ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Stiloul şi pensula în sfera Creaţiei Sfințitoare

On Octombrie 29, 2020, in Leadership Y4-Titanium, by Neculai Fantanaru

Arta mi-a oferit șansa de a juca un joc numit Nemurire. Eu i-am oferit artei șansa de echilibra greutatea jocului, adăugând modul divin.

Stiloul cu care îmi scriu viaţa mi-a adus la cunoştinţă puritatea lucrurilor nemateriale transformate în opere de artă nemuritoare, fiind el însuşi un filosof învăţat şi profund care priveşte lumea prin rotirea uşoară a pensulei în curcubeul culorilor tot mai îndrăzneţe. Nici nu aş fi putut fi convins cu uşurinţă de existenţa lucrurilor nemateriale, dacă nu ar fi fost stiloul însuşi un mod de a vedea dincolo de aparenţe şi de a percepe realitatea dincolo de iluzie.

Tot aşa, dintr-un scris al trăirii ce aparţine în totalitate momentului de mare forţă interpretativă, se inspiră artistul luminii şi al valorilor picturale intrinseci care, cu ajutorul pensulei asigură valoarea frumosului ce se impune într-adevăr prin sine şi pentru sine. Printr-o voinţă fermă de a câştiga cerul, prin încercarea de a explica curcubeul ca fenomen natural al naturii, pensula este condusă pe acelaşi drum cu scrisul, în direcţia atemporală a inimii de toate vârstele, primind acea însufleţire a creaţiunii de dincolo de văz, în viitorul unei iluzii despre lume.

Eu însumi, am reuşit să comand pensulei să facă ceea ce promisese stiloul mai înainte: să scape de înfăţişare materială, ca să obţină o expresie sau o metaforă a purităţii. Potrivit puterii de înţelegere a unui artist, care este mai presus de orice înţelegere, cel mai corect este ca pensula să se folosească de gloria şi frumuseţea unui scris frumos, pentru ca însufleţirea ei să fie o binecuvântare a spiritelor pure.

Cu cât stiloul şi pensula vor fi instrumente mai pure în exprimarea emoţiilor de dincolo de suportabilul actual, cu atât voi vedea realitatea cu alţi ochi faţă de cum o văd acum. Stiloul va produce influenţe similare asupra pensulei atunci când un colţ fermecător din natură mă va îndemna la diferite raportări de ordinul concomitenţei, încât amândouă să fie contemplate ca reprezentare a divinului. Şi cred că de aceea sunt nemuritor, fiindcă stiloul meu, jucând rolul unei pensule plină de inspiraţie, reuşeşte să dea viaţă unei realităţi de dincolo de aparenţele vizibile, şi totodată reuşeşte să reproducă o imagine din altă lume, o feerie colorată, încărcată de simboluri.

Ochiul meu spiritual, în sfârşit se va deschide.

Leadership: Puterea ta de a rămâne în prezentul relației cu actul sublim al Creaţiei este o cale de a pătrunde în adâncul unei realităţi care cultivă mai mult spaţiu în câmpul vizual decât în câmpul unei teme comune?

După chipul şi asemănarea pensulei lucrează şi stiloul, întru sfinţirea unei exprimări care depășește formalismul șabloanelor, inerția tiparelor, determinând astrologic un efect de reflecţie a luminii de dincolo de forme, de dincolo de gând şi stele. Atunci când se află amândouă în conjuncţie cu planetele luminoase sau luminate, soarele sau luna, ajungând chiar până la ceea ce se numeşte "guvernarea universului", stiloul şi pensula pot căpăta o anumită strălucire prin faptul că oglindesc o realitate tangibilă care marchează mințile tridimensionale.

Prin aceasta vreau să spun că un artist nu este un artist adevărat până ce nu îmbrăţişează scrisul ca pe o mişcare a pensulei, din evoluţia mişcării universale. Şi amândouă, atingând foarte bine subiectul Creaţiei în faţa frumosului unei lumi imaginare, integrată în realitatea juvenilă, reuşesc să îmbrăţişeze "Graţia Divină" în punctul în care "Ochii lui Horus" deschid fereastra vieţii unei vârste fără vârstă spre o stare nouă de definire a trăitului prin transfigurare, prefacere şi înviere.

