ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Tabloul complet al reputaţiei

On Ianuarie 27, 2009, in Leadership de Vârf, by Neculai Fantanaru

Investeşte cu grijă în motorul excelenţei tale, astfel încât să poţi garanta funcţionarea lui la parametri optimi.

La cine apelezi prima oară atunci când te îmbolnăveşti? La medic, evident. Dar nu la orice medic care oferă consultaţii, nu-i aşa? Ci la un medic care într-adevăr îţi poate indica calea de vindecare. Faima de care se bucură medicul şi încrederea în cunoştinţele sale de specialitate este, de fapt, ceea ce te determină să apelezi la el. 

Un medic foarte bun nu trebuie să greşească niciodată, nu trebuie să ofere niciodată un tratament necorespunzător, deoarece, comiţând o eroare, îşi pierde reputaţia şi diminuează încrederea pe care o au oamenii în el.

Care este guma ta de mestecat preferată? Probabil Orbit, nu-i aşa? Dar de ce ai ales Orbit şi nu altă gumă de mestecat? Mai mult ca sigur pentru că Orbit îţi oferă o protecţie crescută împotriva cariilor în comparaţie cu celelalte tipuri de gume de mestecat. Încrederea în calitatea produsului şi garanţia că nu vei avea niciodată carii te-a determinat să investeşti banii în el.

Respectul şi grija pentru fiecare client a făcut marea companie Wrigley să ajungă la o cotă de piaţă de 96% din segmentul gumei de mestecat, dintre care 65% doar cu brandul Orbit. Dacă nu ar fi pus pe primul loc sănătatea oamenilor, Wrigley nu ar fi putut ajunge niciodată o companie cu adevărat extraordinară, şi nu ar fi putut niciodată să-şi creeze o reputaţie mai bună decât a celorlalţi competitori de pe piaţă.

Leadershipul tău se situează la o altitudine minimă sau maximă?

Ca să-ţi evaluezi progresul în relaţia cu oamenii trebuie să-ţi supui leadershipul unei analize. Această analiză trebuie să aibă în vedere câteva aspecte deosebit de importante, şi anume: altitudinea maximă şi minimă la care leadershipul tău poate garanta funcţionarea la parametri optimi, precum şi gradul de extensiune al diferitelor sale trepte de dezvoltare.

Altitudinea minimă joacă rolul nivelului de bază la care operează leadershipul tău, şi care controlează procesele de eroziune care pot distruge o porţiune importantă din aria ta de performanţă. Iar altitudinea maximă este acea parte calculată din evoluţia ta care poate să-ţi asigure o maximă eficienţă.

Se ştie că vitamina D este esenţială pentru funcţionarea la parametri optimi a sistemului imunitar - cel care susţine sănătatea întregului organism. Însă numai în prezenţa luminii solare este ea sintetizată.

Tot astfel componentul necesar creşterii potenţialului tău depinde de funcţionarea la parametri optimi ai leadershipului tău. Însă acest component esenţial, investit cu grijă în „motorul” excelenţei tale, poate fi sintetizat numai prin angrenarea unor elemente de bază, cum ar fi: profesionalismul, calitatea serviciilor, pasiunea, responsabilitatea asumată sau etica. Acest „component” este reputaţia ta, iar aceasta determină altitudinea leadershipului tău.

Ţi-ai construit o reputaţie de invidiat?

Ţi-aş putea oferi multe exemple, din numeroase domenii, în care unele produse, sau unele servicii pe care le oferă anumiţi oameni sau anumite companii sunt mai cunoscute şi mai preferate decât altele. Dar n-am s-o fac căci probabil aş umple câteva pagini bune.

Îţi pot spune doar atât: ca să fii apreciat trebuie să ai o putere neobişnuită de a atrage în jurul lor mulţi susţinători şi să fii capabil să-ţi construieşti o reputaţie de invidiat. Trebuie să ai o mare putere de convingere, o capacitate ieşită din comun de a rezolva probleme, să inspiri încredere pentru ca ceilalţi să apeleze la ajutorul tău.

Şi tu trebuie să-ţi creezi o reputaţie de invidiat dacă doreşti să îţi faci cunoscute pe piaţă serviciile sau produsele. Însă reputaţia nu se construieşte în mod natural, fără să mişti niciun deget. Nu te poţi aştepta să ai succes într-un domeniu şi să îţi formezi un nume sonor dacă nu câştigi încrederea oamenilor, dacă nu beneficiezi de o credibilitate sporită în ochii tuturor.

În marketing este o vorbă: “Clienţii te cunosc mai bine decât te cunoşti tu însuţi”. Cunoştinţele tale de specialitate şi calitatea serviciilor pe care le oferi influenţează în bine reputaţia ta. Este o dovadă de stimă şi admiraţie atunci când oamenii apelează la ajutorul / serviciile tale, de aceea nu trebuie să-i dezamăgeşti niciodată. Vei putea să afirmi că eşti un excelent specialist în domeniul în care îţi desfăşori activitatea numai atunci când vei învinge concurenţa şi când vei dobândi acea faimă de invidiat, recunoscută mai ales de cei din branşa ta.

Reputaţia ta este ca un motor care porneşte odată ce te poziţionezi în relaţia cu oamenii. Iar acest motor, creat special pentru dezvoltarea ta profesionala, este un mare consumator de credibilitate şi garanţie – si nu are voie sa se oprească odată pus in funcţiune.

Investeşte cu grijă în „motorul” excelenţei tale astfel încât să poţi garanta funcţionarea lui la parametri optimi.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us