ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Razele puternice ale influenţei

On Aprilie 10, 2009, in Leadership R2-Premiere, by Neculai Fantanaru

Dezvoltă-ţi valoarea personală ancorându-te la dimensiunea leadershipului celui care te îndrumă.

De obicei omul renunţă atunci când vede că eforturile sale nu dau efectul scontat. Alejandro Murrieta dorea cu orice preţ să răzbune moartea fratelui său. Chiar înainte să se năpustească asupra căpitanului Harrison Love, un bătrânel i-a tăiat calea, oprindu-l din avântul său prea vijelios.

Chiar atunci, în acel moment primejdios pentru viaţa lui, Alejandro a avut norocul să-l întâlnească pe Don Diego de la Vega (Zorro), care l-a salvat de la o moarte sigură. Acesta i-a spus: „Eşti băut, eşti supărat, nu eşti în stare să te lupţi cu un soldat profesionist...Dacă vrei să te răzbuni, te pot ajuta.”

Îţi aminteşti de filmul „Masca lui Zorro (1998)”? Evenimentele i-au apropiat atât de mult pe Zorro şi pe Alejandro, încât pur şi simplu potrivirea lor - atitudinea lor, modul în care şi-au unit puterile, interesele şi aspiraţiile prin colaborare - a creat pentru un suflet comun, o singură energie, transformându-i într-o unitate indestructibilă.

Alejandro a preluat de la Zorro esenţialul, şi-a dezvoltat valoarea personală ancorându-se la dimensiunea leadershipului pe care îl practica Zorro. Acesta este unul din secretele succesului. Ca să reuşeşti cu adevărat în leadership trebuie să te uneşti într-o singură fiinţă cu cel care te îndrumă - tot aşa cum doi artişti de geniu îşi sincronizează creaţia atât de perfect de parcă ar acţiona un singur creier. Trebuie ca să ajungi să te înţelegi cu el fără "jumătăţi de măsură". Intenţiile tale trebuie să corespundă, de fapt, cu ale sale. Leadershipul tău trebuie să fie pătruns de aceeaşi tonalitate de bază ca a lui.

Alejandro a ajuns să-l privească pe Zorro "de la egal la egal". Minunea întâlnirii lor a constat tocmai în armonizarea capacităţilor lor. Aşa cum, dincolo de claritate, un regizor urmăreşte la montajul filmului anumite efecte compoziţionale care să-i permită să stabilească o legătură mai apropiată cu spectatorii – tot aşa şi tu, dincolo de calităţile deosebite pe care le ai, trebuie să urmăreşti să adopţi tiparul de gândire şi acţiune al celui care te conduce ca astfel să stabileşti o legătură mai apropiată cu el.

Razele puternice ale influenţei

Zorro l-a ajutat pe Alejandro să-şi pună în valoare calităţile, înzestrându-l cu acea putere evident superioară de a vedea mai departe şi mai limpede, datorită căreia - şi doar datorită acestui fapt – el a reuşit să facă acele lucruri care păreau imposibil de făcut, şi să-şi atingă scopurile ce păreau aproape imposibil de atins.

Aşa cum razele soarelui pătrund şi strălucesc prin crengile copacilor, tot aşa influenţa ta poate pătrunde şi străluci în viaţa altora. Dar pentru aceasta oamenii trebuie să te preţuiască la cel mai înalt nivel. Trebuie să recunoască în tine un stil precis de leadership care să poată să umple „golurile” lor, care să-i poată ajuta să-şi dezvolte cu adevărat potenţialul.

Concluzie: Un individ este ales ca lider datorită calităţilor sale recunoscute de majoritatea oamenilor care-l înconjoară. Acest lucru presupune acceptarea lui cât şi respectarea strategiei şi a metodelor lui de obţinere a performanţelor. Cei ce l-au ales trebuie pătrundă în sfera lui de influenţă, deci să consimtă să intre într-un proces de dezvoltare şi perfecţionare individuală.

Puţine speranţe de progres sunt în echipele în care oamenii nu vor să intre în sfera de influenţă a liderului ales, în acest caz atingerea telurilor comune vă rămâne doar un vis frumos şi utopic.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate