ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
realitate art 60vizibilitate art 60permanenta art 60fantezie art 60realitate art 60 apropiere
Sporeşte valoarea artei tale atribuindu-i o strălucire aparte
On Februarie 27, 2011, by Neculai Fantanaru

Maestrul devenise pentru mine, care căutam să aprofundez noţiunile fundamentale din pictură şi să-mi exersez talentul artistic, o sursă veritabilă de sugestii şi de sprijin moral, un mentor care îşi asumă rolul de a mă impulsiona să devin tot mai bun, provocându-mă să mă autodepăşesc prin acumularea a cât mai multor cunoştinţe şi tehnici de lucru.

Studiind picturile maestrului, aplecându-mă cu admiraţie asupra lor, căutând să-mi dau seama cum sunt ele realizate, am putut să-mi formez o imagine mai clară şi mai reală despre artă, despre cum trebuie ea percepută şi creată. Mi-am găsit inspiraţia în acele nemaiîntâlnite şi atât de interesante interpretări ale trăirilor sale pe care reuşise să le redea cu sârguinţă, cu acurateţe şi cu multă forţă de convingere în pânzele sale pline de înţelesuri, dar şi în culorile luminoase şi în contrastele deosebite pe care el le exprimase cu o inegalabilă măiestrie. Aşa am realizat că arta izvorăşte dintr-o comuniune între fiinţa artistului şi munca sa.

La un moment dat, observând că încerc să-i imit tehnica de lucru şi chiar subiectele abordate, mi-a spus pe jumătate bucuros, pe jumătate îngrijorat:

- Nicu, un artist profesionist creează întotdeauna imagini originale, dându-le o strălucire şi o formă deosebită izvorâte din “eu-l” său particular.

Apropie-te de strălucire conferind o nuanţă particulară leadershipului tău

Succesul unei iniţiative de dezvoltare personală şi profesională stă în a şti să-ţi pui în valoare calităţile: inteligenţa, imaginaţia bogată, inventivitatea şi originalitatea. A face artă înseamnă să dai compoziţiilor tale o viziune proprie, să le dai un sens profund şi original.

Leadershipul izvorăşte dintr-un consens dintre lider şi ceilalţi oameni. Dacă vrei să te apropii de “strălucire”, trebuie să surprinzi aspectele cele mai în măsură să sugereze interesul lor, prin spontaneitate, printr-o atitudine degajată, plină de îndrăzneală. Nu vei reuşi să fii un deschizător de drumuri dacă nu dai leadershipului tău o strălucire şi o formă deosebită.

La fel cum tehnologia i-Contrast (folosită de aparatele foto-digitale) canalizează imaginea pentru a oferi expunerea optimă, adăugând luminozitate şi detalii zonelor întunecate, fără a le expune pe cele luminate corect, tot aşa şi tu trebuie să-ţi canalizezi toată energia spre a-ţi învăţa bine meseria, spre a-ţi dezvolta aptitudinile de lider, adăugând un plus de personalitate şi o notă de profunzime leadershipului tău, fără a-ţi expune drastic părerile personale şi scopurile ce trebuiesc atinse.

A da strălucire leadershipului tău înseamnă să-ţi pui motivaţiile în slujba unei strategii bazate pe crearea unor avantaje prin care să-i atragi pe oameni, avantaje reciproce prin intermediul colaborării. Reglându-ţi vibraţiile pe aceeaşi lungime de undă cu ei, vei ieşi din obscuritatea mediocrităţii.

Concepţia oamenilor despre tine este susţinută de măsura în care cred că ai putea să le luminezi într-un fel sau altul situaţia lor. Te vor ignora şi te vor neglija, şi vor considera leadershipul tău drept unul neinteresant dacă nu vor regăsi în tine acea lumină dătătoare de speranţă. Impactul tău asupra lor va fi cu atât mai mare cu cât interesul lor asupra leadershipului tău va creşte, cu cât se vor raporta mai bine la ideile tale, la modul în care îţi exprimi concepţia privitoare la rolul tău şi la menirea artei tale de a-i conduce.

Concluzie: Un leadership strălucitor va "lumina” calea spre performanţă şi spre realizarea scopurilor propuse, în beneficiul tuturor. Dimpotrivă, unul aflat la polul opus va bâjbâi în semiobscuritate şi chiar în beznă, până la luminiţa firavă de la capătul tunelului.

 decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© 6008-2011 Neculai Fantanaru. All rights reserved.