ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Secretul bine păstrat în spatele contrariilor (II)

On Mai 29, 2013, in Leadership N6-Celsius, by Neculai Fantanaru

Fii realitatea pe care ceilalţi oameni o văd în jurul lor, efectuând o radiografie a complexităţii fenomenelor unei identităţi noi.

Laura Quinn. În exterior rămâne simplă şi nepretenţioasă. Dar tocmai ţinuta ei discretă şi modestia înfăţişării ei ascunde un secret, ceva ce este superior în ea însăşi, virtutea de a ridica necunoscutul pe cele mai înalte culmi. Naturaleţea ei atât de firească induce un anumit grad de respect, o anumită imprecizie în evaluarea personalităţii ei. Ceea ce e şi mai puţin sigur este atribuirea unei subtilităţi afective în configuraţia acestei fiinţe ce pare complet străină de ea însăşi, nelămurită în privinţa atâtor intrigi care se desfăşoară în tăcere în jurul ei.

În închipuire, încerc să-i refac întregul curs al vieţii până la îndepărtatul izvor al esenţei ei, aproape de frontiera cu imprevizibilul din marele ducat al sufletului ei. Ciudat, de ce oare devine atât de nesigură în preajma mea, alteori distantă, în timp ce cu ceilalţi pare atât de obiectivă? De ce se preface că nu ştie nimic, atâta vreme cât dă totul din ea pentru a-şi dovedi neimplicarea şi nevinovăţia? De ce oare, în felul ei nepăsător, înşiră dintr-o dată o grămadă de plusuri de caracter?

Pe baza datelor experimentale existente în acest moment, am stabilit următoarea relaţie empirică de dependenţă a constantei ei de a fi: S = A + P. (Sporirea încrederii în forţele proprii se bazează pe existenţa unui Atu major şi a unui fel de a se Poziţiona deasupra majorităţii.)

Sigur, sigur ascunde ceva. Ezită să se manifeste în spaţiul ei personal, refuză să-şi etaleze contrariile propriei fiinţe, îşi neagă fiecare sentiment. De parcă ceva invizibil, infailibil printr-o certitudine personală, îi alungă firavele speranţe, îi comandă fiecare mişcare, anulându-i fiecare stimul, scindând fiecare legătură cu grupa ei de valori.

Mă zgândăre o bănuială bolnăvicioasă, un nor de neoprit care se mişcă spre o destinaţie imprecisă. Intuiesc că femeia aceasta blândă, caracterul acesta distinct care domină prin delicateţe şi frumuseţe chiar şi în momentele zbuciumate, nu s-a trezit dintr-o dată să-şi pună la bătaie toată priceperea în ancheta declanşată în vederea descoperirii diamantelor. Îi adresez fără conjur câteva întrebări, dar ea se joacă cu mine, mă trimite pe piste false. Ce să cred?

Leadership: Îţi poţi construi o cunoaştere amplă despre om prin interpretarea experienţelor ce suportă transformări continue de tip "swirl"?

Leadershipul, o ştiinţă a practicării schimbării gândirii la nivel individual şi colectiv, se poate transforma într-un neînsemnat "zbor printre nori" dacă nu reuşeşti să identifici transformările de tip "vârtej" aplicate modelului de personalitate pe care îl investighezi, pentru a te putea încadra în tiparele unei maniere de interrelaţionare dezvoltate.

Transformarea informaţiilor primare, absorbite din experienţa tumultuoasă de viaţă a oricărui om, încadrate în unităţi de cunoaştere care pot să contribuie la îmbunătăţirea performanţelor tale de bun evaluator, nu este posibilă fără revelarea unei imense realităţi prin medierea verbală. Doar prin simpla observare şi prin angajarea capacităţii de analiză nu vei putea să atingi zonele greu insondabile ale profunzimii umane.

Înainte de a exprima o opinie responsabilă referitoare la intenţiile unei entităţi, integrează-te în mecanismul complex al conştiinţei oamenilor cu care interacţionezi. Ceea ce încerci să reliefezi trebuie să capete valoarea de adevăr - fiindcă nu tot ceea ce e valabil, logic şi previzibil pentru tine se aplică şi în cazul celorlalţi oameni.

Este nevoie de o apreciere solidă acolo se simte exigenţa unui tip nou de mentalitate şi a unei schimbări de imagine, de conştiinţa limpede a insuficienţei omului de a-şi stăpâni propriile emoţii şi sentimente, deci de radiografie fidelă a complexităţii fenomenelor unei identităţi noi, cuprinzătoare, înainte de a pronunţa un verdict în favoarea sau în defavoarea lui.

Leadershipul este „administrat” prin evaluarea activelor de producere a unui tip de prognoză la valori juste, printr-o lărgire a perspectivei de abordare a omului, determinând reconsiderarea anumitor caracteristici pe care le judeci şi le pui la zid.

Orientarea ta spre înţelegerea unei realităţi străine, aparte, formând obiectul ştiinţei dobândirii unei noi identităţi, în ceea ce priveşte înfăptuirea unei experienţe de sine care, de altfel, îţi poate furniza oricând un nou tipar de idealitate şi dezvoltare, contribuie la progresul cunoaşterii sociologice de tip "intuitiv". Cât de bine te cunoşti încât să nu te influenţeze nimic din exterior?

Ei bine, prin luarea în considerare a finalităţilor de ansamblu (atitudini transpuse în veşnice nemulţumiri), sau a finalităţilor definite de gradul de utilitate sau însemnătate la care omul poate să adere, poţi cu uşurinţă să-ţi iei un anumit mod de putere. Acea putere de a te ridica deasupra a ceea ce te face diferit de ceilalţi, de a-ţi manifesta valoarea prin repoziţionarea modelului de gândire înaintea unei entităţi distincte de tip "Live View". Aceasta entitate are rolul de a oferi o perspectivă de ansamblu asupra evoluţiei manifestărilor pe care le "găzduiesc" oamenii, uneori cu o frecvenţă greu de invidiat.

Secretul bine păstrat în spatele contrariilor pune în evidenţă acel raţionament care observă, analizează şi înţelege în profunzime un fenomen, atât în detaliile lui cele mai intime cât şi în ansamblul existenţei sale. Numai prin modul de percepție empatică, cunoscând impulsurile şi actele voinţei omului, dar mai ales prin medierea verbală, vei putea să-ţi iei un anumit mod de putere care să-ţi reducă efortul de receptare a unei revelaţii despre natura lui adevărată.

Sau, citând un internaut: "Tot ceea ce ai de făcut este să te transformi într-o antenă prin care să recepţionezi exact acea undă frecvenţă care manifestă pentru tine realitatea aleasă şi să o emiţi, să o trăieşti, să fii aceea realitate pe care ceilalţi oameni o văd în jurul lor.

 

Notă: Flawless (2007)"

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us