ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Who wants to live forever (I)

On Octombrie 25, 2015, in Leadership On/Off, by Neculai Fantanaru

Experimentează-te ca sumă a posibilităţilor de cuprindere a nesfârşitului, definindu-te ca fiinţă care cunoaşte totul.

Mi se părea că ceva îmi scapă ca amintire difuză a celor neştiute încă, în faţa celor luate drept câmpuri de luptă în timpuri care se înmulţesc şi se bifurcă, vizibile doar ochiului spiritual. Eu însumi existând doar într-o învârtire interminabilă a fluxului de energie dispersată în univers în diferite momente "stare". Eram o lume stranie alcătuită din orizontul devenit lege universală a unei cauzalităţi răsturnate, ce elimina posibilitatea unui răspuns logic constructiv.

În fond, era vorba nu doar de un continuu schimb de viziuni şi reprezentări ale lumii dispuse într-un mod particular: "Forever is our today", ci despre identitatea mea dusă la un nivel ce nu putea fi contrafăcut cu aparenţe şi manevre de tip intervenţional. De o împietrire în nemurire, în alte forme de materie, convergente într-un pol de stabilitate ridicat.

Intens, ivit dintr-un cuget plin de frământare, Mefisto mă atenţiona: „Nici în eoni nu poate să dispară urma şederii tale pământeşti.

Marele Ştiutor al celor neştiute, opus şi totuşi convergent Universului pe care îl oglindeşte în sine atât de admirabil cu precizia unei superputeri situată departe de conştiinţa umană, putând chiar să învingă gravitaţia şi să salte în înaltul unui altfel de viu decât cel biologic, al unui viu distilat şi curăţat de o anumită presiune atmosferică, acest splendid transformator al timpului preia sarcinile apărute prin influenţa a două categorii de factori. Şi anume: creşterea complexităţii ştiinţifice şi îmbunătăţirea flexibilităţii ca forţă a dinamismului în interacţiune cu un "Dincolo de raţiune".

Exilatul de lumea reală aspiră, cu durere, cu încântare, cu revoltă, spre un altfel de grandoare, aceea a lucrurilor care s-au împotrivit trecerii timpului. Şi care au rămas la fel de frumoase. Ce-i drept cu o anumită probabilitate de dispariţie. „What is this thing that builds our dreams, yet slips away from us?”

Leadership: Poţi să descoperi sensurile profunde ale unui act de cunoaştere absolută, contribuind la dobândirea unei identităţi care conţine variabila „Forever”?

„De acum încolo...” sunt cuvintele asupra cărora se concentrează un om al viitorului, încercând să descopere sensurile încurcate ale unei căutări ce vizează cele neştiute şi nevăzute. El poate fi identificat cu un ID singular care se întâmplă să fie valid pentru toate versiunile presupunerilor privind probabilitatea găsirii unor repere noi de orientare, sau mai bine zis unor repere de legătură între două lumi. Una accesibilă şi una inaccesibilă, una a realităţii şi alta a suprarealităţii.

Nu vei putea niciodată să experimentezi acea împlinire a cuceririi desăvârşirii, orientată spre posibilitatea de a te mişca într-un loc sau altul cu puterea minţii, încât să faci faţă provocărilor de ordin creativ de care ai nevoie pentru a te autodepăşi, dacă nu reuşeşti să te integrezi într-un nou tipar de evoluţie - al omului ce se vrea a fi definit ca fiinţă care cunoaşte totul.

Fără o minimală premeditare privind cheia simbolică a unei opere artistice care evocă imagini dintr-o lume văzută parcă prin lentila distorsionantă a unui iluzionist şi fără zestrea transcedentală a noţiunii de univers, văzut ca spaţiu al unui joc mecanic în care Egoul poartă în permanenţă masca celui jucat, nu se poate elabora o temă simbolică axată stilistic pe punerea în scenă a unui excelent spectacol de poveste.

Un artist poate fi definit ca “o fiinţă care cunoaşte totul” numai dacă reuşeşte să exprime o comunicare privilegiată între ceea ce se consideră a fi revelat într-o realitate alternativă şi ceea ce se consideră a fi "fapte" în spatele unui scenariu de viaţă ficţional.

Leadershipul, măsurat în dimensiunea rationalităţii care surmontează limitele aparent imposibilului, conturând forma ideii cunoaşterii nemărginite, întotdeauna interpretabilă în sensurile adânci ale unei creaţii individuale ce figurează ca un întreg al lumii noi, prezintă avantajul că trebuie să te înţelegi din punct de vedere al unei alte persoane.

Al unei persoane definite în lumina unei identităţi care conţine o singură variabilă: „Forever”, vulnerabilă din punct de vedere al concretului în faţa dependenţei de a se conecta mai profund la un sine multidimensional - care este identificat și întemeiat prin intermediul unei ipostaze de călător, proiectându-se în trecut, în viitor, sau în altă fiinţă. Forever nu reprezintă experienţa omului de dincolo de moarte, ci orientarea cunoaşterii spre o dezvoltare mult mai avansată.

O identitate care conţine variabila „Forever”, fundamentată pe libertatea inepuizabilă de interpretare a realităţii dintr-o poziţie asumat subiectivă, este reprezentată de efortul de integrare a unui scenarist într-un context spaţio-temporal în care misterul se construieşte din asocieri bizare ce propun o estetică bazată pe concepte inovative de superioritate.

Who wants to live forever este mărturia unui incognoscibil care devine idealul înfăptuirii unei trainice dezvoltări ştiinţifice. Cineva spunea că ştiinţa este un fel de oglindă ideală, în care se poate citi în fiecare moment motivele activităţii viitoare a omului. Dar oare această activitate creativă, imaginativă, progresivă, nu are ca principală funcţie, în conformitate cu un statut privilegiat de asociere cu nişte presupuneri legate de realitate, aceea de a detecta un nou început de perspective de viitor, care aparent nu sunt posibile?* Notă: Queen - Who Wants To Live Forever

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us