ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Vârful roşu de sânge al glonţului care pune punct

On Martie 03, 2012, in Leadership Plus, by Neculai Fantanaru

Controlează-ţi cu stricteţe sistemul de valori, făcându-l imbatabil în faţa emoţiilor trecătoare.

Noua lume a lui Kevin Lomax începea să se contureze. Cea veche fusese aproape în totalitate nimicită. Timpul bătea ca o uriaşă inimă a lui Dumnezeu, lărgindu-se şi contractându-se. Frumoasa Christabella Andreoli, a cărei putere de seducţie era atât de grăitoare, renunţă la rochia de pe ea. Kevin privea cu voluptate trupul ei gol şi înfierbântat care îşi cerea “drepturile”, - în timp ce Diavolul însuşi, în persoana multimiliardarului John Milton, savura această etapă de iniţiere a fiului său, în lumea păcatului.

- Hei, peste două minute o vei uita pe Mary Ann, îi şopti Christabella privindu-l în ochi cu înflăcărare. Îşi apropie buzele voluptoase de ale lui, îl sărută cu cea mai desăvârşită pasiune, apoi îşi undui trupul pe masa de altar, intensificându-şi aroma senzualităţii, motivându-şi cu pricepere şi cu ardoare dorinţa de a fi atinsă şi supusă în totalitate fiinţei lui.

Leadership: Partea grea a sensului pe care-l dai vieţii este "curajul paradoxal" de a renunţa la tine în folosul deznodământului pe care ţi-l sugerează credinţa?

Şi, dintr-o dată, la auzul numelui soţiei sale, Kevin, în inima lui, a tăinuit următorul gând: "Da, te doresc Christabella când eşti doar o fantezie în capul meu. Dar sunt un bărbat care îşi iubeşte nespus soţia, în afară de asta, încă simt o imensă tandreţe pentru ea, chiar dacă nu mai este.”

Era doar o nevoie, o nevoie a trupului, dar care nu putea învinge nevoia sufletului. Aceleaşi lanţuri, minunatele lanţuri ale dragostei, îi intraseră în carne. Norii dorinţei se răriră, dispărură la fel cum au venit. Kevin se cufundă în transa propriei minţi. Simţi cum totul în jurul său se mişcă într-o ordine inversă, de parcă ar fi explodat ceva în fiinţa lui.

Finalul filmului „The Devil's Advocate (1997)” este genial prin mesajul pe care îl transmite. Kevin, cuprins de cea mai mare vină, simţi o durere îndepărtată, care se manifestă în altă dimensiune şi pe care trebuia să o primească. Îşi scoase pistolul de la brâu. Apăsă pe trăgaci. Glonţul îi penetră capul şi ieşi iute pe partea cealaltă, evacuând o mare cantitate de sânge din rana deschisă. Vârful roşu de sânge conturând calea spre sfârşitul fiinţei lui.

O jertfă pentru mântuirea sufletului. Gestul acesta trebuie să fi venit din străfundurile sufletului. Iubirea nu oboseşte, nu dispare. Ci salvează şi osândeşte sufletul. Glonţul i-a adus mântuirea. Sufletul său se eliberă de păcat, readucându-l înapoi la viaţa plină de candoare alături de soţia lui, Mary Ann.

Leadership: Trebuie să iei atitudine împotriva construirii unui destin sărăcit de conţinut, îndreptându-ţi atenţia spre pierderea pe care o simţi când eşti inclus într-un plan mai înalt decât nivelul tău de aşteptări?

Un lider adevărat îşi asigură mijloacele de a-şi contura calităţile şi de a le face cunoscute, orientându-şi deciziile în direcţia sentimentelor şi a trăirilor sale profunde. Poţi recunoaşte aluatul din care este făcut liderul, urmărind felul în care el îşi diminuează sau îşi amplifică strălucirea sufletească. El poate cuceri piscurile cele mai înalte ale leadershipului numai printr-o nouă şi deplină înţelegere a esenţei sale, redând partea pozitivă a fiinţei sale în toată intensitatea ei – ajustând contrastele puternice între aparenţă şi realitate, păstrând o cumpănă dreaptă a judecăţii, fără să accepte prea multe îngăduinţe.

Dezvoltarea ta, ca şi lider, trebuie să înceapă cu stabilirea şi stăpânirea unei scări de valori şi promovarea valorilor proprii, care să stimuleze progresul tău personal şi să-ţi menţină echilibrul sufletesc.

Aşa cum volumul sanguin este indisolubil legat de compoziţia sângelui, tot aşa “metabolismul” leadershipului tău, care reduce sau accentuează trăsăturile tale negative de personalitate, determinând reacţiile faţă de acţiuni - este indisolubil legat de nevoile elementare ale sufletului tău. Cu alte cuvinte, stabilitatea ta emoţională poate să fie zdruncinată la impactul cu o oarecare “agresiune” exterioară, dacă ea nu se bazează pe reale valori bine înrădăcinate în tine.

Proba de caracter începe prin a accepta că reprezinți mai mult decât ceea ce îţi este scris să devii într-un moment de destin în care eşti constrâns să experimentezi sacrificiul de sine.

Eşti pregătit să devii un martir sau un sfânt?

Adoptarea unei atitudini care nu iţi garantează obţinerea unei reacţii emoţionale pozitive este ca o mică fisură dintr-un dig care se poate transforma într-o breşă mai mare prin care apa ţâşneşte cu tot mai multă forţă.

Aproape în acelaşi fel, tranzitul tău spre terţe valori care nu sunt în concordanţă cu credinţa ta şi nu-ţi motivează existenţa, va crea o “fisură” în leadershipul tău din care vor ţâşni numai judecăţi dezaprobatoare şi acţiuni neprofitabile şi chiar sinucigaşe.

Mărturia supremă a credinţei este un act instinctiv al sacrificiului de sine din care răzbate mântuirea sufletului.

Vârful roşu de sânge al glonţului care pune punct vizează adoptarea acelei atitudini care trebuie să-ţi pună în valoare calităţile cele mai de preţ, precum “căldura sufletească” şi “datoria morală”. Totodată, exprimă momentul în care revii la treptele înalte ale scării tale de valori, demonstrându-ţi capacitatea de a fi în primul rând, propriul tău lider.

Controlează-ţi cu stricteţe sistemul de valori, făcându-l imbatabil în faţa emoţiilor trecătoare.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us