ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Un outsider al lumii încadrate în programul Normal-Mode

On Martie 10, 2014, in Jurnal de Leadership, by Neculai Fantanaru

Declanşează scânteia de inspiraţie care dă unicitate spaţiului tău de excelenţă intelectuală, anulând “programarea” creată prin interacţiunea dintre sensurile şi înţelesurile cunoaşterii unanim acceptate.

Ceea ce caracteriza sensul evoluţiei ştiinţei mele, corespunzător diferitor niveluri de acces la quinta essentia care stătea la baza construirii Marii Opere, era acea luciditate fervidă ce îşi propune să înfrunte inerţiile de sorginte: „It Can't Be Done”. Printr-o reinventare a limbajului pur universal al cunoaşterii. A actului creator debarasat de balastul conceptual de tip utopic. A făptuirii. Era acea luciditate care face din incertitudine un creaţionismul ştiinţific inconturnabil, sub forma unui intelectualism superior care macină ideile la nesfârşit, repunând în valoare instanţele unei judecăţi de mult apuse.

Cu orice preţ, voiam să profit de ştiinţa de a pătrunde înţelesurile de dincolo de înţelesurile din înţelesuri. Care se dezvăluiau printr-o succesiune de operaţii elementare, efectuate cu ajutorul unor instrucţiuni foarte abstracte, într-un limbaj de programare simplu care viza interacţiunea şi cooperarea între simboluri, metafore, sensuri, informaţii şi semnificaţii.

Prometeu a adus “focul” omenirii, dar din pricina neascultării şi încălcării ordinelor, a fost pedepsit cu severitate de Zeus, înlănţuit de o stâncă pe un pământ arid, vizitat zilnic de un vultur uriaș care îi devora ficatul. Din întâmplare însă, pe acolo trecea Heracles, în drum spre Grădina Hesperidelor. El a ucis vulturul cu una din săgețile sale otrăvite, eliberându-l pe Prometeu. Ce splendidă alegorie !

Particular, aveam senzaţia că mintea-mi era formată dintr-o scoarţă elastică, supusă unor mişcări alternative în sus şi în jos, care sub acţiunea continuă a unui câmp electric exterior producea un impuls suficient de puternic pentru declanşarea scânteii de inspiraţie ce dădea unicitate spaţiului meu de excelenţă intelectuală.

În mod cert, factorii care declanşau dispoziţia prielnică gândirii de a efectua interceptarea semnalelor de tip “Encoder”, transmise total aleator de supraconştient, aveau ca rezultat activarea şi proliferarea înţelesurilor şi subînţelesurilor necesare în evoluţia creaţiei mele ştiinţifice.

Leadership: Îţi lipseşte capacitatea de a plasa bătălia cu ştiinţa în spaţiul nelimitat al libertăţii de gândire?

Chiar dacă progresul tău în ipostaza de “actor” pe scena marii ştiinţe, consumatoare de combustibili informaţionali şi inovaţionali, nu este resimţit imediat pe linia preocupărilor de autorealizare, totuşi el există acolo în mintea ta, în desişul capacităţilor ascunse, în străfundul propriei tale conştiinţe care, niciodată adormită, strigă cu mult aplomb: “Modelează ! Finisează ! Îmbină părţile diferitelor construcţii ale cunoaşterii ! Du la bun sfârşit opera căreia îți vine să-i dai Like !

Abordările leadershipului, raportate la criteriul de optimizare a ştiinţei moderne, care adună şi procesează cunoştinţele vitale pentru organizaţii, sunt rezultatul unei „iluminări” născute din miezul fiinţei. Ca o clarificare a condiţiilor unui parteneriat bine definit cu şirul mult mai numeros al observaţiilor care atestă manipularea fără precedent a acelor înţelesuri din spatele experienţelor care activează imaginaţia, acceptabilă ca exercitare a libertăţii de gândire.

Vei reuşi să aeriseşti încăperile leadershipului racordate la reţeaua de alimentare şi distribuţie a ideilor inovatoare care promovează independenţa ta profesională şi avansarea în carieră, numai dacă îţi fixezi ca scop explorarea şi promovarea gândirii științifice şi raționale care, ulterior, va trezi interesul unui cerc larg de specialişti în domeniu.

Capacitatea de a plasa bătălia cu ştiinţa în spaţiul nelimitat al libertăţii de gândire este sinonimă cu conştiinţa bogăţiei, căci ea aduce cu sine libertatea de a crea, dând frâu liber imaginaţiei, orice tip de conţinut care adaugă un plus de valoare leadershipului.

Întotdeauna în ilustra galerie a acceptabilităţilor contextelor de utilizare a materiei din care este constituită ştiinţa, de dincolo de frontierele unanim acceptate de adepţii leadershipului, poate să răzbească un om cu vederi înaintate, un outsider al lumii încadrate în programul ce rulează în “Normal Mode” - program care amplifică rutina în relaţie cu ştiinţa.

Şi numai un astfel de om va putea să releve sau să activeze posibilităţile de transformare a elementelor ştiinţei trecute cu vederea chiar şi de către cei mai cutezători exploratori de noi ţărmuri ale cunoaşterii, chiar şi de către naturile cele mai imaginative şi mai creatoare.

Un outsider al lumii încadrate în programul Normal-Mode reprezintă acel lider care are disponibilitatea de a găsi alternative de creaţie, fără a situa leadershipul în afara unei ştiinţe unanim acceptate.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us