ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Strigătul imperceptibil al inimii posedate de duhurile unei lumi deşarte (I)

On Ianuarie 10, 2014, in Leadership T7-Hybrid, by Neculai Fantanaru

Explorează cu atenţie necunoscutul din om, pentru a găsi într-însul acea lume lăuntrică care poate da frâu liber reîntregirii individualităţii sale.

“Cine naiba te crezi?” strigă Marie Jacques cu voce neliniştită, lovită de mii de sentimente, înţepătoare ca nişte ace fine, bine înfipte pe trupul plin de freamăt. Pot oare ele să deblocheze circuitele energetice latente ce funcţionează dizarmonios în omul pe care îl iubeşte?

Sunt un om care ucide oamenii pentru bani. Guvernele mă vor mort. Canadienii mă vor mort. Şi Carlos la fel. Gândeşte-te la asta ! ” răspunde Jason Bourne, dezorientat de trecutul incert, plin de rătăciri şi de întuneric, în care nu poate pătrunde nimeni, nici chiar el însuşi. Câte eforturi, câtă determinare pune el în înţelegerea celor mai tăinuite lucruri despre sine.

Dar femeia hotărâtă are în buzunarul inimii ei o hartă a omului, o lume plină de semnificaţii şi emoţii, cu tot cu regula ei de funcţionare. Numai ea cunoaşte dragostea în formele ei cele mai nobile, partea curată, nemărginită, care cere sacrificiu şi îndurare. Numai femeia cu adevărat iubitoare percepe strigătul înălţat de un suflet care luptă cu întunericul, cu duhurile unei lumi deşarte. Numai ea deţine cheia transformării interioare a lui Bourne. Dar pentru ca transformarea lui să fie completă şi trăită cu toate simţurile, cu toată convingerea, trebuie ca sursa vitală a tuturor energiilor, speranţelor şi aspiraţiilor ei, precis direcţionate, să genereze o reacţie pozitivă.

Toate aceste forţe de intervenţie care pot echilibra sufletul omului aruncat de trecut într-un spaţiu derutant, imposibil de controlat, se află în ea însăşi, în proporţii stricte, benefice. Ele pot neutraliza agenţii inflamabili, orice pornire, orice zbucium, orice tristețe, orice neîmplinire și orice durere, numai dacă mişcă resortul interior - tăria lui sufletească.

Leadership: Poţi să-ţi dovedeşti valoarea inteligenţei emoţionale într-un moment definitoriu al vieţii care se înscrie în evoluţia ta ca un simulacru dureros al unei tragedii în plină expansiune?

Inteligenţa emoţională de care a făcut dovada Marie Jacques a constat în capacitatea de a face o corelaţie între ceea ce ştia despre viaţa lui Jason Bourne şi ceea ce i-a rămas interzis să afle într-un moment de primejdie, fără să se lase intimidată de efectele unei eventuale tragedii. Aşadar, inteligenţa emoţională este strâns legată de decizia pe care eşti gata s-o iei cu riscul vieţii atunci când tot ceea ce trăieşti în mjlocul evenimentelor are un ecou de mare anvergură în sufletul altei persoane.

La unul din webinarii am spus că, pentru a înțelege leadershipul, trebuie să pășești tot mai mult în grădina plină de tentații sufletești, să urmărești evoluţia seminţelor viitoarelor transformări ale omului, să oferi multă înțelegere falselor valori, să recunoști ceea ce dă culoare inclinațiilor, să presari multă lumină peste frământările existențiale. Să observi diferențele existente în modul de formare a personalităţii, să decodifici energia care permite dezvoltarea conştiinţei de sine. Să tratezi corespunzător fiecare parte componentă a resorturilor interioare care modelează condițiile de manifestare ale omului, cele care sunt ori care nu sunt resimţite.

După care trebuie să iei un hârleț și să sapi cât mai multe gropi la distanțe egale astfel încât să nu se suprapună cele două tendințe în principiu independente, de izolare sau integrare. Și în fiecare dintre aceste gropi să torni din abundență, cu o puternică motivație, multe accepțiuni și sensuri. Astfel încât, pe fondul lucrării intensive cu propriile convingeri, să stabilizezi suprafaţa solului care afectează negativ fertilitatea resurselor trebuincioase rentabilităţii capitalului moral al relaţiilor sociale.

Iar acest lucru este posibil numai printr-o intensă acţiune de reînnoire a caracteristicilor cele mai relevante şi mai folositoare devenirii omului, prevenind eroziunile libertăţii sale personale de a gândi, simţi şi acţiona potrivit nevoilor, înclinaţiilor, intereselor sale care joacă un rol esenţial în gestionarea eficientă a întregului său potenţial de funcţionare.

Cine vrea să înţeleagă leadershipul printr-o explorare amplă a psihologiei umane, care se măsoară deseori printr-o împărtăşire a durerii sau a bucuriei, trebuie să abordeze în sens propriu acea profundă identificare a omului cu o cauză anumită, care nu are neapărat o finalitate, rămânând o izbucnire solitară.

Cine vrea să dezvolte un leadership care se sprijină pe pilonii înalţi al înţelegerii profunzimii omului, trebuie pornească într-o căutare a identităţii care spune: „Nu te închina unei realităţi din care a fost omisă viziunea şi influenţa ta asupra ei.

Strigătul imperceptibil al inimii posedate de duhurile unei lumi deşarte este acea manifestare a durerii pricinuite de o rătăcire care duce pe om la aprecieri greşite asupra situaţiilor în care se află, şi asupra potenţialului de asumare a propriei identităţi.* Notă: The Bourne Identity (1988)

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate