ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Regele şi Creaţia lui

On Iulie 16, 2015, in Leadership T7-Hybrid, by Neculai Fantanaru

Fă din leadership cea mai de preţ creaţie, lăsându-te condus de alternanţa de stări sufleteşti prin care poţi scoate în evidenţă ascunsurile înţelegerii tale despre viaţă.

Eu însumi cădeam pradă focurilor lăuntrice, şi totuşi mă temeam să lupt cu ele, cuprins de un fel de nebunie trecătoare, asemenea rătăcitorilor în infinit, în imprevizibilitatea procesului de evoluţie a unei căutări de sens existenţial. Era ciudată alternanţa de stări sufleteşti cu care prilej reuşeam să scot în evidenţă ascunsurile înţelegerii mele despre viaţă şi să le transpun într-o grădină plină de flori arzătoare, să pulsez surpriza asemenea unei adieri uşoare acolo unde curentul rectiliniu al adevărurilor integrale se întrerupea.

Literatura devenea o cale spre un dincolo care chema cu necesitate sensul adânc al firii mele, contribuind la transpunerea adevărurilor tăinuite într-un limbaj de nivel înalt, adesea metaforic, într-o ştiinţă ce se dovedea tot mai mult un veritabil instrument al maturizării.

Cuptorul în care ardeau mocnit oasele fragile ale ştiinţei şi lemnele aromate ale cursului vieţii, combustia tuturor resturilor de gânduri eliberate după recoltarea unor probe noi de imaginar, distilate mai apoi în convingeri, chiar dacă uneori izbucnea câte-o explozie şi înainte mea se înălţa măiastră o nouă atracţie, făceau ca puterea mea să se cristalizeze, în text, într-un diamant. Eram regele unui regat format din comori infinite.

Creaţia unei gândiri care se raportează la universul vieţii, cu referire la înţelegerea unei stări de spirit detașate și receptive, vizează alegerea unui decor de poveste care stârneşte o senzaţie de "Uimitor ! ".

Dar literatura are o mie de săbii încovoiate, şi tot atâtea morţi şi învieri. Chiar dacă se întrevedea la orizont abisul, o lipsă a inspiraţiei, şi eram năpădit de sentimentul renunţării, striga în mine un glas căruia şuieraturile îi dădeau o anumită forţă, dezvăluindu-mi o frântură din istoria lumii:

Henric al III-lea al Navariei, urmărit de arcaşii asasini, spuse cu teamă în suflet: „Credeţi c-am să mai fiu rege, eu, un fugar?

Florentinul Rene, meşterul de parfumuri, îi răspunse: „Priviţi, sire, arătându-i regelui o stea care se zărea, strălucitoare, după un nor întunecat - nu eu spun asta, ci ea.

Leadership: Poţi demonstra marea însemnătate a realizărilor tale în sfera cunoaşterii, prin extinderea dimensiunii tale ascunse spre latura unui sentiment de putere absolută şi de controlare a realităţii?

Când ştii cum să foloseşti în ordine tot ceea ce este risipit în dezordine, când strigătul lăuntric pare să primească drept răspuns toate acele elemente de sens prin care se realizează subiectivitatea, în cazul procesului de creaţie se constată o anumită apropiere de superioritate prin lărgirea cuprinsului noţiunii de „interes”.

Devii tot mai interesat de ceea te reprezintă ca artist, ca măsură a acelor procese de creaţie care lansează tema, atât de realistă, atât de complexă şi totuşi atât de sensibilă, pe care majoritatea nu o stăpâneşte: VIAŢA.

Iar prin perseverenţa neclintită în săvârşirea operei concepute după modelul experienţei de viaţă, din care gândirea îşi extrage seva, reflectând-o în forţa expresivă a talentului de a fi, se creează în măsura posibilului acea chimie, acea fuziune între chemare şi tumultul care alimentează transformarea ta într-un „rege”.

Devii regele creaţiei atunci când rezişti tuturor „morţilor” şi „învierilor” pricinuite de lecţiile vieţii din care nu înveţi doar să găseşti idei principale, ci din care realizezi cât de mult mai ai încă de învăţat.

Leadershipul, cu posibilităţile de aplicare a legilor sale cât mai corect în dezvoltarea ştiinţei şi a omului, înseamnă să insufli creaţiei personale o viziune cu totul inedită şi să o faci unică punându-ţi în ea propriile cunoştinţe despre viaţă.

De aceea, a demonstra marea însemnătate a realizărilor tale în sfera cunoaşterii, prin extinderea dimensiunii tale ascunse, nu trebuie să se concretizeze doar într-o poveste care bate viaţa, ci într-o vedere de ansamblu care te face să înţelegi mai bine dimensiunile ei. Viaţa este o stea de la care cu greu îti poţi lua ochii, iar tu eşti creatorul ei.

Trăirea unui sentiment de putere absolută şi de controlare a realităţii se poate manifesta prin intermediul unui demers de conştientizare a relaţiei dintre ceea ce reprezinţi în plan creativ pentru schimbarea sensului vieţii şi ceea ce eşti pregătit să afli despre tine într-un act artistic, extrem de subtil, cum este aranjamentul cuvintelor într-o lume a scrisului.

Regele şi creaţia lui scoate în evidenţă gradul de acceptare a unui stil de gândire şi de reflectare la ceea ce-ai dobândit prin încercările vieţii, transpuse în propria variantă de a fi care face cinste sensului de deschidere spre treapta cea mai de sus a creaţiei. Dar, cum spunea cineva pe o pagină web, orice act artistic porneşte din trăiri, căci creaţia reprezintă un mod de confruntare a fiinţei cu limita, cu destinul.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate