ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Sadeness

On Iunie 10, 2017, in Lideri şi Atitudine, by Neculai Fantanaru

Consolidează-ţi poziția de facilitator al unei experiențe memorabile, prin prisma a ceea ce exişti într-un spațiu nedefinit.

O rază de lumină, reflectată de un cristal încastrat în partea superioară a peretelui care mă ţine prizonier în spaţiul pământean, neîngăduindu-mi să mă arăt lumii aşa cum sunt în voia legilor universale, îmi încălzeşte gândurile, îmi traversează spiritul şi mă lămureşte despre cum să fac sentimentele să vorbească pentru mine.

Semnificativ, scriu în prelungirea unei construcţii metafizice anterioare care îmi permite să mă ridic până la nivelul cunoaşterii sublime, experimentând manifestarea propriilor pulsiuni şi experienţe. Simt cum o convingere nestrămutată ţâşneşte din fiecare cuvânt, legat mereu de un alt înţeles din fraze neterminate. Trezirea conştiinţei Eului infinit, mai mult decât reflexul unui vis minunat, se ţine departe de lume.

Este ca şi când aş gusta dintr-un mister mult mai mare decât cel rezervat spectacolului unei realităţi care se autoregenerează continuu din ascunsurile sensului unic al unei metafore arbitrare. Asta aduce cu noutatea unor întâmplări aleatorii, transformate într-un subiect cu iz ocult, dexteritate pe care o necesită numai operaţiunea rebelă a curiozităţii pentru lucrurile neîngăduite de providenţa atotştiutoare.

Întotdeauna o operă supusă nevăzutului, expresia celui mai înalt grad al disperării cugetului, "The Virtue of Vice and The Vice of Virtue", are legile, condiţiile, principiile, agenţii ei secreţi. Ea rezultă din prea multe acţiuni şi influenţe combinate aleatoriu, prea diverse pentru a compune empirismul unui Georg Lukacs, construcţia unei viziuni estetice originale, coordonatele unei gândiri prospective, fluide, artistice.

Leadership: Îți afirmi fidelitatea faţă de ceea ce se câștigă prin inspiraţie şi revelaţie atunci când faci tranziţia spre spaţiul altei lumi?

Simt cum totul se mişcă împreună cu mine, ca într-un carusel care sfidează timpul printr-o rotire lentă, dar continuă, în ciuda voinţei mele. Şi adorm. Somnul creează o compoziţie cu mult mai liniştită şi mai lesne de cuprins cu privirea din direcţia spiritului Universului. O mistică a începuturilor de cărți mari, provenită dintr-un spațiu-timp nedefinit.

Peniţa cade lin, ca adierea unei despărţiri de viaţă, în tăcerea unei încăperi în care nu există nimic altceva o picătură din sufletul artistului, un extract al condiţiei de trecător în căutarea ultimei destinaţii. Chiar şi în somnul cel fără de veste, unde culorile reprezintă nişte modificări ale simţului văzului afectat de lumina unei stele, sunt robul unei pofte nesfârşite de a cunoaşte o nouă aventură.

Traversez fără voia mea PORTA MAGICA, condus de o forță invizibilă. Întunericul ascunde după cortină tristeţea unei încrederi în ceva ce nu permite o apropiere directă: „In nomine Christi, Amen ! ”. Ajung pe meleagul tăinuit al simbolisticii din perioada Renaşterii, într-un loc plin de figuri ilustre, statui ca nişte paznici în noapte, parcă vii în faţa păcatului original de a se lega de cele veşnice. Aceeasi temă care guvernează romanul „Misterul Catedralelor”, pe care Fulcanelli îl descifrează până la un punct.

Compoziţia portretelor se remarcă printr-un caracter mai puţin unitar, fiind urmate de o îndoială care îmi cere să le explorez din unghiul unei epistemologii realiste şi al unei ontologii evoluţioniste. Totul este învăluit de înţelepciunea inscripţiilor, în cuprinsul cărora se regăseşte o anumită sete de cunoaştere şi de expresie, sub o anumită semnătură: DAT JVSTVS FRENA SVPERBIS (Omul drept îi ţine în frâu pe cei trufaşi).

Poziția de facilitator al unei experiențe memorabile, prin prisma a ceea ce exişti într-un spațiu nedefinit, se caracterizează prin manifestarea poftei nesfârşite de a accepta o nouă aventură. În care poți să descoperi profunzimea unei viziuni superioare inventându-şi propriile concepte asupra unei singure realităţi.

Încet, îmi şopteşte glasul unei viori în contextul unei istorii pline de simboluri: "What is it that you seek? The rightness of wrong?". Ceea însoţeşte o nedumerire fără margini. Încep să-l înţeleg pe omul acela care încă din timpul vieţii şi-a luat toate măsurile necesare pentru a-şi ascunde identitatea. El a vrut să dispară din faţa ştiinţei, iar opera sa din piatră să nu aibă decât titlul elevat, al rozicrucianismului.

Simt că ceva în mine lipseşte puternic, că ceva neobișnuit se petrece în altă parte decât în vârful gândurilor întreţinute de vis. Apoi, mă trezesc brusc.

Marea cunoaştere este o puternică poţiune a adevărului spiritual obţinut prin revelaţie, în timpul unui vis lucid: faptul că visezi şi în timp ce se petrece visul poți controla ce se întâmplă în el. Cu singura favoare a învăţăturii ştiinţei hermetice, aurul înţelepţilor: de a te face nevăzut, de a dispărea din prim-planul vieții mondene. Și de a te adânci în lumina revelatoare a unei stele cu multiple înțelesuri.

Adevărata bogăție care te va însoţi pentru totdeauna este cunoaşterea pe care ți-o ataşezi într-un cadru de aducere aminte: aminteşte-ţi prin interpretare sensurile adânci ale unei revelaţii produse într-o stare de conștiință modificată.

Fondul muzical şi vizionarea videoclipului "Sadeness" îmi stârneşte de fiecare dată imaginaţia, mă face să adorm într-un somn adânc şi să mă trezesc de fiecare dată tot mai plin de semnificaţii şi revelaţii, asamblate şi reţinute de aurul înţelepţilor după proporţia de lumină primită din partea unui timp de dincolo de spaţiul acestei lumi.* Notă: Enigma - Sadeness

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate