ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Primul determinant al leadershipului

On Mai 19, 2017, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Stimulează-ţi motivaţia de a te autodepăsi, găsind acea componentă a imaginii de sine pe care să o traversezi în planurile extremelor care te clatină.

Era mai mult decât prinderea mea în lanţurile unor percepţii trăite anterior, dacă e să analizez fertilizarea gândirii mele în întregul atotcuprinzător al unei stări de veghe - acompaniată de o justificare a izolării în raport cu lumea reală. Neîndoios, my beta testing asupra tendinţei de a interpreta experienţele vieţii numai în termeni de rezistenţă se voia a fi o încercare de a mă situa, în stare de amăgire finală, în sensul introducerii unor limite de speranță care se micşorau tot mai mult.

Era ceva peste pragul sensului atribuit cunoaşterii care fundamenta conştiinţa timpului meu de a găsi o motivaţie existenţei, o psihologie a drumului spre alternativa libertăţii fără constrângeri, un ceva peste limitele posibilităţii cunoaşterii infinit de variată a unui science fiction care angajează omul pe o cale întunecată a izolării. Era o nuanţa de gri a modului de a face schimbare peste care se aflau anumite legi veşnice, statornice, carora li se supuneau în intreaga lor dezvoltare anumite restricţii de acces aplicate într-un coşmar care se tot repetă.

În acest caz, leadershipul era un accept al disponibilităţii de a mă îndruma spre o aventură de neuitat, spre o cale măreața de a trăi în temeiul subtilităţii psihologiei de a surprinde, în acelaşi timp, aspectul general dar şi cel particular al fiinţei umane înscrisă în ansamblul unei lumi sfârşite.

Leadership: Îţi este teamă să îţi imaginezi viitorul relaţiei tale cu tine însuți şi să îl comunici lumii prin prisma felului în care îți trăiești timpul?

Prins în limitele unei logici simple, nimic complicat pentru geniul unei staţionări în organismul artei supravieţuirii, cu o largă răspândire în construcţia aparatului propriei hegemonii intelectuale, am început să-mi făuresc destinul astfel încât să simt că îmi trăiesc viaţa în cel mai frumos mod, la fel cum un sculptor talentat ştie să sublinieze, în compoziţii şi colorit, conţinutul adânc uman cu multă vervă.

Forţele care împingeau lumea în ciclurile de imprevizibilitate a viului, a schimbării lucrurilor, a legilor ştiinţei, pe durata unei emancipări individuale autentice, fără precedent, constituiau elemente ale unui limbaj mecanic, realizat prin sudura cu percepţiile valorii care mă definea printr-un rol distinct, la temperatura unei atare responsabilităţi de sine acordată serios la realitate.

Departe de mine lipsa motivaţiei chiar de la începutul unui exil perpetuu în spațiul privat al unei fenomenalităţi autentice: “That's what I am”. Expresia stării de întemniţare, liniştea dintr-un lagăr al artei privită din unghiul presiunii de contact dintre planul realului de o concretitudine strivitoare și cel al lecţiilor pe care ea le trimitea lumii, se exprima prin coloritul extremelor la care eram supus. O extremă a interpretării dispoziției de a îndeplini datoriile lumeşti  și o extremă a răbdării din perspectiva timpului.

Sensul pe care îl dai atitudinii superioare este o parte a psihologiei experimentale produsă pe traseul spre punctul de trecere a frontierei dintre ceea ce te izolează și ceea ce te inspiră.

Era timpul călătoriei prin pustiu, timpul de a alege între bine și rău, între posibilitatea de a accepta o înfrângere și posibilitatea de a mi-o asuma cu acea dârzenie cu care Jean Valjean, personajul lui Hugo, se întărea pe calea binelui în lupta cu întunericul răutăţii lumii care îl denigra continuu.

Prima componentă a imaginii de sine pe care merită să o traversezi în planurile extremelor care te clatină este atitudinea de a te arăta în orice situaţie mai bun decât eşti.

Iar sensul autenticităţii pe care o promovezi „That's what I am”, despre care am avut de atâtea ori prilejul să vorbesc, exprimă convingerea că însăşi destinaţia spre care te îndrepți este oglindirea vieții care se conformează unei nemăsurate chibzuieli și a unei atitudini superioare. Nu totdeauna viața, prin suişurile și coborâşurile ei, este cea care se orânduieşte potrivit interpretării pe care i-o dai, calificată ca mai mult sau mai puţin precisă, mai mult sau mai puţin imperativă.

Primul determinant al leadershipului îl reprezintă situaţia în care se plasezi atunci cand sensul autenticităţii pe care o promovezi, sub aspectul unei retrospective a întregului parcurs, derivă din marea necunoscută a unei lupte fără sfârşit acceptată ca un rău necesar. O luptă cultivată, adâncită, construită pe pilonii amăgirii, confuziei, mandriei, conştiinţei sau libertăţii de acţiune.

Uneori, asumarea prilejului de a experimenta o lume complet diferită în povestea pe care destinul ţi-o creează este o componentă a imaginii de sine pe care o traversezi în planurile extremelor care îţi dau o anumită viziune, nu tocmai cea mai fericită despre viaţă.

 

* Notă: World War Z

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us