ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Un outsider al lumii încadrate în programul Normal-Mode

On Martie 10, 2014, in Jurnal de Leadership, by Neculai Fantanaru

Declanşează scânteia de inspiraţie care dă unicitate spaţiului tău de excelenţă intelectuală, anulând “programarea” creată prin interacţiunea dintre sensurile şi înţelesurile cunoaşterii unanim acceptate.

Ceea ce caracteriza sensul evoluţiei ştiinţei mele, corespunzător diferitor niveluri de acces la quinta essentia care stătea la baza construirii Marii Opere, era acea luciditate fervidă ce îşi propunea să înfrunte inerţiile de sorginte: „It Can't Be Done”. Printr-o reinventare a limbajului pur universal al cunoaşterii. A actului creator debarasat de balastul conceptual de tip utopic. A făptuirii. Era acea luciditate care face din incertitudine un creaţionismul ştiinţific inconturnabil, sub forma unui intelectualism superior care macină ideile la nesfârşit, repunând în valoare instanţele unei judecăţi de mult apuse.

Cu orice preţ, voiam să profit de ştiinţa de a pătrunde înţelesurile de dincolo de înţelesurile din înţelesuri. Care se dezvăluiau printr-o succesiune de operaţii elementare, efectuate cu ajutorul unor instrucţiuni foarte abstracte, într-un limbaj de programare simplu care viza interacţiunea şi cooperarea între simboluri, metafore, sensuri, informaţii şi semnificaţii.

Prometeu a adus “focul” omenirii, dar din pricina neascultării şi încălcării ordinelor, a fost pedepsit cu severitate de Zeus, înlănţuit de o stâncă pe un pământ arid, vizitat zilnic de un vultur uriaș care îi devora ficatul. Din întâmplare însă, pe acolo trecea Heracles, în drum spre Grădina Hesperidelor. El a ucis vulturul cu una din săgețile sale otrăvite, eliberându-l pe Prometeu. Ce splendidă alegorie !

Particular, aveam senzaţia că mintea-mi era formată dintr-o scoarţă elastică, supusă unor mişcări alternative în sus şi în jos, care sub acţiunea continuă a unui câmp electric exterior producea un impuls suficient de puternic pentru declanşarea scânteii de inspiraţie ce dădea unicitate spaţiului meu de excelenţă intelectuală.

În mod cert, factorii care declanşau dispoziţia prielnică gândirii de a efectua interceptarea semnalelor de tip “Encoder”, transmise total aleator de supraconştient, aveau ca rezultat activarea şi proliferarea înţelesurilor şi subînţelesurilor necesare în evoluţia creaţiei mele ştiinţifice.

Leadership: Poţi să-ţi extinzi înţelegerea despre o realitate în care se ilustrează o circumstanță experimentală de utilizare a efectelor ştiinţei constituite ca expresie a însuşirii unei noi concepţii despre lume?

Chiar dacă progresul tău în ipostaza de “actor” pe scena marii ştiinţe, consumatoare de combustibili informaţionali şi inovaţionali, nu este resimţit imediat pe linia preocupărilor de autorealizare, totuşi el există în străfundul propriei tale conştiinţe care, niciodată adormită, strigă cu mult aplomb: “Modelează ! Finisează ! Îmbină părţile diferitelor construcţii ale cunoaşterii ! Du la bun sfârşit opera căreia îți vine să-i dai Like !

Una din circumstanțele experimentale de utilizare a efectelor ştiinţei constituite ca expresie a însuşirii unei noi concepţii despre lume este reprezentată de posibilitatea de a crea un eveniment din propria experienţă de viaţă, care ţi-a trezit anumite sentimente, prin prisma a ceea ce el poate produce la nivel de schimbare de mentalitate.

Abordările leadershipului, raportate la criteriul de optimizare a ştiinţei moderne, care adună şi procesează cunoştinţele vitale pentru organizaţii, sunt rezultatul unei „iluminări” născute din miezul fiinţei. Ca o clarificare a condiţiilor unui parteneriat bine definit cu şirul mult mai numeros al observaţiilor care atestă manipularea fără precedent a acelor înţelesuri din spatele experienţelor care activează imaginaţia, acceptabilă ca exercitare a libertăţii de gândire.

Una din noile concepţii despre lume poate fi definită astfel: "O orientare fundamentală a inimii poate fi exprimată sub forma unei naraţiuni dacă totalitatea cunoştinţelor tale sunt cuprinse în modelul unui erou care triumfă şi ia în stăpânire simbolul Vieţii."

Leadership: Îţi lipseşte capacitatea de a plasa bătălia cu ştiinţa în spaţiul nelimitat al libertăţii de gândire căreia îi este atribuită o piesă dintr-un puzzle pe care trebuie să-l descifrezi?

Capacitatea de a plasa bătălia cu ştiinţa în spaţiul nelimitat al libertăţii de gândire este sinonimă cu conştiinţa bogăţiei, căci ea aduce cu sine libertatea de a crea, dând frâu liber imaginaţiei, orice tip de conţinut care adaugă un plus de valoare leadershipului.

Întotdeauna în ilustra galerie a acceptabilităţilor contextelor de utilizare a materiei din care este constituită ştiinţa, de dincolo de frontierele unanim acceptate de adepţii leadershipului, poate să răzbească un om cu vederi înaintate, un outsider al lumii încadrate în programul ce rulează în “Normal Mode” - program care amplifică rutina în relaţie cu ştiinţa.

Şi numai un astfel de om va putea să releve sau să activeze posibilităţile de transformare a elementelor ştiinţei trecute cu vederea chiar şi de către cei mai cutezători exploratori de noi ţărmuri ale cunoaşterii, chiar şi de către naturile cele mai imaginative şi mai creatoare.

O piesă dintr-un puzzle pe care trebuie să-l descifrezi poate fi o prezentare sensibilă a unei lumi aparte, o năzuinţă permanentă spre revelaţia unui adevăr, reflecţia unei lecţii de viaţă, o circumstanță experimentală de utilizare a unei creaţii personalizate, sau folosirea unui scenariu care oferă o imagine inedită a realităţii care te înconjoară.

Ştiinţa este ceea ce aduci în plus povestirii tale inspirată din experienţa vieţii, dar care te nominalizează drept rezultat al un puzzle care compune personalitatea unui personaj nu dintr-odată, ci treptat şi în contexte diferite, şi de fiecare dată sub altă formă.

Un outsider al lumii încadrate în programul Normal-Mode reprezintă acel lider care are disponibilitatea de a găsi alternative de creaţie, fără a situa leadershipul în afara unei ştiinţe unanim acceptate.

O ştiinţă unanim acceptată este precum rezolvarea unui puzzle la care te întorci fără să vrei, încercând să pui de fiecare dată o nouă piesă la locul ei.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us