ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
realitate art 60vizibilitate art 60permanenta art 60fantezie art 60realitate art 60 apropiere
Consolidează-ţi poziţia de lider, exprimându-ţi arta într-o manieră deschisă
On Februarie 27, 2011, by Neculai Fantanaru

- Nădăjduiesc că într-o bună zi arta mea va face înconjurul lumii, mi-a spus maestrul cu o înflăcărare surprinzătoare. Trebuie să admit că în vorbele lui se simţea un entuziasm şi un optimism debordant, ca atunci când descoperi o lume nouă într-un univers creat de alţii anume pentru tine. Un tremur uşor al inimii îi răscolise sufletul. Căci gândul acesta pe care îl ascunsese multă vreme de mine, de toată lumea, le alungase pe toate celelalte. Era dorinţa lui cea mai mare şi mai profundă.

Pentru prima oară maestrul era deschis faţă de mine. Întreaga lui ştiinţă şi sensibilitate de artist ajuns la deplină maturitate, mi se deschidea înainte cu un anumit magnetism faţă de întreaga poveste a unei vieţi pline de sens pe care el te invita s-o descoperi. Fără îndoială, maestru îmi vorbea din suflet. Împărtăşindu-mi visele şi aspiraţiile sale, spunându-mi ce simte pentru creaţia sa, ce îl face fidel muncii şi pasiunii sale, el a reuşit să-mi transmită acea emoţie concentrată care îi inspiră pe toţi oamenii să realizeze lucruri de care nu credeau că sunt în stare. Iată ce credea maestrul despre artă:

- Prin artă, eu îmi pot exprima viziunea asupra lumii. Dar, în acelaşi timp, arta este o ilustrare a vieţii mele pe parcursul căreia nu am încetat să cred în minuni şi să mă simt extraordinar cu mine însumi; este şi o ilustrare a vieţii altora prin prisma propriilor mele valori, percepţii şi trăiri. Cele mai preţuite virtuţi ale mele: generozitatea, imaginaţia, claritatea, toate sunt, de fapt, rodul propriei mele gândiri pe care mi-am desăvârşit-o prin educaţie permanentă.

Leadership: Nevoia de ajustare a imaginii tale în mulţimea stărilor sufleteşti născute într-un moment de dezvoltare se încadrează perfect în sintagma: "o viziune, două lumi" ?

Tendinţa de a-ţi impune propriile criterii estetice poate fi redată prin următoarea formulă: lumea pe care ţi-o regăseşti în spaţiul interior al artistului este viziunea pe care el trebuie s-o găsească în complexitatea modelului ce-l transpune pe pânză. Aceasta viziune, vorbind în numele unor idealuri despre ceea ce trebuie să însemne trăirea descoperirii unei noi destinaţii, a unei noi sensibilităţi, a unei noi conştiinţe pe marginea unor fundaluri de semnificaţie a vieţii, este posibilă prin asumarea unei identităţi care reflectă însăşi personalitatea artistului şi abordarea unei tematici inedite gândite prin prisma realităţii lui.

Liantul care te uneşte de ceilalţi oameni este deschiderea ta faţă de ei într-un context al artei care îşi găseşte o viziune bogată asupra vieţii. Sensul pe care îl atribui poveştii propriei dezvoltări, având originalitatea şi individualitatea unei creaţii care nu încetează a uimi, îţi conturează personalitatea şi îţi limpezeşte viziunea. Apetitul continuu pentru creaţie este motorul care te pune în funcţiune, care te susţine pentru a întreprinde tot ceea ce îţi propui şi care te ajută să găseşti calea cea mai bună de urmat în sfera profesională.

Leadershipul înseamnă să ai curajul să-ţi exprimi deschiderea faţă de oameni, împărtăşindu-le ideile tale, sentimentele pe care le ai faţă de propria ta persoană, faţă de anumite situaţii, şi, mai ales, faţă de obiectivele tale profesionale. Maestrul a fost deschis cu mine, împărtăşindu-mi gândurile sale secrete, idealurile sale, visele sale, spunându-mi ceea ce simte pentru arta sa, ce îl face fidel lucrului său, pasiunii sale, ştiind că astfel activitatea noastră de colaborare se va dezvolta mult mai mult.

Nevoia de ajustare a imaginii tale în mulţimea stărilor sufleteşti născute într-un anumit moment de dezvoltare se încadrează perfect în sintagma: "o viziune, două lumi" atunci când îţi foloseşti capacitatea de a vedea şi a explica totul prin ochii, sufletul şi mintea exersată a unui artist care ştie să-şi pună în valoare opera, respectiv tot ce are mai bun în el. Asemenea stări precum tandreţea, sensibilitatea sau intensitatea cu care faci lucrurile, alcătuiesc atât fundalul unei vieţi care se concentrează pe aspectul estetic al realităţii cât şi fundalul unei capodopere ce face cinste oricărui intelectual care îşi apără rolul de reformator.

Leadership: Poţi să te reprezinţi în relaţia cu publicul tău prin promovarea imaginii unui artist care ştie că măreţia omului nu stă atât în faptul că poate schimba lumea, ci că lumea însăşi poate schimba substratul pe care se întemeiază o artă plină de forţă şi rafinament?

Atunci când le vorbeşti oamenilor din suflet despre activitatea ta profesională, despre proiectele în care eşti implicat, despre sentimentele tale vizavi de ceea ce este important pentru tine, despre planurile tale de viitor, atunci când le împărtăşeşti ideile şi obiectivele tale profesionale, sau chiar visele tale (dar, fără a da vorbelor tale un caracter emfatic) îi înştiinţezi că eşti o persoană empatică care ştie să se lase descoperită, care rezonează foarte uşor cu lumea, care ştie să comunice şi să simpatizeze cu ceilalţi oricând.

Pentru a înţelege ce îi motivează pe cei din jurul tău este esenţial să empatizezi cu ei şi să le împărtăşeşti ceea ce, la rândul tău, te motivează pe tine şi te călăuzeşte în viaţă. Doar aşa vei stabili o relaţie cordială cu ei, doar aşa ei vor căpăta mai multă încredere în tine şi se vor deschide în faţa ta exprimându-şi mai uşor sentimentele, aşteptările, gândurile şi punctele de vedere.

Ca lider este de aşteptat să ai mai multe întâlniri cu oamenii din subordinea ta în scopul de a discuta chestiuni de interes comun. Pentru ca componenta partenerială (asocieri, colaborări, muncă de echipă) să rămână foarte puternică, deschide-te în faţa lor spunându-le cu sinceritate tot ceea ce gândeşti şi tot ceea ce simţi vizavi de relaţia de colaborare dintre voi.

O artă plină de forţă şi rafinament, dacă ne îndreptăm atenţia cu dinadinasul asupra lumii din jur, poate fi văzută ca o experienţă de sine care împrumută ceva din magia emanată de stilul tuturor modelelor inspiraţionale pe care artistul le transpune în compoziţii, în imagini, în culoare.

Concluzie: Pentru a-ţi întări poziţia şi pentru a atrage noi susţinători, fii deschis, colaborează şi socializează mult cu toţi cei din jurul tău. Fiind deschis la sugestii şi propuneri. Fiind un bun “ascultător” al oamenilor vei putea exercita un anumit nivel de influenţă asupra lor, vei şti ce strategii să adopţi şi mai ales ce pârghii să acţionezi pentru a schimba mentalitatea lor.

 decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© 6008-2011 Neculai Fantanaru. All rights reserved.