În conformitate cu acest aspect, absorbția de lumină se realizează prin folosirea unor culori pale, dar şi prin invocarea existenţei unui act de scriere cursiv, îngrijit şi ordonat ce transmite emoție, amintire, modelând și dând formă interiorului unei sfere de simboluri și semnificații rezultate dintr-un fond de vitalitate şi energie pozitivă. Da, aşa este, sunt nemuritor prin faptul că a mea Creaţie se întinde spre lucrurile uimitoare şi felurite lucrate de Dumnezeu în mine, graţie unei pensule care cuprinde mereu alte certitudini despre realitate, deghizate în opere de artă.

Atât stiloul, cât şi pensula, îmi dau aripi și puterea de a tinde spre perfecţiune, de a rămâne în prezentul relației cu actul sublim al Creaţiei, ca un fel de cod pentru a pătrunde mai departe în adâncul unei realităţi care cultivă mai mult spaţiu în câmpul vizual decât în câmpul unei teme comune de tipul „emoţia ca beneficiu".

Mai degrabă ceea ce se vede la scrisul meu, şi ceea ce oglindeşte pensula în forma şi aspectul ei delicat, se încadrează în tema "Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi."

Leadership: Poţi să trăieşti experienţa unei părţi din tine însuti, experimentând împlinirea destinului unei întregi creaţii care îşi are punctul de sprijin în înţelegerea unei imagini abstracte?

Putem aminti aici despre existenţa unui trandafir, creionat prin asemănarea unei femei cu o operă de artă, fiind admirat şi plăsmuit în cuvintele unei picturi ce exprimă esenţa sufletului uman prins în situaţii de viaţă bulversante. Sunt nemuritor prin faptul că am dat viaţă unui trandafir, graţie stiloului ce s-a mobilizat în vederea înţelegerii şi mlădierii pensulei care face obiectul unei Creaţii abracadabrante, menită să exprime spiritul liber al “Creatorului de Lumi” care a ştiut să le imagineze, să le deseneze şi să le proiecteze în plan fizic.

Ei bine, chiar şi stiloul are o slăbiciune pentru pictură, deoarece pensula se poate dovedi mai presus de scris, fiind în mare parte vizuală, adică completată cerebral cu imagini anterioare ale unui Eu desprins din materie. Or fiind nemuritor în ale exprimării prin metafore şi simboluri, devenind vulnerabil doar în faţa puterilor cereşti, stiloul se articulează potrivit tendinţelor interioare ale artistului de a-şi exprima profunzimea prin îmbrăţişarea pensulei devenită un simbol alternativ al Renaşterii.

Îmi dau seama că nu este de ajuns să fiu un artist al scrisului ca să îmbrăţişez pictura, ci mai trebuie să fiu reflexia subiectivă a lumii obiective din creierul unei stele, similară cu Soarele, care remodelează prin raze colorante imaginea brută a naturii. Şi cred că acesta este destinul creaţiei mele pe care trebuie să-l împlinesc prin întâlnirea scrisului cu pictura: ocazia de a facilita înţelegerea unei imagini abstracte ce echivalează cu descoperirea unei identităţi între esență și existență, între aparenţă şi realitate.

Leadershipul, în prima fază a Marii opere, este actul de comunicare prin mesaj artistic a unei atitudini intelectuale care persistă la nivel spiritual, permiţând identificarea artistului cu Creatorul de Lumi Veşnice.

Stiloul şi pensula în sfera Creaţiei Sfințitoare sunt instrumentele divine folosite de un artist a cărui forţă spirituală nu poate fi cunoscută decât prin prisma faptului că adăposteşte trăirile unei conştiinţe sensibile.

Mai presus de toate, o creaţie sfinţitoare îi atribuie artistului o mare parte din anvergura conceptului de "totul într-unul", mai ales dacă considerăm stiloul ca fiind o înregistrare a mișcărilor pensulei pe şevalet, şi dacă considerăm pensula ca efectuând magia de conversie a scrisului de mână în simboluri de credinţă complexe.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate