ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Test de personalitate în leadership

On Noiembrie 23, 2013, in Leadership IQ-Light, by Neculai Fantanaru

Oferă acces la modul de configurare a personalităţii tale, fără să zăboveşti prea mult într-un loc supus presiunilor emoţionale.

Toate aparenţele sunt împotriva a ceea ce am mai bun în mine. S-ar zice că mi-am croit cu voinţă o imagine. O imagine care-mi permitea să înfrunt lumea. În timp ce lumea era fascinată de o Anais Nin încântătoare, veselă, inteligentă, misterioasă. Această cealaltă femeie, femeia timidă, dar puternică, practică, nesigură, dezinteresată, copilăroasă, striga pentru a fi auzită în paginile jurnalului. Era locul unde se regăsea fiinţa ei împrăştiată, unde scăpa de înfrângerile vieţii.

În Jurnalul ei, Anais Nin mărturisea cu sobrietate: "Au fost în mine întotdeauna cel puţin două femei, la vârsta de douăzeci şi nouă de ani. O femeie rătăcită şi disperată, care simţea că se îneacă, şi cealaltă, care aborda o împrejurare aşa cum s-ar fi suit pe scenă, ascunzându-şi emoţiile adevărate, fiindcă nu erau decât slăbiciune, neputinţă, disperare, pentru a înfăţişa lumii un surâs, o curiozitate, entuziasm şi interes pentru ea."

Tot aşa vorbea Geo despre mine, uimit de ceea ce descoperea:

- E în tine o imensă aptitudine la fericire şi o tot atât de teribilă disperare. Nu ştiu cum se explică asta. Eşti neliniştită, de parcă te ameninţă cineva.

Eu trăiam ameninţarea. O simţeam. Cine mă ameninţa? Cine era duşmanul? Poate provizoratul în care trăiam de când m-am născut. Îmi e frică de ziua de mâine. Şi totuşi o aştept. Şi cred în ea. Fiindcă aştept un miracol. *

Leadership: Cu ce poţi să umpli conţinutul de adevăr care te face să aduci generaţiile viitoare la momentul de faţă al trăirilor tale, în aşa fel încât să nu conferi imaginii tale un design inestetic?

Adevărul este opera cuvântului care îţi defineşte percepţia despre viaţă atunci când vei petrece ceva timp în singurătatea propriei fiinţe. Iar conţinutul sublim de adevăr spre care tinde omul, în încercarea de a-şi exprima liber opţiunile de "a fi" în diverse circumstanţe, este menit să păstreze constantă temperatura realităţii cu care el se identifică la nivel de sine prin "imaginea de sine" - formată, la rândul ei, din ideologii, norme de viaţă, modele şi tipare existente.

Acest adevăr poate fi umplut cu nostalgie, nelinişti, suferinţe sau cu lucruri pe care ai fi vrut să le trăieşti și nu ai putut să le trăieşti niciodată. Dar în acest caz imaginea ta capătă nişte umbre îndoielnice, paralizate între viaţă şi nefiinţă, sugerând ideea sfârşitului de lume, care nu poate fi decât dramatică şi absurdă. O astfel de imagine, atunci când spiritul ia avânt spre pragul unei epuizări emoţionale care conţine doar aşteptarea neîncetată a unui miracol de vindecare, nu corespunde înflăcărării molipsitoare, energiei sentimentului de siguranţă cu care se urmăreşte realizarea unul scop măreţ.

Important este modul de rezolvare a formei pe care o ia personalitatea, modul ei de configurare inedită, exercitând mai mult decât ocazional, la nivel de gândire, acea puternică influenţă spre bine. În acest caz, existenţa leadershipului se datorează în primul rând valorii de unicat a omului, sugerând realizarea până la perfecţiune a unei împliniri care este în acord cu standardul stabil al caracterului său. O interiorizare excesivă devine periculoasă !

Leadership: Ar trebui să foloseşti un trigger DOWN cu funcţia UPDATE definită de utilizatorul final al solicitărilor acaparatoare ale vieţii, ca să îţi argumentezi interiorizarea sub forma unei ieşiri din precaritatea şi temporalitatea unei lumi abandonate definitiv?

Triggerul "Down" este executat automat la îndeplinirea comenzii "Voi fi altcineva", trunchiind realitatea dinăuntrul şi exteriorul omului, răsplătind în mod subiectiv, tendenţios şi ameninţător, orice luptă cu sine însuşi. Când încerci să fii mai mult decât eşti trebuie să abandonezi definitiv lumea care te înlănţuieşte în sinea ei.

Cel care cade în extremele propriei sale fiinţe, între Eul fenomenal (accesibil şi vizibil) şi Eul numenal (inaccesibil şi invizibil), automat activează triggerul "Down" şi ajunge de unde a plecat – la premisa că nu se poate substitui propriei sale imagini. Şi în acest caz nu va putea privi în afara lui, în afara a ceea ce-l defineşte. Nu va putea să se distanţeze de identitatea îndoielnică care îl limitează.

Pentru evidenţierea acelei laturi a personalităţii care pune în prim plan situaţiile şi motivaţiile particulare de valorificare a sinelui pozitiv, examinând posibilele consecinţe ale provocărilor şi oportunităţilor pe care le ridică dorinţa de autodepăşire, se impune o sincronizare mai bună cu realitatea în care te situezi.

Aplicarea unei cunoașteri existenţiale suficiente pentru a străbate tărâmurile unei gândiri mai rigide sau prea abstracte, se caracterizează prin reprezentarea veridică a realităţii, prin absenţa idealizării propriei persoane şi a circumstanţelor în care acţionezi.

Leadership: Poţi să măreşti forţa de impact care acţionează asupra punctului de formare a identităţii tale de om menit să trăiască fără suspiciuni, prin modificarea compoziţiei acelei lumi care îţi cere tot mai mult din timpul şi sentimentele tale?

Căpătarea experienţei în a desluşi esenţa caracterului uman, sensul cel mai profund posibil al existenţei omului, printr-o apreciere realistă a tuturor intenţiilor, valorile, care se ascund în spatele acţiunilor şi gândurilor sale, este primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ţi începe ucenicia în tainele leadershipului.

Să încerci să conturezi un personaj, o personalitate, să pregăteşti victoria integrării tale într-un nou univers, să descoperi pentru tine însuţi o formulă nouă a nuanţelor care valorifică întreaga structură sufletească a omului, aceasta este ambiţia care poate te frământă cu adevărat. Himera pe care o urmăreşti neîncetat de parcă ai merge într-un labirint şi dai din fundătură în fundătură fără să găseşti nicio o ieşire.

Leadershipul devine o mare fundătură ce produce şi intensifică o viziune superficială a întregului, dar niciodată nu se poate umple cu preziceri exacte, matematice, dacă elementele de ordine ale unei mulţimi de valori, atitudini, opinii şi motivaţii, nu deţin o pondere bine determinată în aprecierea caracterului omului.

Şi degeaba iscodeşti în profunzimea omului pentru a scoate la lumină adevărurile bune şi simple care să fie acceptate în cadrul realităţii pe care o compui, dacă ele nu au impact în reevaluarea stimei de sine şi a stărilor emoţionale.

Compoziţia personalităţii din spatele unei atitudini controlate are ca suport profunzimea cunoaşterii de sine ce îi este acordată omului prins în vârtejul grijilor zilnice, în momentul când la poarta vieţii sale bate sfios un clopoţel, o bucăţică de suflet cu mare preţ, care palpită într-un miraculos fenomen de creativitate demonstrat prin intermediul scrisului.

Testul de personalitate în leadership se remarcă prin întrebările următoare:

1. Ce simţi când pentru a putea merge mai departe în viaţă ajungi să te negi pe tine însuţi?
2. Cum se reflectă personalitatea ta în sfera unei realităţi cu o largă semnificaţie profundă, dar care nu te împlineşte?
3. Cum ai putea lupta împotriva atâtor răni adânc crestate pe suflet, când nu ai învăţat încă să îţi ignori urletele de groază în faţa neputinţei de a te desprinde din şerpii învăluitori ai cuvintelor care te sugrumă?* Notă - Serghi, Cella - Pe firul de păianjen al memoriei, Editura Polirom, 2013.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate