ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Singur în ceea ce înţelegi despre tine

On Aprilie 21, 2014, in Leadership FX-Intensive, by Neculai Fantanaru

Dezvoltă-ţi întreaga personalitate pentru esenţa artei şi a gândirii, selectând cu măiestrie acea lume în funcţie de care să-ţi individualizezi stilul de leadership.

Vorbesc deseori despre mine, însă impulsul acesta puternic care ascunde motivaţii adânci, resuscitate de acuitatea unei minți deschise, comandate de datoria sinelui care acţionează cu o forţă de două ori mai mare pe suportul numit creaţie, nu are nimic egoist în sine şi nici narcisist.

Ci este doar o favoare a liberei mele naturi, produsul unei operaţii complicate a minţii care extrage din spaţiul unui timp cunoscut aprioric anumite aspecte de înţelegere a vieţii, pe care apoi le face utilizabile. Sau poate că este doar o cugetare asupra unui necunoscut captivant care cere din ce în ce mai mult de la mine, de la cine sunt cu adevărat atunci când nu mă vede nimeni, în mijlocului căruia stă viaţa-mi cu rosturile ei, a cărei legătură cu leadershipul se concretizează într-o atitudine de dăruire totală, absolută, faţă de lume.

Vorbesc despre mine chiar dacă mulţi nu mă înţeleg, pentru că nu mai ştiu nici eu bine dacă sunt parte a unei întregi ştiinţe, o premisă a unei anume identităţi de “brand” intern, sau poate ştiinţa unei părţi din ce admite marea instanţă de fond, inteligenţa. Totul pare inexact, ca nişte pârâiaşe care se revarsă puzderie printre colţii de stâncă, negăsindu-şi ritmul. Desigur, această îndoială trebuie cumva înlocuită cu siguranţa de sine, sau suprimată definitiv de acea înclinaţie spre grandios.

Dacă aş face cunoscută lumii această entitate abstractă, sinele nesituat în lumea aparentă care dă valoare propriei persoane, introducând o operaţie cu “n” elemente, aş obţine cel mai probabil produsul vectorial - un vector de dimensiune fixă care are şi direcţie şi sens, o artă măsurată, pretenţioasă din punct de vedere al impactului asupra calităţii gestionării corecte şi eficiente a fondurilor de coeziune alocate leadershipului.

În funcţie de explorarea cărei lumi îţi individualizezi stilul de leadership?

Arta face leadershipul. Iar a judeca un nou tip de artă înseamnă a o compara inconştient cu propriul tău ideal, cu idealul Eului şi al mărimilor sale de stare pe baza experienței. Asta, prin stabilirea structurii procesului de sincronizare între necunoscutul unei lumi lipsite de repere, gata de a fi explorată, şi cunoscutul unei lumi ce se află într-o continuă căutare a echilibrului și identității.

Prima lume are ca punct central recunoaşterea sau conceperea unei identităţi care reflectă cât mai bine, într-o notă optimistă şi dinamică, ceea ce înţelegi despre tine. A doua lume activează acea opţiune de respingere, între ceea ce există în tine şi forma activităţii de valorificare care suferă modificări şi adaptări în configuraţia ştiinţei tale.

Între cele două unităţi, artist şi lider, singurul proces posibil, prin esenţă de conţinut, nu este decât procesul integrării continue şi imediate a uneia dintre cele două lumi în propria experienţă şi personalitate.

Un lider se poate transforma în creatorul “de conţinut” al uneia dintre cele lumi, pe care trebuie lăsat să le experimenteze şi perfecţioneze cu acea grijă a artistului care pictează portretul cuiva doar după ce şi-a făcut propriul portret, apoi să le asocieze creativ cu acea ştiinţă de a fi median între cele inferioare şi cele superioare propriei sale esenţe, numai dacă găseşte în propria lui raţiune un liant pentru şlefuirea perfecţiunii.

Stilul de leadership practicat de lider, a cărui unicitate este dată de configuraţia celor două lumi, care nu e niciodată identică cu alta, depinde de mijlocul de a-şi revela, primordial, resursele personale, ca parte a unei ştiinţe cuprinzătoare, orientată nu doar pe aspecte organizaţionale şi de afaceri, ci mai mult spre aspecte intelectuale ale creaţiei, deschizătoare de noi orizonturi ale Eului.

Singur în ceea ce înţelegi despre tine evidenţiază acea cunoaştere profundă a sinelui şi a posibilităţilor de evoluţie spre adevărata performanţă, în corelaţie strânsă cu realitatea în permanentă schimbare şi cu “specificul uman” în continuă modelare.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us