ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
realitate art 60vizibilitate art 60permanenta art 60fantezie art 60realitate art 60 apropiere
Sporeşte valoarea artei tale atribuindu-i o strălucire aparte
On Februarie 27, 2011, by Neculai Fantanaru

Maestrul devenise pentru mine, care căutam să aprofundez noţiunile fundamentale din pictură şi să-mi exersez talentul artistic, o sursă veritabilă de sugestii şi de sprijin moral, un mentor care îşi asumă rolul de a mă impulsiona să devin tot mai bun, provocându-mă să mă autodepăşesc prin acumularea cât mai multor cunoştinţe şi tehnici de lucru.

Studiind picturile maestrului, aplecându-mă cu admiraţie asupra lor, căutând să-mi dau seama cum sunt ele realizate, am putut să-mi formez o imagine mai clară şi mai reală despre artă, despre cum trebuie ea percepută şi creată. Mi-am găsit inspiraţia în acele nemaiîntâlnite şi atât de interesante interpretări ale trăirilor sale pe care reuşise să le redea cu sârguinţă, cu acurateţe şi cu multă forţă de convingere în pânzele sale pline de înţelesuri, dar şi în culorile luminoase şi în contrastele deosebite pe care el le exprimase cu o inegalabilă măiestrie. Aşa am realizat că arta izvorăşte dintr-o comuniune între fiinţa artistului şi munca sa.

La un moment dat, observând că încerc să-i imit tehnica de lucru şi chiar subiectele abordate, mi-a spus pe jumătate bucuros, pe jumătate îngrijorat:

- Nicu, un artist profesionist creează întotdeauna imagini originale, dându-le o strălucire şi o formă deosebită izvorâte din “Eul” său particular.

Leadership: Poţi să conferi o nuanţă particulară însemnătăţii pe care o dai interiorităţii tale prin mesajul transparent al unei realităţi mai cuprinzătoare?

Succesul unei iniţiative de dezvoltare personală şi profesională stă în a şti să-ţi pui în valoare calităţile: inteligenţa, imaginaţia bogată, inventivitatea şi originalitatea. A face artă înseamnă să dai compoziţiilor tale o viziune proprie, să le dai un sens profund şi original, fără să modifici contrastul imaginii finale a realităţii din spatele aparenţelor.

Pictorul suprarealist italian, Giorgio de Chirico, considera că nu există realitate închisă suficientă sieşi fără filtrul şi meditaţia individului care poate descoperi în fiecare lucru esenţa spectrală, care nu-i va fi revelată însă decât printr-o imagine reflectată de o senzaţie profundă. Profund însemnând straniu, care la rândul său înseamnă insolit, în întregime necunoscut. Sarcina artistului rămâne aşadar aceea ce a descoperi latura spectrală a lucrurilor, starea lor de entitate secretă, semn al unei realităţi greu de pătruns, care are o raţiune profundă, metaforică, simbolică ce ne trimite dincolo de imaginea lumii vizibile. (Cornel Ailincăi - Opera fereastră)

Leadershipul este acea forţă de expresie ce izvorăşte ca urmare a unui consens dintre imaginea vizibilă pe care o proiectezi în societate şi senzaţia profundă care te încearcă atunci când conştientizezi esenţa care concură la formarea acelei imagini. E vorba de o senzaţie de genul: "Simt că fac parte dintr-un lucru care a fost însufleţit prin dragostea mea într-un fel" din care rezultă o imagine ce parcă exprimă superioritatea sufletului în raport cu materia în care se află prizonier.

Dacă vrei să te apropii de “strălucire”, trebuie să surprinzi aspectele cele mai în măsură să sugereze esenţa unei noi conştiinţe în cadrul unei noi spiritualităţi care să supravieţuiască timpului, printr-un plus de simţire, prin spontaneitate, printr-o atitudine degajată şi plină de îndrăzneală care prin cuprinsul lor și din chiar izvorul lor să se înalţe peste interesul strâmt al individului, găsind acel prisos al concepției care îi dă valoarea universală: "Omul îşi plăsmuiește povestea lumii sale căutându-se pe sine în eterna alteritate".

Leadership: Poţi să te impui ca o realizare artistică superioară, folosindu-te de puterea de a interveni, cu rol hotărâtor, în procesul de transformare a conștiinței celor din jur?

Nu vei reuşi să fii un deschizător de drumuri dacă nu dai leadershipului tău forma deosebită pe care o capătă modelul unei conştiinţe care îşi este propriul obiect de cercetare, descoperind în tine însuţi o reflexivitate aparte transpusă într-o realizare artistică superioară.

La fel cum tehnologia i-Contrast (folosită de aparatele foto-digitale) canalizează imaginea pentru a oferi expunerea optimă, adăugând luminozitate şi detalii zonelor întunecate, fără a le expune pe cele luminate corect, tot aşa şi tu trebuie să-ţi canalizezi toată energia spre a-ţi învăţa bine meseria, spre a-ţi dezvolta aptitudinile de lider, adăugând un plus de personalitate unei lumi suprasensibile, fără a-ţi expune drastic părerile personale şi scopurile ce trebuiesc atinse.

A da strălucire leadershipului tău înseamnă să-ţi pui motivaţiile în slujba unei strategii bazate pe crearea unor avantaje prin care să-i atragi pe oameni, avantaje reciproce prin intermediul colaborării. Reglându-ţi vibraţiile pe aceeaşi lungime de undă cu ei, vei ieşi din obscuritatea mediocrităţii.

A te impune ca o realizare artistică superioară înseamnă să obţii avantaje de pe urma abordării conştiinţei din perspectiva dualităţii dintre un subiect cunoscător care îşi însuşeşte înţelesul unei emoţii şi un obiect cunoscut ce poate fi folosit în crearea unei capodopere.

Concluzie: Un leadership strălucitor va "lumina” calea spre performanţă şi spre realizarea scopurilor propuse, în beneficiul tuturor. Dimpotrivă, unul aflat la polul opus va bâjbâi în semiobscuritate şi chiar în beznă, până la luminiţa firavă de la capătul tunelului.

 decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© 6008-2011 Neculai Fantanaru. All rights reserved.