caz, indivizii sunt văzuţi ca nişte actori raţionali care instrumentalizează un întreg sistem de valori, construit conştient, transmis continuu în mod special prin canalele profesionale.

Iar posibilităţile de înţelegere a coordonatelor lor de impact, în contact cu realitatea concretă şi crudă, se poate realiza numai prin raporturi de forţe diferite: dintre natura lor şi fondul de cunoaştere pe care îl au la dispoziţie. Şi pe care liderul are datoria să-l decodifice şi să-l folosească în scopul formării şi emiterii unei judecăţi de valoare.

Leadership: În afară de adevărul propriei tale judecaţi eşti pregătit să înţelegi adevărul unei noi realităţi?

Prin prisma indicatorilor semnificativi de performanţă trecuţi prin propriile tale legi de acces la un real de care te poţi folosi pentru a-ţi desăvârşi pregătirea, poţi realiza o analiză comparativă şi competitivă a valorilor şi însuşirilor tale faţă de trăsăturile de personalitate ale celorlalţi. Pe un continuum între fondul măsurabil al leadershipului şi aspectul previzional al formelor de impact.

Însă te poţi transforma într-un un exponent al contrariilor dacă nu reuşeşti să înţelegi şi să accepţi adevărul acelei noi realităţi, puse sub lentilele unei judecăţi subiective care nu-şi găseşte locul în concepţia ta vizavi de “Om”. Uneori chiar respingând-o din cauza limitelor clădite de perspectivele unei imposibile unificări dintre “Yourself” şi “Themself”.

Printr-o extrapolare a ceea ce este vizibil şi măsurabil în cadrul fiecărui colţişor al ansamblului de observaţii, devenite puncte de reper în şirul mult mai numeros al adevăratelor înţelegeri care îţi dirijează autoritatea intelectuală spre instituirea unor convingeri mai integrate în leadership, te vei putea distanţa de acel tot unitar al contrariilor. Care te poate arunca într-un dualism iraţional.

Iar prin intermediul plenitudinii cunoaşterii umane raportate la o succesiune de experienţe obiective, ca formă superioară de materializare a gândirii ştiinţifice care are ca scop evoluţia leadershipului, vei întări acea percepţie subconştientă, subtilă, despre tine însuţi. Conform căreia calitatea de a-ţi construi identitatea în funcţie de ceea ce crezi despre ceilalţi şi de ceea ce cred ceilalţi despre tine, este o treaptă greu de atins.

Preţul unui salt uriaş în tainele identităţii reflectă acea preocupare continuă dublată de o profundă autoanaliză, spre o evoluţie ascendentă în sfera leadershipului, lipsită de contradicţii şi în concordanţă cu realitatea.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us