ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
realitate art 60vizibilitate art 60permanenta art 60fantezie art 60realitate art 60 apropiere
Îmbunătăţeşte-ţi relaţiile cu ceilalţi oameni, exprimându-ţi conţinutul percepţiilor tale
On Februarie 27, 2011, by Neculai Fantanaru

Mereu acelaşi om simplu, maestrul îşi petrecea vremea pictând şi desenând, păstrându-şi acelaşi program de lucru intens care îi permitea să realizeze circa una sau chiar două picturi pe săptămână. Pentru el viaţa era când un joc al dorinţelor, când un joc al imaginaţiei, dar întotdeauna părea să facă parte dintr-o lege a destinului care scrie povestea unei capodopere, ca o încercare de a străpunge orice barieră a timpului. Iar prin creaţiile sale, dând o nouă formă realităţii prin combinarea culorilor într-un mod estetic, plăcut, elegant, continuând cu aranjarea lor într-un decor foarte inspirat, original şi inventiv, reuşea să-şi intensifice la maxim imaginaţia.

Maestrul mă privi cu o duioşie părintească şi cu o voce în care infinita bunătate se împletea cu negrăita duioşie, îmi spuse:

- Nicu, o pictură nu trebuie să vorbească doar ochiului, ci totalităţii omului - sentimentelor şi inteligenţei sale. Pentru a avea succes, un pictor trebuie să creeze o artă accesibilă tuturor, care să aibă o anumită valoare sentimentală şi artistică.

Vorbele lui pline de însufleţire mi-au dat a înţelege că, pentru a conferi strălucire artei sale, el trebuia să-şi transpună viziunile într-o operă cât mai de calitate. Pentru el, arta era o formă de exprimare a propriei lui personalităţi, era o formă de eliberare a unor gânduri şi sentimente, ale unor idei profunde, sănătoase, care îl individualizau. Arta sa era, totodată, o formă de exprimare a mulţumirii sale sufleteşti, desprinsă parcă dintr-o creaţie a unui univers în care se mai pot spune o mulţime de poveşti minunate. Modul lui de a vedea şi a percepe arta se reflecta în expresivitatea picturilor sale.

Leadership: Pornind din orizonturi diferite, poţi pune la punct o capodoperă comună din care descinde o nouă filosofie a valorii expresive de ordin afectiv şi reactiv?

Accentul trebuie să cadă pe ceea ce urmăreşte cu consecvenţă să exprime arta ta în jurul unei capodopere. Dacă ai avut capacitatea să-i determini pe oameni să colaboreze cu tine pentru realizarea unor obiective comune, prin implicarea lor afectivă în activităţi cu caracter profesional, înseamnă că ai fost în stare să dovedeşti, cu ajutorul celor mai solide argumente şi prin cele mai eficiente metode, şi într-un mod foarte clar, că leadershipul tău exprimă acea unică combinaţie dintre sentiment şi raţiune prin care se remarcă o capodoperă.

Schimbă-le oamenilor percepţia despre tine ajutându-i să îţi înţeleagă firea, gândurile, emoţiile, perspectiva, obiectivele prin intermediul capodoperei pe care o reprezinţi, contaminându-i cu bucuria de a te considera o experienţă pozitivă a creatiei din care ţi-ai întrupat viitorul. Aşa cum un artist care are cultul formelor frumoase îşi corectează mereu opera aducându-i îmbunătăţiri - tot aşa şi tu, lăsându-te purtat spre împlinirea idealurilor înalte, îţi vei îmbunătăţi leadershipul prin inocularea anumitor stări de spirit care au un efect pozitiv asupra oamenilor.

O nouă filosofie a valorii expresive de ordin afectiv şi reactiv, care caracterizează o capodoperă, sună cam aşa: “acţionează local, gândeşte global”. Arta este o chemare, iar numai cei magnetizaţi au ceva comun cu ea, de multe ori apărând drept o repetiție în alb şi negru a aceloraşi obsesii tematice care niciodată nu vor fi satisfăcute deplin.

Leadership: Poţi să devii interpretul unei arte suspendată între formă şi fond, facilitând o apropiere de subiectul unei "ştiri" atât la propriu, cât şi la figurat?

Liderul este interpretul artei sale, una a cărui fond poate fi atins doar dacă este exprimat printr-o înţelepciune intuitivă şi călăuzitoare: "Trebuie să încerci să creşti singur, indiferent de cât de înalt este cerul deasupra ta". El îşi manifestă propria personalitate în funcţie de percepţia pe care o are vizavi de leadership, în funcţie de gusturile şi temperamentul său, de cultura lui, de mentalitatea sa. Dacă pentru el leadershipul este o formă de eliberare a unor gânduri şi sentimente, ale unor idei profunde, sănătoase, prin care încearcă să le menţină oamenilor speranţa asupra viitorului, deci o stare de spirit pozitivă, atunci cu siguranţă va avea un rol hotărâtor în viaţa lor.

Forma unei arte prestigioase este dată de promisiunea alterităţii: ceea ce evidenţiezi într-un tablou este o altă latură a personalităţii tale, constituind continuarea unei munci de mare angajament. Oamenii trebuie să vadă în creaţia ta universul unui nou început, semn al unei realităţi greu de pătruns, dar dacă prinzi momentul bun de reflexie, afli lucruri uluitoare. Cum se oglindeşte atitudinea, stilul şi rafinamentul tău într-un tablou care îşi doreşte să fie cel mai frumos din lume?

Oamenii trebuie să-ţi perceapă leadershipul drept o artă care luminează drumul viitorului. Ei vor aprecia trăsăturile înnoitoare ale leadershipului tău dacă îţi vei exprima idealurile înalte, dacă generezi opinii şi idei prin care să cristalizezi soluţii concrete de rezolvare a problemelor, şi numai dacă vei fi capabil să te impui prin nobleţea sufletească. Dacă ei vor reuşi să descifreze caracterul leadershipului tău, daca vor reuşi să perceapă corect esenţialul său, adică ce anume conţine acesta şi ce rezultate poate să aducă, şi dacă vor identifica adevăratele tale sentimente şi intenţii, atunci te vor accepta la conducerea lor.

Esenţa profundă a artei poate fi revelată doar printr-o imagine reflectată de o sensibilitate rară, a celor care cu greu se lasă descoperiţi, reprezentând o muză a vieţii în sine, care la rândul ei evidenţiază latura unicităţii unei realităţi care nu fost descifrată pe deplin în toate consecinţele ei. Dar care oferă prilejul unei interpretări largi.

Concluzie: Îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi oameni şi exprimarea conţinutului percepţiilor tale asupra unor subiecte de interes comun, va atrage mai mulţi susţinători şi va determina o îmbunătăţire a relaţiilor de colaborare dintre tine şi ei, ca şi modificarea în bine a percepţiilor lor despre tine.

 decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© 6008-2011 Neculai Fantanaru. All rights reserved.