ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Principiul fluid al ştiinţei tăinuite

On August 25, 2018, in Principiile conducerii, by Neculai Fantanaru

Nu poţi să dirijezi o lume întreagă într-o direcţie nouă de evoluţie dacă nu schimbi coordonatele majore ale ştiinţei pe care îţi plasezi imaginea personală.

Dintotdeauna am fost preocupat de tâlcurile adânci ale lucrurilor, de proprietăţile lor cele mai surprinzătoare, încercând să le pun într-o perspectivă mai amplă încât să fac dovada autonomiei mele expresive într-o artă fără egal. Asemenea marilor chimişti le-am găsit o formulă de integrare în configuraţia unei lumi fără margini, un teritoriu plin de mister care schimbă radical conceptul de identitate, un loc înalt în care exişti doar prin erudiţie, clarviziune, competenţă interpretativă, spirit iscoditor, profunzime şi rafinament.

Materia invizibilă, fermentată în condiţiile date de complexul activ al elementelor epistemologice, dinamica controlată a unei reflexivități care reclamă nevoia de rigoare intelectuală şi de coerenţă emoţională, ce se vrea a fi constructivă prin amestecarea lucrurilor divine cu cele naturale, ce este sacru cu ce e profan, toate acestea rânduiesc "activitatea în roşu" de finalizare a unei căutări de ordin artistic.

Desigur, mă veţi întreba dacă nu cumva am tras învăţături din exemplele altora, în sensul de a mă consacra unei supravegheri neobosite şi atotcuprinzătoare asupra izvoarelor altor curente de gândire, sau cum am reuşit să-mi păstrez capacitatea de a privi totul prin ochelarii subiectivităţii în ciuda culorii timpului, a senzaţiei de existenţă a unei mari absenţe sau a plăcerilor trecătoare.

Vă răspund că influenţa lumii din jur, presiunea constrângerilor sociale în așa-numita conștiință morală, se manifestă în special asupra reacţiilor în stare de inacceptare a vederilor prea înaintate asupra relaţiilor dintre viaţă, creaţie şi poveste, care uneori se dovedesc a fi nişte iluzii fără niciun miez în ce priveşte utilizarea mijloacelor de exprimare scriitoricești.

Cu alte cuvinte, dacă te încrezi în părerile altora nu-ţi vei mai putea închipui viaţa fără ei, şi deci vei rămâne captiv în realitatea lor, vei trăi experienţa călătoriei lor, fără să-ţi foloseşti propria raţiune, intuiţie şi experienţă spre a-ţi afirma individualitatea şi de a te îndepărta de conformismul contemporan.

Leadership: Îţi integrezi experienţa de viaţă în planul cunoaşterii esenţiale a TOTULUI prin valorificarea relaţiei dintre anticiparea unei noi direcţii a artei şi realităţile unei lumi diagnosticate cu sindronul dependenţei de creştere a Egoului?

Cum se întâmplă destul de adesea, dată fiind mai cu seamă tendinţa de a face ştiinţă pe înţelesul tuturor cu scopul de a o face populară, chiar dacă efectul presiunilor de ordin metodic asupra planului textual devine sensibil în cazul reacţiilor ce decurg din descompunerea activului "PRIMA VEDERE", mă lovesc constant de realităţile aceleaşi lumi pe care o exploraţi şi voi în căutarea de noi forme şi idei.

Dar, nu pot să accept nălucirile îngrozitoare ale teoriilor prea generale, umbre dichisite care flutură la suprafaţa zonei de memorie a timpului scurs din trinitate, împreună cu posibilitatea deja epuizată a întâmplărilor petrecute în succesiunea logică dintr-un text aruncat anapoda în interiorul literaturii de avangardă.

În imediata vecinătate a învăţăturilor cele mai alese, pe cât de folositoare pe atât de greu de deprins, toate sacrificiile îndurate cu stoicism se rezumă la fixarea estetică a unei poveşti în mintea oamenilor. Procedeu explicat prin modificarea structurii complexului activ care determină micşorarea sau creşterea reacţiei de descompunere a deja-creatului, adică a elementelor constitutive ale unei realităţi cognoscibile.

La fel ca vechii alchimişti care s-au apucat să întemeieze cu puţine date o filozofie a formei şi formulei narative, făcând numeroase experienţe de distilare a plămezii fermentate, ajungând până la a întări legătura covalentă dintre intermediarii reactivi ai vieţii şi intensificatorii emoţionali, am reuşit să mă adăpostesc sub autoritatea unui artist care îşi extinde nelimitat conceptele despre inteligenţa şi creativitate.

Egoul meu se află în tot ceea ce scriu şi nu e niciodată suprasaturat de nuanţele unei adevărate pasiuni pentru transformarea nisipului din clepsidra de aur.

Leadership: Poţi să asiguri accesibilitatea unei opere ce poartă drepturi de autor printr-o interogaţie asupra înţelesului propriei personalităţi validate prin reperele prilejului de a te situa în centrul unei avangarde triumfătoare?

Un bun prieten, de profesie informatician, mi-a lăudat azi dimineaţă realizările în materie de inovare în contextul acestei lumi în schimbare. Mi-a spus limpede, dar într-un chip pe care doar artiştii îl pot transmite, în imediata vecinătate a unei rostiri ce se exprimă prin gustul pentru frumos, calitate şi originalitate:

- Nicu, ai ajuns la un nivel atât de înalt, încât toată lumea a ajuns să te invidieze. Prin aplicaţia ta web lansată sub brandul personal: www.neculaifantanaru.com, ai făcut dovada capacității suficiente de a pune în aplicare toate avantajele tehnologiei în materie de limbaj de programare, design şi conţinut. Singura întrebare care merită atenţie ar fi aceasta: până unde eşti dispus să te aventurezi în căutarea unor noi dimensiuni ale actului cognitiv?

