ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Vechiul şi Noul din aria extinsă a regiunii ştiinţifice

On Iulie 13, 2014, in Leadership Expert, by Neculai Fantanaru

Asigură continuitatea perfectă, armonioasă a creaţiei şi gândirii, încât rezultatele ştiinţei tale să te califice drept un "high performer" în domeniul conducerii.

Lucrurile par mai complicate la prima vedere, este necesar un efort pentru a le urmări dacă vrem să înţelegem vreodată mersul gândurilor lui Eisenstein. Cu atât mai mult cu cât importanţa acestui film este deosebită în creaţia artistului. Este un moment de răscruce. Pentru prima oară apar căutări în domeniul culorii în preocupările sale creatoare. Montajul armonic conţine şi culoarea ca "rezonator armonic". În al doilea rând, cu toate nereuşitele sale inerente unui experiment, "Vechiul şi Noul" este încununarea unei suite de creaţii şi de reducţii teoretice, este punctul culminant al filmului mult practicat şi cercetat pe plan estetic de Eisenstein.

Continuitatea perfectă, armonioasă a creaţiei şi gândirii sale ajunge, prin acest film, la cinematografia sonoră, pasul următor fiind celebrul său montaj vertical, audio-sonor, ale cărei premise există deci de la "Potemkin" încă. De altfel în tipul lucrului la "Vechiul şi Noul", în vara lui 1928, Eisenstein scrie celebrul manifest care stă şi azi la baza esteticii filmului sonor, în care expune ideea contrapunctului orchestral între imaginea vizuală şi auditivă. Şi încă lucrând la "Vechiul şi Noul", el proiectează o sonorizare a acestui film, care însă nu a mai fost realizată niciodată. În această epocă Eisenstein vede viitorul cinematografiei numai în filmul sonor. *

Leadership: Poţi pătrunde în spaţiul cunoaşterii avansate, fixându-ţi realist limitele de expunere la îmbunătăţirea performanţelor ştiinţifice?

Leadershipul pătrunde în spaţiul cunoaşterii avansate, suportând o combinatorică a puterii extrem de incitante a creaţiei şi a receptării de noi descoperiri - în care interesul, imaginaţia, experienţa, preferinţele teoretice ale cercetătorului, concură la realizarea unei abordări inedite, şi de conţinut, facilitând coordonarea unor noi sisteme şi procese de gândire.

În sensul restrâns al conceptului de leadership, încununarea unei suite de creaţii, alternative teoretice şi practice, nu are doar un efect de valorizare şi promovare a unei gândirii generatoare de noi principii şi accente. Ci implică şi o anumită doză de exagerare a tiparelor de gândire, prin faptul că omul îşi adjudecă o cotă ridicată de rentabilitate schimbând legile constructivităţii în ştiinţă. De aceea continuitatea perfectă, armonioasă a creaţiei şi gândirii, devine o experienţă de dominare a ştiinţei, care oferă o calitate superioară pregătirii practice.

A pătrunde în spaţiul cunoaşterii avansate, fixându-ţi realist limitele de expunere la îmbunătăţirea performanţelor ştiinţifice, înseamnă mai întâi să-ţi reevaluezi importanţa cu care întâmpini şi abordezi creaţia din perspectiva resorturilor ei de transfigurare a lumii şi a realităţii în plan artistic. Mai înseamnă să atribui ideilor tale acea emoţie a propriei tale experienţe de creaţie, imaginându-ţi că şi ceilalţi oameni simt aceeaşi emotie.

Leadership: Poţi să-ţi însuşeşti "inaccesibilul" printr-o bună gestionare a calităţii de autor al inovaţiilor ştiinţifice, fără să schimbi continuitatea pe care o dă funcţionarea creaţiei într-o nouă formă?

Inaccesibilul nu este altceva decât o avuţie a ştiinţei care este doar a ta şi o păstrezi fără a o împărţi cu ceilalţi. Nu degeaba se spune că inaccesibilul este invariabil seducător, pentru că nu lasă la vedere decât imaginea creaţiei, nu şi actul sau raţionalitatea acesteia. Calitatea de autor al inovaţiilor ştiinţifice poate da dreptul la evidenţiere şi promovare în grade profesionale, dincolo de înaltă calificare în domeniu, dacă inaccesibilul creează premisele unei extinderi ample a privilegiilor de acces la un nivel superior.

Iar calitatea de autor al inovaţiilor ştiinţifice nu se înclină niciodată în faţa unei autorităţi de ordin restrictiv care nu promovează o orientare în practică şi o anumită direcţie de exprimare. Iar ca să asiguri continuitatea perfectă, armonioasă a creaţiei şi gândirii, încât rezultatele ştiinţei tale să te califice drept un "high performer" în domeniul conducerii, trebuie să te legi de această calitate şi să o introduci frecvent în orice context de mobilitate profesională.

Această calitate oscilează între două constante. Prima este dată de beneficiul ştiinţific obţinut în urma realizării unui proces de distilare a elementelor de structură care deschid continuu noi posibilităţi de creaţie, pentru a obţine un produs-leadership cu calităţi superioare. A doua depinde de trebuinţele pe care individul le resimte din perspectiva de abordare a unui subiect de cercetare, care se încadrează în aria tematică promovată, dar care este insuficient studiată sub toate aspectele sale datorită vastităţii sale.

Continuitatea pe care o dă funcţionarea creaţiei într-o nouă formă este dată de curiozitatea cu care pătrunzi într-o lume, îi schimbi coordonatele realităţii şi îi asiguri o structură solidă care să caracterizeze în mod direct perspectiva ta asupra unui spectacol captivant numit “viaţă” - privit ca o abordare alternativă de promovare a artei centrată pe imaginea vizuală.

Vechiul şi Noul din aria extinsă a regiunii ştiinţifice sunt două poluri opuse care se atrag sau se resping în funcţie de calitatea "materialului" utilizat la construcţia unor noi sisteme de gândire, pe care ştiinţa poate să le accepte ca alternative de reinventare a stilului de leadership.

Ştiinţa reprezintă un produs în care creativitatea și originalitatea regizorală se îmbină cu inovația și tehnologia pentru a realiza o operă cu un impact determinant în dezvoltarea artei de a recompune realitatea.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us