ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
realitate art 60vizibilitate art 60permanenta art 60fantezie art 60realitate art 60 apropiere
Conturează-ţi arta dând mai multă expresie şi culoare stărilor tale sufleteşti
On Februarie 27, 2011, by Neculai Fantanaru

Era o zi splendidă de primăvară, cu un cer albastru intens şi cu o adiere proaspătă ce mirosea cu briză mării. Eram în curte, în mijlocul grădinii pline de zambile care devenise un loc de inspiraţie pentru creaţiile mele. Acolo îmi puteam exersa abilităţile artistice în cea mai mare linişte.

Maestrul mă privea cu mult drag. Privirea lui plină de înţelepciune adunată parcă de secole, invita la discuţie şi comunicare. Pătruns de spiritul învăţăturilor sale, reuşisem să-mi dezvolt mult latura creativă şi estetică, însă eram departe de a mă putea lăuda cu creaţiile mele. Eram doar un novice, aflat pe drumul către desăvârşire.

Maestrul a întrerupt tăcerea şi mi-a spus în calitate de cunoscător al artei şi ca admirator al frumosului:

- Nicu, desenul tău este bunicel, dar rece; culoarea e uniformă, timidă, fără avânt, fără vibraţie, fără farmec. Încearcă să adaugi puţină sensibilitate, puţină savoare, puţin optimism, un strop de fantezie, un strop de strălucire, un strop de viaţă, de fericire şi de plăcere… Nicu, nu vei reuşi să faci niciodată artă, dacă nu încorporezi în creaţia ta un pic din sufletul tău.

Corespondenţa dintre statutul tău şi starea ta sufletească, dă contur leadershipului tău

Locul pe care îl ocupi în viaţa oamenilor este definitoriu pentru poziţia ta. Ca lider, dacă lucrezi eficient şi la standarde înalte vei creşte motivaţia celor din jurul tău, iar ţie îţi va spori eficienţa. Ei îţi vor recunoaşte meritele şi te vor aprecia pentru entuziasmul de care dai dovadă. Însă nu-i de-ajuns să realizezi activităţi de calitate superioară ca să întăreşti raporturile de colaborare dintre tine şi ei.

Pentru ca oamenii să te aprecieze cu adevărat pentru ceea ce eşti, pentru personalitatea ta bine definită, transmite-le sentimente pline de culoare, de viaţă, de afecţiune, de optimism şi de speranţă. Deci, adaugă o încărcătură emoţională leadershipului tău. Asta e ceea ce, indirect, mi-a dat de înţeles maestrul meu.

Aşa cum un pictor creează din rigoarea formelor ample, impetuoase, o lume transfigurată, mai durabilă, mai concretă chiar şi decât realitatea - tot aşa şi tu, ca lider, trebuie să faci din practicile pe care le utilizezi şi din activităţile pe care le desfăşori un leadership plin de vibraţie şi de strălucire care să exprime firea ta sociabilă, deschisă şi plină de viaţă. Oferindu-le oamenilor suficiente argumente în favoarea ta, argumente care pun în lumină calităţile tale sufleteşti, vei reuşi să produci o impresie foarte agreabilă care îi va convinge pe deplin să te urmeze.

Încorporează în leadershipul tău o stare sufletească pozitivă

Aşa cum cunoaşterea profundă a formelor, a volumelor şi valorilor îi foloseşte pictorului pentru a reda detaliat toate efectele dorite - tot aşa cunoaşterea profundă a personalităţii tale şi a leadershipului tău le foloseşte oamenilor pentru a decide dacă merită sau nu să fie în perfect acord cu modul tău de a gândi. Leadershipul depinde de natura omului, mai ales a liderului, adică de ceea ce eşti tu cu adevărat şi de felul cum te percep ceilalţi. Leadershipul se bazează pe relaţia dintre tine şi ceilalţi oameni.

Starea sufletească a oamenilor condiţionează profesionalismul lor. Ei îţi vor dărui mai multă încredere decât de obicei, şi se vor dedica mai mult muncii lor numai dacă reuşeşti să le îmbunătăţeşti starea sufletească. Aceasta îi afectează direct pe ei, îşi pune amprenta pe nivelul lor de energie contribuind astfel la “funcţionarea” lor deplină. În leadership este important ca starea lor sufletească să fie identică cu a ta, şi să fie cât mai bună.

Încearcă să atribui leadershipului tău mai multă sensibilitate, mai multă savoare, mai mult optimism, mai multă fantezie, mai multă strălucire, un strop de viaţă, de fericire şi de plăcere - ca să nu dea senzaţia de “rece”.

Concluzie: Calitatea leadershipului depinde de modul de exprimare tipic individual al liderului, de raportul stabilit între el şi ceilalţi oameni. Aşa după cum un tablou tern, nesensibilizant şi neimpresionant este ocolit, tot aşa un lider lipsit de expresie, monoton, care nu impresionează prin ideile şi sentimentele transmise, va eşua lamentabil.

 decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© 6008-2011 Neculai Fantanaru. All rights reserved.