ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
realitate art 20vizibilitate art 20permanenta art 20fantezie art 20realitate art 20 apropiere
Configurează-ţi arta încât să fie prezentă în memoria celorlalţi datorită nivelului de calitate pe care îl atinge
On Februarie 12, 2011, by Neculai Fantanaru

Pentru maestrul meu pictura era acea lumină călăuzitoare spre perfecţiune care se afla în fiecare mare artist. Iar principalul său interes în realizarea picturilor era surprinderea unor momente mai mult sau mai puţin obişnuite din viaţa oamenilor, care să genereze nişte imagini deosebite şi să lase impresii de neuitat. Deseori se gândea la lucruri imposibile, dar, pentru el totul depindea de imaginaţie. Stilul şi subiectele lui se deosebeau cu mult de cele ale pictorilor vremii, din România. Spun asta fiindcă mergeam cu el foarte des la galeriile de artă unde îşi expuneau operele numai artiştii profesionişti.

Eram gata întotdeauna să stau de vorbă cu el ore întregi. Căci îmi spunea întotdeauna numai lucruri interesante, pline de fantezie, pline de noutate şi de interes.

Într-o zi l-am urmărit ore în şir cum pictează. Niciunul din noi n-a scos o vorbă mai bine de trei ore. Apoi, dintr-o dată, maestrul lăsă jos pensula. Se întoarse spre mine. Îşi fixă insistent privirea asupra mea, de parcă ar fi vrut să mă întrebe ceva. Părea că aşteaptă să afle ceva de la mine, pe când eu, dimpotrivă, credeam că el trebuie să-mi dea o explicaţie. Până la urmă maestru a rupt tăcerea:

- Ştii, Nicu, întotdeauna am vrut să creez ceva deosebit. Am vrut mereu să creez o artă complet nouă care să semene cu imaginile recepţionate de ochii minţii mele. Dar cea mai mare dorinţă a mea a fost, dintotdeauna, să stabilesc şi să promovez un ideal de frumuseţe, să creez o capodoperă care să nu aibă un caracter agresiv. Dar pentru aceasta, trebuie în primul rând ca nivelul de calitate a operelor mele să fie pe măsură.

Promovează un ideal de calitate care să te unească de ceilalţi oameni

Schimbă-le oamenilor percepţia despre tine, ajutându-i să îţi înţeleagă arta şi impunându-le un anumit ideal spre bine şi frumos, spre integritate morală. Aşa cum idealul unui pictor este înfăţişeze în operele sale un anumit ideal de frumuseţe - tot aşa scopul tău, ca lider, este să cauţi să înfăţişezi un ideal care să dea vieţii tale şi leadershipului tău un sens superior. Iar dacă eşti înzestrat cu suflet de lider vei căuta să îţi modelezi conştiinţa, dorinţa personală şi propria arta, şi să îţi stabileşti idealurile la un nivel cât mai ridicat astfel încât să le schimbi oamenilor dispoziţia sufletească şi atitudinea.

Femeile din China încă păstrează un anumit ideal de frumuseţe, care presupune un ten de porţelan, asemenea gheişelor. De aceea investesc sume uriaşe de bani în cosmetice.

Ca lider, la rândul tău, trebuie să investeşti timp şi să-ţi pui întreaga energie şi pasiune în slujba unor idei şi valori care să înlesnească progresul şi care să confere leadershipului tău un aer proaspăt, înnoitor. Nivelul de calitate al leadershipului tău se datorează îndeosebi idealurilor pe care ţi le stabileşti şi pe care le cultivi.

Configurează-ţi arta încât să fie prezentă în memoria celorlalţi, datorita nivelului de calitate pe care îl atinge

“Încadrează-ţi arta într-un decor simplu” - îmi spunea deseori maestrul cu multă mândrie. Creşterea calităţii leadershipului tău este posibilă şi se înregistrează tocmai acolo unde este înţeles cel mai bine, acolo unde este recunoscut pentru efectele sale pozitive.

Pentru lideri acest criteriu este permanent. La fel cum lucrările mediocre (sau slabe) ale unui artist se uită, dar cele foarte bune se păstrează vii în memoria privitorilor - tot aşa leadershipul tău va rămâne prezent în mintea şi în sufletul celorlalţi în funcţie de nivelul de calitate pe care îl atinge. Şi, aşa cum un sculptor îşi modelează lutul încât să depăşească convenţionalismul în reprezentarea figurii umane, tu trebuie să-ţi modelezi leadershipul în aşa fel încât oamenii să-ţi înţeleagă mesajul, să se conecteze la senzaţia de libertate, de lumină şi de deschidere pe care o transmiţi, şi să-ţi recunoască meritele.

Scopul leadershipului este de a crea legături cu oamenii. Acest lucru se poate realiza uşor dacă îţi configurezi arta încât să fie prezentă în memoria celorlalţi, datorită nivelului de calitate pe care îl atinge.

 decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru. All rights reserved.