Cum oare ai reuşit să înveţi atâtea lucruri şi să le aplici atât de bine fără ajutorul nimănui?

Asemenea unui chimist ce caută să determine calculul mişcării particulelor solide în diferitele forme ale substanţelor, tu ai ştiut să utilizezi ca nimeni altcineva ştiinţa cea mai aleasă a secolului 21, combinând limbajele de programare: html, php, java, cu reguli de design, SEO, CSS, data analysis, content marketing, text processing. etc. Ai ştiut să le combini precaut, fără îngâmfare. De asemenea, eşti considerat un maestru în ceea ce priveşte folosirea sintaxei "Regex". De fapt, aplicaţia ta a făcut înconjurul lumii şi devine pe zi ce trece tot mai accesată de zeci de mii de utilizatori în fiecare lună.

Şi nu doar atât. Ai făcut dovada unei iscusinţe aproape dumnezeieşti, dar arătând o fineţe a gustului pentru frumos cum numai artiştii sunt capabili. Cu certitudine, ai fost cel mai bun student pe care l-a avut vreodată universitatea Alexandru Ioan Cuza, de când a fost ea înfiinţată şi până în prezent. Dar ai fost un autodidact, un iluminat de cărţi care a dispus de setea sfântă de îmbrăţişare a ideilor artistice de: "adâncime a spaţiului", "conștiință ca stare a materiei", "natura vie" sau "iluzie a realităţii".

Leadership: Te apleci asupra sensurilor existenţei tale percepută ca informaţie de ordin particular ce pune în valoare esenţa unei gândiri validată enciclopedic?

Cu mare chibzuinţă, cu răbdare şi intuiţie ţi-ai întrecut absolut toţi colegii, toate generaţiile dinaintea ta, şi nu există profesor care să dovedească mai multă pricepere în utilizarea ştiinţei, a tehnologiilor informaţionale, branding, marketing, storytelling, etc. Iar acum, în secolul 21, noţiunea de "Leadership" a devenit unanim sinonimă cu brandul tău personal: "Neculai Fântânaru".

E o mândrie dreaptă, nu trufie din partea ta. O cerinţă importantă din partea conştiinţei tale, esenţa unei gândiri validate metafizic prin care le oferi celorlalţi o bucăţică din tine, reperul primordial de orientare a unei înţelegeri care începe cu "ştiu ce pot" şi se continuă cu "am cu ce" de care se leagă prilejul de a purcede, pe cont propriu, la reevaluarea unor aspecte variate ale operei poetice.

Ai ştiut să farmeci lumea cu graţia elocinţei tale, datorită preocupărilor savanto-scriitoriceşti, cu talentul pus în slujba activităţii inginereşti din domeniul informaticii, prin erudiţia cea mai temeinică pe care ai pus-o în serviciul cordialităţii, a nevoii de a înţelege ceea ce e dincolo de înţelegerea obişnuită, încât întreaga activitate a tuturor cadrelor didactice păleşte până la dispariţie în faţa vizibilităţii tale în lume, datorită internetului.

În mod sigur ai fost favorizat de cadrul cunoştinţelor enciclopedice asimilate pe tot parcursul vieţii, ele contribuind la formarea unei personalităţi multilateral dezvoltate.

Să nu uităm că ştiinţa de care se leagă numele tău, reperele de orientare ale unei culturi peste măsură de delicioasă şi fremătătoare, asemenea unui felinar care luminează în bezna unei lumi confuze şi complexe, este încredinţată cu nădejde ideii de "întipărire" în memoria colectivă a unui mod inedit de a cuprinde şi a înainta o prodigioasă învăţătură.

În timp ce unii folosesc în chip propagandistic renumele unei instituţii doar pentru interes personal, fără a avea nicio altă pârghie cu care să se facă remarcaţi, tu ai devenit cunoscut în toată lumea strict prin intermediul brandului personal. Când oamenii vor să afle noutăţi din domeniul conducerii, ei nu caută pe internet universitatea cutare, facultatea cutare, profesorul cutare. Ei caută doar “Neculai Fântânaru”.

Numele tău, sinonim cu marea ştiinţă a conducerii, a devenit mai important şi mai cunoscut în întreaga lume decât orice universitate. Din acest motiv valoarea ta este cu adevărat BIG. Cel mai probabil, sensul existenţei tale echivalează cu o neîncetată explorare a gândirii cuprinsă între conştientizarea valorii de sine şi experienţa de gestionare a cunoaşterii orientată spre evoluţie.

Leadershipul este acel „The Big Picture” care răspunde la acel "So What" al unui Brand care sintetizează într-un spirit profund şi puternic esenţa unei ştiinţe fără margini, dar greu de însuşit.

Principiul fluid al ştiinţei tăinuite se aplică numai în cazul unui proces de branding care se încadrează între două coordonate majore: imaginea de sine, compatibilă cu autoritatea unui artist care îşi extinde nelimitat conceptele despre inteligenţă şi creativitate, şi învăţătura cea mai înaltă extrasă din ceea ce trăieşti prin intermediul unei arte care se doreşte revoluţionară.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate