ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Ştiinţa construieşte Arta

On Februarie 11, 2016, in Leadership XXL-Pack, by Neculai Fantanaru

Găseşte noi forme de expresie artistică, gândind lucrarea în materialul de care dispui.

Aveam mare nevoie de un remediu pentru separarea dintre concret şi abstract, în cursul interacţiunii dintre inovaţia revoluţionară şi extinderea unei entităţi de "gând-formă" până la o entitate "graniţă" unde solicitările de noi repere de creaţie se opreau. Talentul meu nu putea deveni evident prin unirea celor două, chiar dacă ele aduceau noi perspective de update în sprijinul permanenţei autorităţii mele în câmpul epistemologiei.

O primă limitare a mea se putea determina în funcţie de culorile vii şi umbrele adânci, toate legate logic şi armonios într-o unitate strânsă, pe care încercam să le implementez într-un tablou, fără însă a le defini trăsăturile prin asocierea cu anumite stări sau situaţii.

Nu trebuia să desenez grozav ca să redau anumite idei, mici licăriri de coerenţă, dar pentru asta trebuia să caut culoarea potrivită concepţiilor mele, tot aşa cum un sculptor îşi gândeşte lucrarea în materialul de care dispune. Mai mult mă pierdeam în conturul nedesluşit al unor mâzgăleli făcute aleatoriu, născute din imaginaţie, dar cu pretenţii de mare artă.

Inspiraţia, adesea greu de realizat, este o formă de a te introduce în spaţiul altcuiva mai presus decât tine, interpretând un număr de observaţii calitative cu ajutorul cărora încerci să răspunzi la întrebările personale.

În realitate, talentul meu nu era o formă de exprimare aparte prin intermediul adaosurilor de prelucrare a elementelor ştiinţifice, nu era legat nici de plasarea corectă în spaţiu a diferitelor elemente ale compoziţiei artistice, ci era în strânsă legătură cu aplicabilitatea vastă a legilor de observaţie care alimentau noi teorii și concepte.

Savantul francez Rene Descartes, cel despre care se spune că a fondat geometria analitică, a încercat să prezinte un sistem al lumii în care întregul univers - de la Soare şi stele la fiziologia umană - era un uriaş mecanism guvernat de legi mecanice. Rezultatul preocupărilor sale a fost că a pus bazele unor noi perspective de abordare a procesului de schimbare, din care rezultau noi şi serioase provocări pentru mine, din care am avut mult de câştigat.

Oricât de atent s-ar privi lucrurile în ansamblul unor preocupări comune, tot se înregistrează diferenţe de puncte de vedere. Iar o prezenţă care se întregeşte cu altă prezenţă ştie că aceste diferenţe reprezintă doar câteva dintre caracteristicile cu valoare adăugată ale modulului de a aborda ştiinţa şi arta.

Leadership: Poți să asiguri manevrarea propriilor „Replies” în încercarea de abordare a ştiinţei prin mijloacele de cultivare a vizibilităţii artei?

Este mai uşor să vorbeşti despre schimbare decât să o faci, ceea ce constituie doar un fel de intenție firavă de a lupta împotriva unei entităţi de gând-formă ce se vrea revelată pentru o înţelegere exterioară - de ansamblu - asupra evoluţiei personale.

Numai atunci când gândurile încep să capete o anumită o formă prin procesul creaţiei, depinzând de o influență care te împinge să te avânţi mai mult în cunoaştere, se poate face trecerea de la o abordare la alta, mai ales în cazul unei așa zise relații dintre „observare” și „experiment”.

Dintr-o mâzgăleală de moment se pot pune cap la cap noi forme de exprimare, noi forme de expresie artistică. „Desluşitul” și „nedesluşitul” ce acţionează asupra cumulării de experiență în sesizarea aspectelor de detaliu, sau de maximă generalitate, alcătuind un tablou mai mult sau mai puțin reușit, sunt exclusiv dependente de un operator numit „complexitate” care își are ecoul în elementele de percepţie obiectivă.

Leadershipul are ca suport de dezvoltare o abordare care explorează rolul individului în identificarea acelor nişe de interpretare a viziunilor şi formelor de relații dintre reperele concludente de creaţie, ce pot genera abilităţi de înţelegere de nivel înalt.

Arta, despre care se poate afirma că are funcţia de reprezentare a unor compoziţii noi de imagine, devine vizibilă atunci când ceilalți oameni reușesc să se conecteze la această imagine. Ea poate să indice un concret al semnificativului creaţiei tale.

Ansamblul de „Replies” arată paralelismul dintre informațiile obţinute cu ajutorul unor noi reprezentări de forme și informaţiile pe care le poți lua drept adevăruri generale. Acestea din urmă pot contribui atât la dezvoltarea ştiinţei cât și la stabilirea fundamentului unui nou sistem de gândire.

Poți să asiguri manevrarea propriilor „replies” în încercarea de abordare a ştiinţei dacă reușești să reprezinţi elementele de referinţă ale unei imagini (reperele concludente ale creaţiei tale) în spațiul unei noi cunoaşteri aparte, sau în spațiul unei noi identităţi.

Ştiinţa construieşte Arta atunci când omul gândeşte lucrarea în materialul de care dispune, sau când începe să caute şi să prelucreze materialul potrivit concepţiilor sale în urma mâzgălelilor aleatorii. Ştiinţa este în strânsă legătură cu aplicabilitatea legilor de observaţie care alimentează noile teorii și concepte.

Expresia artistică este un proces de invenţie şi producţie a noului care dă formă aventurii numită cunoaştere. De multe ori ea reprezintă o concretizare a mâzgălelilor…

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us