ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Siguranţa unui maestru

On Aprilie 15, 2009, in Leadership R2-Premiere, by Neculai Fantanaru

Imprimă leadershipului tău un caracter deosebit de expresiv prin puterea ta de coordonare a factorilor care contribuie la dezvoltarea ta proprie.

La realizarea teatrului des Champs Elysees din Paris, marele sculptor Bourdelle n-a avut numai rolul sculptorului decorator, ci lui i se datorează şi ideea generală a ordonării faţadei şi a interiorului. Numai pentru faţada teatrului, Bourdelle a făcut 17 proiecte şi a găsit în final soluţia cea mai clară îmbinând organic suprafeţele netede, calme, în ritm regulat, cu reliefuri sculptate.

Plăcile din marmură în care apar Apollo şi muzele, ca aluzii poetice eterne, sunt cioplite în planuri mari, liniştite, în perfect acord cu spiritul arhitecturii moderne. Bourdelle spunea: “Trebuie ca zidul însuşi să pară că se animă în anumite locuri într-o ordine stabilită, luând forme umane.”*

Leadershipul tău evoluează către un model bazat pe o abordare cuprinzătoare?

Adevărata ta valoare, ca şi lider, este dată de rolul pe care îl ai în crearea şi promovarea propriului stil de conducere, a propriului stil de abordare a “faţadei şi interiorului” propriei tale personalităţi, fără impurităţi, care cresc nivelul tău de performanţă şi de influenţă. Tot ţie îţi revine sarcina de a proiecta propriul model de consolidare a poziţiei tale de control, şi de a examina modalităţile de consolidare a propriei capacităţi de a-ţi forma abilităţile necesare pentru efectuarea activităţilor într-o manieră cât mai eficientă.

Aşa cum un pictor realizează opere valoroase prin profunzimea observaţiei bazate pe realitate, tot astfel şi tu, poţi să te situezi deasupra celorlalţi dând leadershipului tău o formă prin care să-ţi pui în evidenţă experienţa. La marii sculptori, îndeosebi la Bourdelle, totul trebuia să se concretizeze într-o formă prin care îşi lăsa amprenta propriului său stil. Iar leadershipul la fel, evoluează prin forma pe care o capătă după ce, în prealabil, ţi-ai modelat şi şlefuit caracterul.

Te poţi situa deasupra celorlalţi numai dacă îmbini cu succes “forma” cu “funcţionalitatea”, adică dacă îmbini caracterul cu competenţele.

Înţelegerea priorităţilor şi a proceselor prin care îţi îmbunătăţeşti performanţele constituie elemente critice ale succesului în leadership. Punctul forte al concentrării energiei tale se manifestă cu precădere în timpul actului de creare a valorii proprii, inteligent şi cuprinzător, atunci când faci un pas mai aproape de perfecţiune. Pentru te apropia de excelenţă, concentrează-ţi gândirea şi faptele în mod explicit asupra elementelor (legate de influenţa valorilor şi caracterului propriu) care nu funcţionează la parametri optimi.

Siguranţa unui maestru este ceea ce te ghidează şi te ajută să ajungi la punctul în care poţi spune: “Sunt excelent.” Dar pentru asta, asemenea unui pictor, trebuie să creezi o armonie între toate calităţile şi defectele tale, între elementele care compun leadershipul tău, până când vei obţine o formă finală impecabilă.

Ai descoperit adevăratele beneficii ale efectului pe care îl are leadershipul tău? Care sunt limitele care îţi definesc stilul? Ce au în comun caracteristicile leadershipului tău? Este “forma” o necesitate vitală de care depinde leadershipul tău? Ţi-ai delimitat clar acele zone de risc, acele concepţii care nu dau rezultate?

Imprimă leadershipului tău un caracter deosebit de expresiv prin puterea ta de coordonare a factorilor care contribuie la dezvoltarea ta proprie.

Concluzie: Şi în leadership îmbinarea armonioasă dintre formă şi conţinut conduce spre succesul râvnit de lider. În leadership, lipsa de siguranţă, oscilaţiile, bâlbâielile nu fac altceva decât să reducă valoarea, rolul şi puterea de coordonare a liderului. Orice discordanţă şi oscilaţie va fi taxată.* Notă: Adina Nanu – Bourdelle, Editura Meridiane, Bucureşti, 1971.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate