ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Un ajutor de nădejde

On Ianuarie 31, 2009, in Leadership de Vârf, by Neculai Fantanaru

Descoperă-ţi calităţile de coechipier prin prisma felului în care eşti perceput de ceilalţi.

Dacă după o zi grea de muncă nu ai reuşit să termini ce ţi-ai propus, nu este o mare nenorocire. Dar, dacă acest lucru se întâmplă frecvent, atunci cu siguranţă ai nevoie de ajutor. Nu vei putea obţine niciodată rezultate spectaculoase într-un timp foarte scurt dacă nu îţi găseşti un ajutor de nădejde care să continue munca grea pe care ai început-o de unul singur.

Munca în echipă îţi permite să realizezi ceea ce nu poţi realiza de unul singur. Sunt convins că ai cunoscut destui oameni care au eşuat în afaceri, sau în jobul lor, încercând să facă totul pe cont propriu. În mod sigur fără o echipă loială, puternică şi motivată, pe termen lung nu vei reuşi să duci la bun sfârşit ceea ce ţi-ai propus.

Sugeram la unul din webinarii faptul că suntem martorii unei treceri de la "colecţia" de bune practici la "colecţia" de experienţe, care formează un lider complet: experienţa interacţiunii cu semenii, experienţa vocii interioare şi experienţa transformării. Leadershipul capătă aici o poziţie dominantă printr-o subtilă oglindire a realităţii care se regăseşte în felul cum întrebuinţăm experienţa, dar şi prin măsurarea stabilităţii legăturilor pe care le creăm între noi şi ceilalţi. Aşadar, ne îndreptăm, cred, spre ceea ce numesc arta "experimentală", acea artă de a ne descoperi calităţile prin prisma felului în care suntem percepuţi de ceilalţi - coechipier sau adversar. Dacă această ipoteză este corectă, ea implică şi alte mari schimbări.

Pasează mingea celorlalţi coechipieri

La un meci de rugby, jucătorul loveşte balonul şi iniţiază atacul pasând mingea unui alt coechipier. La rândul său, acesta pasează mingea la un alt coechipier în timp ce aleargă spre linia de ţintă. Şi tot aşa, pasând mingea din mână în mână, uşor, uşor, jucătorii avansează.

La fel cum un jucător de rugby nu poate avansa de unul singur spre linia de ţintă, nici tu nu vei putea avansa în carieră, în cadrul unei companii, de unul singur. Cu siguranţă vei avea nevoie de o echipă loială care să te sprijine permanent în activităţile pe care le desfăşori. Iar ca să vă atingeţi obiectivele la termenul stabilit, trebuie să pasezi membrilor echipei tale sarcinile pe care nu le poţi executa de unul singur. Nu contează cât de talentat eşti, în mod cert n-o să poţi duce la îndeplinire anumite proiecte dacă nu soliciţi sprijinul altor persoane. Asta este realitatea. Unele sarcini nu pot fi realizate decât prin efortul combinat al mai multor persoane.

Va veni un moment în care vei avea de făcut o alegere dificilă: să acţionezi singur, cum ştii tu mai bine, sau să apelezi la ajutorul altor persoane. Te previn că alegerea ta te va însoţi tot restul vieţii, atât la bine, cât şi la greu.

Eşti pregătit să înfrunţi cu stoicism provocările de unul singur? Gândeşte-te foarte bine înainte a porni la drum.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us