ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Propulsaţi-vă în direcţia succesului

On Februarie 24, 2009, in Leadership Plus, by Neculai Fantanaru

Salvează climatul tău de excelenţă, scoţând la iveală acele calităţi care transmit energie şi acţiuni cu valoare pentru ceilalţi oameni.

În filmul „Mumia (1999)”, eroii principali, fraţii Evelyn şi Jonathan doreau să ajungă în oraşul morţilor Hamunaptra, dar din păcate harta pe care o aveau şi pe care cu greu au procurat-o era deteriorată aproape în întregime. Singura lor speranţă era să găsească pe cineva care să cunoască drumul şi care să-i poată ghida în direcţia respectivă.

În închisoarea din Cairo ei îl întâlnesc pe Rick, fost comandant de trupe, care fusese încarcerat şi urma să fie spânzurat. Rick ştia că singurul lui bilet de scăpare sunt cei doi exploratori, aşa că le propune un târg: “Dacă vreţi să vă conduc în oraşul morţilor, scoateţi-mă rapid de aici."

Leadership: Cursul evoluţiei tale câştigă noi semnificaţii prin redefinirea condiţiei de suferinţă în care te găseşti, pe măsură ce versiunea ta de trăi începe să funcţioneze ca o nouă realitate?

Cu ce condiţie culegi un fruct necopt? Cu condiţia ca el să se coacă degrabă şi să respecte întocmai condiţiile pentru obţinerea unei calităţi perfecte a unui produs alimentar care se vinde bine. Viaţa omului prins în mreaja unei alegeri nefaste se desfăşoară în condiţiile în care el este înconjurat permanent de forme noi de manifestare a nevoii de libertate în contexte grele de încercare.

Versiunea ta de trăi începe să funcţioneze ca o nouă realitate în faptul că spiritul de observaţie şi gândirea axată pe controlul evenimentelor alcătuiesc materialul combinării unui statut de "legendă vie" cu un rol de autonomie în iniţierea unei “cauze de suflet”.

Omul poate "renaşte" cu mai multă ardoare dacă dă ascultare acelei nevoi intense de-a asigura o evadare din dimensiunea spaţiului în care trăieşte. El se poate îndepărta de formele de activitate care nu produc "efecte de trambulină" în realitatea curentă, asigurând acea claritate de care are nevoie pentru a şti ce paşi să urmeze încât să obţină noi performanţe.

Problema e că în prezent, exigenţele liderilor privitoare la schimbarea personală au început să fie tot mai puţin ridicate, în ciuda accesului la atâtea stări interioare mobilizatoare. Suferinţa ori bucuria omului sunt stări determinate de condiţiile inspiraţiei cu care el îşi călăuzeşte paşii spre crearea unui nou destin, perceput adesea sub diferite unghiuri şi la diferite grade de intersecţie cu sindromul aspiraţiei de a comunica altora o viziune neobosită.

Cursul evoluţiei tale poate câştiga semnificaţia de "premieră absolută" atunci când gândirea ta limitată, axată doar pe intervenția lui Dumnezeu, începe să fie înlocuită cu acea manifestare de voinţă care generează acumularea de simţire a biruinţei, oferindu-ţi posibilitatea să intuieşti cursul evenimentelor.

O cauză de suflet poate fi înţeleasă ca o evadare din tumultul unei vieţi nesigure, în favoarea unei cereri personalizate de libertate numită "Descoperă-ţi curajul de a fi autentic" pe care o consideri demnă de încercat.

Tu ridici mâna atunci când vrei să schimbi direcţia? Rick a înşfăcat noua lui sarcina şi i-a condus pe cei doi fraţi în oraşul morţilor. Acesta este tipul de abordare pe care un lider trebuie să o adopte. Dacă vrei să conduci oamenii, mai întâi de toate oferă-ţi serviciile de ghid. Poate că la fel ca şi Rick, nici nu vei avea de ales. S-ar putea să fie singurul tău bilet câştigător.

Vei avea numai de câştigat dacă te oferi voluntar pentru sarcini sau activităţi suplimentare. Indiferent ce eforturi sau sacrificii suplimentare ar fi necesare, trebuie să onorezi noua îndatorire pe care o primeşti şi să o duci la bun sfârşit. Cariera ta depinde de modul în care te implici şi de felul cum tratezi noua sarcina care ţi-a fost atribuită.

Aşa cum jocul de ansamblu al unei echipe de fotbal presupune, în primul rând, organizare, tot astfel leadershipul tău trebuie să presupună mai întâi de toate o adâncă schimbare a propriei tale persoane, a propriei tale lumi – să te transformi dintr-un om pasiv într-unul activ, dintr-un om vechi, într-unul nou, să depăşeşti acea linie care te blochează şi care te desparte de acea persoană pe care doreşti să fii.

Caută permanent noi căi de a-ţi oferi serviciile, nu ezita să le dai o mână de ajutor celor care au imediată nevoie. Fii convins că nu sunt mulţi aceia care oferă servicii profesionale de calitate, care îşi execută sarcinile stabilite prompt şi într-o manieră excelentă. Ridică mâna, fă-te observat în mulţime. Aminteşte-ţi ce spuneam într-un articol anterior, dacă vrei să avansezi într-o poziţie superioară trebuie să te mişti mai rapid decât toţi ceilalţi. Iar una din căile prin care poţi face acest lucru este să îţi oferi primul serviciile şi ajutorul în beneficiul altora.

Salvează climatul tău de excelenţă, scoţând la iveală acele calităţi care transmit energie şi acţiuni cu valoare pentru ceilalţi oameni.

Leadershipul se iniţiază prin stabilirea unui context de revelanţă şi de încredere care împinge omul către valorizarea exclusivă a unui anumit tip de decizie, numită: IREVOCABILĂ, din care toată lumea are de câştigat !

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us