ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Prima funcţie a culturii leadershipului

On Iulie 17, 2016, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Caută acolo unde nu caută nimeni și găsește acolo unde nu te aștepți.

Eisenstein a început munca la scenariu, împreună cu Agadjanova, printr-o serioasă documentare la care au fost ajutaţi şi de consilierii comisiei documentare. Articole, documente, mărturii ale participanţilor stau la baza acestei munci de informare. Scenariul condensa un material faptic uriaş. Acţiunea începea în timpul războiului ruso-japonez şi se încheia cu reprimarea revoluţiei, desfăşurându-se la Moscova, Leningrad, Odessa, Sevastopol, Tiflis. Scenariul, scris în timpul verii, sintetiza adeseori în două rânduri, evenimente importante.

Aparent imposibil de privit ca punct de pornire pentru realizarea unei pelicule, scenariul cuprindea de fapt întreaga muncă de pregătire a filmului, de documentare istorică şi, am zice, emotivă. Încerca să surprindă dinamismul şi ritmul epocii, relaţiile dintre evenimente, atmosfera perioadei istorice pe care o descria.*

Leadership: Poți să produci o adevărată revelaţie, găsind acele referinţe de minimum şi maximum care ajută motivelor tale de construcție a ansamblului creaţiei?

„Lucrarea trebuie să aibă puterea de a se revela”spunea demult pictorul român Sorin Ilfoveanu . Dar pentru că ea să se reveleze, anunţând o nouă faţetă a artei - creând unicitate, în arhitectura atât de ferm construită a unei opere viguroase, artistul trebuie mai întâi să capteze toate sursele și referinţele care corespund integral necesităţilor de producție a unui model de viziune și interpretare artistică.

Continuând seria începută în cadrul proiectelor de finisare a unor idei, schiţe și tipuri de experiențe, făcând posibilă o introducere a unei noi linii de artă și gândire, și sugerând înclinarea spre anumite perspective și spre un anumit nivel de preferințe de evoluţie, leadershipul se poate ridica la înălțimea potențialului de a utiliza toate mijlocele de producție a calităţii performării.

Altfel spus, omul care se ridică la înălțimea potenţialului de transformare individuală creatoare, manifestându-şi dinamismul în ceea ce privește actul de naștere-facere a creaţiei, ajunge în baza muncii de informare să condenseze un material uriaș de susținere și modelare a conţinutului său teoretic şi practic.

Asta, în leadership, se numește să-ți extinzi intervenţia asupra acelor constante dependente unele de altele, cu o distribuție simetrică în jurul forward-ului, adică orientată în direcţia depăşirii punctului de pornire.

Punctul de pornire este începutul unui demers cu bătaie mai lungă, pe cât de dificil, pe atât de satisfăcător, care vizează identificarea unor noi surse şi referinţe de inspirație pentru identificarea ideilor .

Înainte ca o idee bună să câștige valoare, trebuie să asiguri modalitatea de întregire a unei revelaţii și calea ei de transmitere.

Revelaţia, în domeniul leadershipului, este rezultatul descoperirii acelor modalităţi unice de a face creație (o dependenţă de realizări), prin intermediul documentarii axate pe înțelegere și emoții, folosind ca suport de întregire relaţiile dintre mai multe surse de background ale căror mărimi sunt determinate separat.

Referinţele de minimum și maximum sunt informațiile ajutătoare, uneori de sens contrar, care contribuie la întregirea acelor fenomene, evenimente, idei, concepţii, insuficient desluşite, dar care permit estimarea modului de a se proiecta în posibil, în spaţiul infinit care se deschide între creație și lume.

Prima funcție a culturii leadershipului are ca finalitate producerea unei revelaţii, pe baza unor metode ştiinţifice, de cunoaştere originală.

Iar revelația, care la rândul ei se explorează și se transformă în creație, se axează de cele mai multe ori pe principiul: „caută acolo unde nu caută nimeni și găsește acolo unde nu te aștepți.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate