ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Rezonatorii armonici

On Octombrie 07, 2014, in Leadership Fusion, by Neculai Fantanaru

Foloseşte orice prilej pentru verificarea ideilor tale de actualizare a leadershipului, amplificând sensul conţinutului său prin mijlocirea simbolurilor de creaţie.

Sosit la Paris, regizorul Serghei Eisenstein începe pur şi simplu să devoreze oraşul, inhalând cu voluptate atmosfera sa, cercetându-i fiecare ungher cu un nesaţ firesc pentru un om pasionat şi dornic de atâta vreme să cunoască metropola pe care o ştia de acasă în amănunt. Colindă neîntrerupt străzile. Cercetează rând pe rând anticarii de pe cheiurile Senei, pivniţele din Rue Bonaparte în căutarea picturilor. Străbate Saint-Germain, vizitează apoi Fontainebleau, Compiegne, Versailles, se întoarce în oraş şi explorează Foire aux Puces. Umblă prin magazine. În prăvăliile de obiecte religioase din cartierul Saint-Sulpice detectează câteva piese care-i dovedesc deformaţia în superstiţie a religiei. Bate străzile din Montmartre, frecventează balurile populare din localurile de dans, întârzie în cafenelele ticsite de tinerii artişti, rătăceşte până şi în saloanele elegante unde este plimbat ca o celebritate.

Toate aceste drumuri devin prilej pentru verificarea ideilor sale despre arta de realizare a filmului. Ele nu sunt doar simple plimbări de plăcere, ci tot atâtea prilejuri pentru confruntarea de idei şi îmbogăţirea lor. Totul e simbol: privirea e simbol, gestul este simbol, şi atitudinile... şi decorul. Şi cum toate acestea (această emoţie şi impresie generală) sunt raportate exclusiv asupra conţinutului operei sale, puteţi vedea cu ce bogăţie emoţională se amplifică îndată.

Iată cum ar trebui interpretată o imagine filmică, iată care este raţiunea care mă determină să le compun plastic, iată scopul: să amplific sensul conţinutului cu toţi rezonatorii armonici, cu toate simbolurile cuprinse în forma particulară prin care se prezintă ochilor noştri "datul imaginii". *

Leadership: Ce lipseşte creaţiei tale pentru a se elibera de limitele şi constrângerile temporare?

Leadershipul îşi amplifică valoarea prin creaţie, constituindu-se pe linia raţiunii de a privi dincolo de cadru, dincolo de aparenţe, dincolo de conţinutul comportamental al lucrurilor, deci în măsura în care sunt evidente paralelismul şi corespondenţa.

Tot ceea ce poate amplifica reacţia de „Wow !” la nivel de unghiuri de percepţie a realităţii, făcând obiectul unor interpretări diferite ale aspectelor de noutate propuse pentru îmbunătăţirea înfăptuirilor în materie de creaţie, produce un anumit rezultat, delimitabil şi definibil. Acest rezultat măreşte şansele de întregire a ceea ce lipseşte creaţiei pentru a se elibera de limitele şi constrângerile temporare.

Verificarea constantă a realităţii, în direcţia percepţiei corecte a indicilor de actualizare a conţinutului de idei, care te ajută să implementezi sau să elimini anumite determinante din planul de alcătuire a unei viziuni ample, este o condiţie şi o strategie de dezvoltare a cercetării-inovării. Prilejurile pentru confruntarea de idei şi îmbogăţirea lor, asigurând o corectă identificare a particularităţilor şi sensurilor de imaginar şi de percepţie comparativă (care influenţează structura a ceea ce vrei să realizezi), dau la iveală deopotrivă adevăruri şi informaţii certe cu privire la gândirea ta vizionară.

Leadership: Zona de orientare alocată pentru un câmp larg de percepţie este dependentă de o cheie specială de înţelegere?

Unul dintre cele mai puternice seturi de semnificaţii atribuite lucrurilor şi relaţiilor dintre ele, ca şi întâmplările sau faptele neobişnuite, acţiunile sau inacţiunile oamenilor, acceptându-le nu doar ca o provocare, ci ca ceva autentic și definitoriu pentru articularea unei viziuni ajutătoare pentru elaborarea modelului propriu de creaţie, se află în aşa numitul „Raport de evaluare”.

Zona de orientare alocată pentru un câmp larg de percepţie este dependentă de acea cheie specială de înţelegere, numită „Smart connections” care stabileşte asociaţii între diverse experienţe. Leadershipul poate constitui pentru creatorii de viziuni obiectul unei analize externe, obiect al unei practici ştiinţifice de conştientizare a valorii realităţii înconjurătoare – prin evaluarea ansamblului indicatorilor experimentali.

Omul care se reînnoieşte permanent pune pe primul loc beneficiile simbolurilor preluate din diverse surse, intenţionând să ajungă la miezul preţios al experienţei de creaţie. El caută implicaţiile mai profunde ale întâmplărilor şi găseşte un echilibru în interpretarea aspectelor cele mai relevante din viaţa lor şi din experienţa lor de căutare a noului. Obiectul cunoaşterii devine obiect al unei practici ştiinţific conştientizate de actualizare a potenţialităţi de a genera idei.

Rezonatorii armonici sunt factorii de impact, dătători de inspiraţie, care influenţează direct procesul transformării variabilelor cu o multitudine de semnificaţii (gânduri, fapte, trăiri, imagini, aprecieri, impresii, reflecţii, perspective, senzaţii, experienţe) în creaţii individualizate, care conturează un profil bine definit al leadershipului.

Prin extindere, ne referim la capacitatea liderului de a crea ceva nou, dar recunoscut ca valoare de toţi cei ce îl înconjoară, determinându-i să acţioneze sinergic şi concertat pentru realizarea idealului comun.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us